ادامه شیوع ویروس کووید ۱۹
بیش از ۳۸ میلیون مبتلا در جهان
به گزارش سازمان جهانی بهداشت تاکنون ۳۸ میلیون و ۴۴۶ هزار و ۲۷۱ نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شدند که از این تعداد ۱ میلیون و ۹۲ هزار و ۲۰۱ نفر جان خود را از دست داده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به گزارش سازمان جهانی بهداشت تاکنون سی و هشت میلیون و چهارصد و چهل و شش هزار و دویست و هفتاد و یک نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شدند که از این تعداد یک میلیون و نود و دو هزار و دویست و یک نفر جان خود را از دست داده اند.
جانسون: برای شکست کرونا هر کاری میکنیمنخست وزیر انگلیس گفت دولت این کشور برای شکست کرونا هر کاری انجام خواهد داد.
به گزارش شبکه تلویزیونیای پی تی ان؛ بوریس جانسون در جلسه امروز مجلس عوام انگلیس درباره بیماری کرونا گفت: ما هر کاری که لازم باشد برای مبارزه با این ویروس (کرونا) انجام خواهیم داد تا آن را شکست دهیم.
جانسون گفت: امروز توصیه من این است که رویکرد منطقهای برای اعمال محدودیتها میتواند میزان ابتلا به کرونا را پایین بیاورد.
وی افزود: باید تلاش کنیم از عواقب تعطیلی و محدودیتهای ملی دیگری جلوگیری کنیم.
تلاش اتحادیه اروپا برای مدیریت هماهنگ موج مسافران
برای نخستین بار از زمان بحران بهداشتی، اروپا تصمیمی هماهنگ در این زمینه اتخاذ کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، روز گذشته در ارتباط با مدیریت موج مسافران، کشورهای اتحادیه اروپا معیارهای مشترکی را تصویب کردند.
وزیران امور اروپایی اتحادیه اروپا تصمیم گرفتند نقشه مناطق پرخطر را با رنگ هماهنگ تهیه کنند که بیانگر شیوع ویروس کرونا در مناطق گوناگون است.
اورزولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا در این باره گفت این معیار همه مناطق اتحادیه اروپا را با توجه به سطح خطر آنها به رنگ قرمز، نارنجی و سبز نشان میدهد. در مورد مناطق سبز هیچ محدودیتی وجود ندارد. اما در زمان سفر به مناطق نارنجی و قرمز دولتها میتوانند از شما بخواهند آزمایش دهید یا به قرنطینه بروید.
این نقشه از پنجشنبه در پایگاه اینترنتی وابسته به اتحادیه اروپا در دسترس خواهد بود و هر هفته توسط مراکز پیشگیری و کنترل بیماریهای اروپا به روز رسانی خواهد شد.
اما این تدبیر الزام آور نیست. حتی بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به آن رای ممتنع دادند.
طبق این تصمیمات نتایج آزمایش هر کشور باید در کشور دیگر به رسمیت شناخته شود.
نمایندگان شرکتهای هواپیمایی که به دلیل همه گیری به شدت تحت تاثیر قرار گرفته اند به این تصمیم واکنش نشان دادند و از اینکه قرنطینه به نفع آزمایش که به راحتی نیز در دسترس است کنار گذاشته نمیشود ابراز تاسف کردند.
نقض محدودیتهای کرونایی در شهر لیورپول انگلیس
در آخرین شب پیش از اعمال محدودیتهای شدیدتر در شهر لیورپول، دیشب انبوه جمعیت در خیابانهای این شهر به برگزاری جشن و پایکوبی مشغول شدند و همه مقررات مربوط به مهار همه گیری کووید ۱۹ را زیر پا گذاشتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، روز دوشنبه این هفته و در پی گسترش همه گیری ویروس کرونا در انگلیس، بوریس جانسون، نخست وزیر، در نشست مجلس، بر اساس طرح جدید دولت، کشور را از منظر شمار مبتلایان به ویروس کرونا به سه دسته تقسیم و متناسب با شمار مبتلایان در هر دسته، محدودیتهای ویژهای در هر منطقه اعلام کرد.
بوریس جانسون افزود: در طرح جدید اعمال محدودیت ها، مناطق کشور از نظر میزان شیوع همه گیری، اشغال تختهای بیمارستانی و خطرزایی، به سه دسته هشداری "متوسط"، " بالا" و " خیلی بالا"، تقسیم میشوند.
جو اندرسون (Joe Anderson)، شهردار لیورپول در توئیتر نوشت:" تصاویری که از رفتار دیشب شماری از مردم این شهر در شبکههای اجتماعی منتشر شد، موجب شرم این شهر است. " وی حملات به نیروهای شجاع پلیس را غیر قابل قبول نامید.
وی به مردم شهر یادآور شد که در دسته ۳ هشدار کرونایی قرار دارند.
در دسته ۱ مورد نظر دولت انگلیس، یعنی مناطقی که در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، کمتر از یکصد نفر مبتلا شده اند، محدودیتهای جاری در سطح کشور، همچون ممنوعیت اجتماع بیش از ۶ نفر، تعطیلی میخانهها و غذاخوریها از ساعت ۲۲ تا شش صبح روز بعد، ضرورت استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی اعمال میشود. بیش از ۲۰ منطقهای که بیش از دو ماه است با محدودیتهای شدید روبرویند، در این دسته قرار میگیرند.
در دسته ۲ که در مناطق شمال شرق انگلیس، ناتینگهام شایر، چشایر، جنوب یورکشایر و منچستر با بیش از ۱۰۰ مبتلا در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت اعمال میشود، علاوه بر محدودیتهای ملی، میهمانیها در منازل ممنوع میشود و فعالیت اجتماعی با دیگر خانوارها ممنوع میشود؛ از مردم خواسته میشود فقط در موارد ضروری، به عزیزانشان در مراکز مراقبتی و خانههای سالمندان، سر بزنند.
در دسته ۳ نیز که فعلا لیورپول و ایرلند شمالی در آن قرار میگیرد، علاوه بر محدودیتهای چهار هفتهای دیگر برای غذاخوری ها، همه باشگاههای ورزشی و موسسات شرط بندی تعطیل و از مردم خواسته میشود از سفر به بیرون از منطقه خود خودداری کنند. همچنین خروج از منزل فقط برای امور درمانی، آموزشی و اشتغال مجاز است.
انگلیس رکورد دار شدت انتشار ویروس کرونا در اروپا شده است.
پوتین از تولید دومین واکسن کرونای روسی توسط موسسه وکتور سیبری خبر داد
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه از مسکو گزارش داد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اعلام کرد موسسه وکتور سیبری دومین واکسن کووید-۱۹ را برای مصرف داخلی در روسیه تولید کرده و به ثبت رسانده است.
رئیس منطقه کاتالونیا از تعطیلی ۱۵ روزه رستورانها خبر داد
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه از مادرید گزارش داد رئیس منطقه کاتالونیای اسپانیا امروز اعلام کرد به منظور مهار ویروس کرونا، همه رستورانها و اماکن تفریحی این منطقه از روز پنجشنبه به مدت ۱۵ روز تعطیل است.
جدیدترین آمار کرونا در برخی کشورهای عربی
جدیدترین آمار کرونا در برخی کشورهای عربی منتشر شد.
به گزارش پایگاه اینترنتی ورلد میترز اینفو، عراق با ۴۰۹ هزار و ۳۵۸ مبتلا و ۹ هزار و ۹۷۰ فوتی بیشترین مبتلایان و فوتیهای را میان کشورهای عربی به خود اختصاص داده است.
بعد از عراق، عربستان با ۳۴۰ هزار و ۸۹ مبتلا و مصر با شش هزار و ۷۱ فوتی به ترتیب بیشترین مبتلایان و فوتیها را در کشورهای عربی دارند.
ممنوعیت سفر بریتانیاییها از مناطق کرونا خیز به ولز
دولت محلی ولز اعلام کرد از این پس سفر شهروندان بریتانیایی ساکن مناطق کرونا خیز به این منطقه ممنوع میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، شبکه تلویزیونی اسکای نیوز اعلام کرد مارک دریکفورد (Mark Drakeford)، وزیر اول ولز گفت: ممنوعیتها درباره ساکنان انگلیس، اسکاتلند و ایرلند شمالی، از ساعت ۱۸ روز جمعه این هفته، اعمال خواهد شد.
وی افزود: دولت احتمالا در سراسر ولز، محدودیتهای گسترده اعمال میکند، زیرا این روش، موثرترین راه برای متوقف کردن موج همه گیری کووید ۱۹ است.
انگلستان یا بریتانیا از چهار منطقه انگلیس، اسکاتلند، ایرلند شمالی و ولز تشکیل شده است.
دولت محلی ایرلند شمالی نیز صبح امروز اعلام کرد گسترش همه گیری و افزایش شمار مبتلایان و درگذشتگان، این دولت را ناچار کرد از روز دوشنبه هفته آینده، محدودیتهای جدیدی در ارتباطات اجتماعی برقرار و همه رستورانها و اغلب مدارس و فروشگاهها را به مدت دو هفته تعطیل کند.
به گفته آرلن فوستر (Arlene Foster)، وزیر اول ایرلند شمالی در مجمع قانونگذاری این منطقه، بارها به مدت یک ماه تعطیل میشوند و غذاخوریها فقط میتوانند به صورت بیرون بر، غذا بفروشند.
در حالی که دولت انگلیس تحت فشار قرار دارد تا به منظور مهار همه گیری کووید، کشور را به مدت دو الی سه هفته تعطیل کند، بوریس جانسون، نخست وزیر در نشست امروز مجلس این کشور، این گزینه را رد نکرد. تارنمای روزنامه ایندیپندنت نوشت کایر استارمر (Keir Starmer)، رهبر حزب کارگر انگلیس، امروز نیز در نشست مجلس عوام این کشور، دولت انگلیس را به خاطر تعلل در مهار همه گیری کووید ۱۹ و به خطر انداختن جان مردم، شماتت کرد. استارمر دیروز از دولت انگلیس خواست برای دو تا سه هفته، کشور را تعطیل کند تا از گسترش بیشتر ویروس کرونا پیشگیری شود.
رهبر حزب کارگر انگلیس، دولت را به نادیده گرفتن نظر مشورتی مشاوران علمی خود متهم کرد، اما نخست وزیر انگلیس گفت برای پرهیز از "فاجعه" تعطیلی ملی، تاکنون به این کار دست نزده است. به گفته بوریس جانسون، موثر بودن تعطیلی موقت کل کشور برای پیشگیری از همه گیری جاری، از نظر علمی هنوز اثبات نشده است، اما آن را یکی از گزینههای ممکن دانست و پیشنهاد رهبر حزب رقیب را رد نکرد. نخست وزیر انگلیس همچنین در نشست امروز مجلس، از محدودیتها و تعطیلیهای منطقهای دفاع کرد و گفت هر کاری به منظور مهار ویروس کرونا را در نظر دارد.
شمار بیماران کرونایی انگلیس تاکنون از ۶۲۰ هزار نفر فراتر رفته و این کشور پس از امریکا، هند و برزیل، رکورد دار سرعت انتشار ویروس کرونا در جهان شده است.
کایر استارمر رهبر حزب کارگر انگلیس دیروز نیز در یک نشست خبری با انتقاد از عملکرد دولت در مهار همه گیری ویروس کرونا، در موضعی مشابه برخی از نمایندگان پارلمان این کشور گفت: مهار این همه گیری از دست دولت خارج شده است و دولت فرصتهای مهار این همه گیری را از دست داده است.
دیروز شمار قربانیان روزانه از کرونا در انگلیس با جان باختن ۱۴۳ نفر در یک شبانه روز، به بالاترین میزان در چهار ماه اخیر رسید. افزایش جهشی شمار مبتلایان و جان باختگان از کرونا در انگلیس نگرانیها را در این کشور که دارای بیشترین جان باختگان از کرونا در قاره اروپاست، بیشتر کرده است.