موفقیت جوان سمنانی در کشت زعفران به روش فوگ پونیک
مصطفی کاشی در زیرزمین کوچک خانه پدری به کاشت و پرورش زعفران به روش فوگ پونیک یا همان کشت بدون آب و خاک اقدام کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان سمنان، کاشی این جوان سمنانی گفت : با مطالعه و آموزش با این روش نوین کشت آشنا شدم و پیازهای اولیه را از خراسان شمالی تهیه و در اول کار با بارگذاری ۲۰۰ کیلو پیاز ۲۰۰ گرم زعفران خشک تولید کردم.
مصطفی کاشی از دور اول کشت علاوه بر زعفرانی که تولید کرد ، موفق شد پیاز زعفران را هم پرورش بدهد و امسال دو برابر پارسال یعنی ۴۰۰ کیلو پیاز را برای کشت در دو مرحله آماده کرده است.
حالا بعد از یک دوره ۴۵ روزه از مرحله اول کشتف پیازهای به گل نشستند و محصول برداشت شد.
مرحله دوم هم تا بیست روز دیگر به ثمر می رسد و بر اساس رکوردگیری انجام شده توسط کارشناسان کشتهای گلخانهای، میزان تولید محصول و پرورش پیاز زعفران مطلوب و بالاتر از حد میانگین موجود در کشور تعیین شده است.
در روشهای سنتی زعفران یک بار در سال به گل می نشیند در حالیکه در روش فوگ پونیک در صورت وجود بانک پیاز، هر دو ماه می شود زعفران برداشت کرد.
میانگین برداشت زعفران در این روش از هر ۱۰۰ کیلو رم پیاز ، ۱۰۰ گرم زعفران خشک است.
پیازهای زعفران برای این کشت با وزن از ۱۵ تا حدود ۱۰۰ گرم هستند که هرچه پیاز درشتتر و با وزن بیشتر باشد میزان باردهی نیز بیشتر می شود.
این کشت حدود سه سال است که در کشور از خراسان شمالی شروع شده و در برخی از استانها از جمله سمنان گسترش یافته است.
کاهش 90 درصدی مصرف آب، افزایش کیفیت محصول و قابلیت پرورش در فضاهای سرپوشیده از مزایای کشت به روش فوگ پونیک است که برای محصولاتی مانند پیله ابریشم، قارچ و گل نرگس هم امکان پذیر است.