به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از لندن ، در پی گسترش سریع همه گیری کووید ۱۹ در شهر لیورپول و رسیدن این شهر به "نقطه بحرانی"، سه بیمارستان بزرگ این شهر، همه اعمال جراحی غیر فوری را لغو کردند تا تختهای بیمارستانی بیش تری برای بیماران کرونایی فراهم شود.
با اینکه مقامات بهداشت و درمان در انگلیس مدعی بودند تلاش میکنند تا در زمان موج دوم همه گیری کووید ۱۹، خدمات بهداشتی و درمانی معمول به مردم ارائه شود، اکنون بیمارستانهای شهر لیورپول، با لغو اعمال جراحی غیر ضروری، بر درمان بیماران کرونایی متمرکز شده اند.
روزنامه گاردین در این باره نوشت: بیمارستانهای دیگر در مناطق شمال غرب، شمال شرق و مناطق میانی انگلیس نیز در صددند بزودی اعمال جراحی غیر فوری، از قبیل جایگزینی مفاصل و یا پیوند قرنیه را لغو کنند، زیرا شمار بیماران مبتلا به ویروس کرونا به سرعت در حال افزایش است.
این روزنامه نوشت با این که بارها هشدار داده شده است با تمرکز مراکز درمانی بر بیماران کرونایی، هزاران بیمار مبتلا به بیماریهای دیگر از قبیل قلبی یا سرطان جانشان را از دست خواهند داد و غربالگری و آزمایش بیماران به تاخیر خواهد افتاد، باز هم مدیران بیمارستانها اولویت را به بیماران کرونایی میدهند.
گاردین به نقل از استیو واربرتون (Steve Warburton)، مدیر بیمارستان دانشگاه لیورپول نوشت اگرچه لغو عمل جراحی بیماران منتظر، نارحت کننده است، به علت افزایش فراوان بیماران مبتلا به ویروس کرونا، رسیدن وضعیت سه بیمارستان اصل شهر به "نقطه بحرانی"، چاره دیگری نیست.گاردین به نقل از جاناتان ون تام (Jonathan Van Tam)، معاون مسوول امور پزشکی انگلیس نوشت انگلیس اکنون در "مرحله حساس" همه گیری قرار دارد.
در پی گسترش همه گیری ویروس کرونا در انگلیس، بوریس جانسون، نخست وزیر، دیروز در نشست ویژه با نمایندگان مجلس، بر اساس طرح جدید دولت، کشور را از منظر شمار مبتلایان به ویروس کرونا به سه دسته تقسیم و متناسب با شمار مبتلایان در هر دسته، محدودیتهای ویژهای در هر منطقه اعلام کرد.
نخست وزیر انگلیس گفت: هدف از طرح جدید، حفظ جان مردم و حمایت از نظام بهداشت و درمان کشور است. براساس سخنان بوریس جانسون، با گسترش سریع همه گیری، دولت انگلیس احساس کرد ممکن است به علت اشغال تختهای بیمارستانی، کارکنان بهداشت و درمان قادر به حفظ جان مردم نشوند بنابراین، طرح جدیدی برای اعمال محدودیتها تهیه شد.
بوریس جانسون افزود: در طرح جدید اعمال محدودیت ها، مناطق کشور از نظر میزان شیوع همه گیری، اشغال تختهای بیمارستانی و خطرزایی، به سه دسته هشداری "متوسط"، " بالا" و " خیلی بالا"، تقسیم میشوند. در دسته ۱ مورد نظر دولت انگلیس، یعنی مناطقی که در هر یکصد هزار نفر جمعیت، کمتر از یکصد نفر مبتلا شده اند، محدودیتهای جاری در سطح کشور، همچون ممنوعیت اجتماع بیش از ۶ نفر، تعطیلی غذاخوریها از ساعت ۲۲ تا شش صبح روز بعد، ضرورت استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی اعمال میشود. بیش از ۲۰ منطقهای که بیش از دو ماه است با محدودیتهای شدید روبرویند، در این دسته قرار میگیرند.
در دسته ۲ که در مناطق شمال شرق انگلیس، ناتینگهام شایر، چشایر، جنوب یورکشایر و منچستر با بیش از یکصد مبتلا در هر یکصد هزار نفر جمعیت اعمال میشود، علاوه بر محدودیتهای ملی، میهمانیها در منازل ممنوع میشود و فعالیت اجتماعی با دیگر خانوارها، در غذاخوری ها، ممنوع میشود؛ از مردم خواسته میشود فقط در موارد ضروری، به عزیزانشان در مراکز مراقبتی و خانههای سالمندان، سر بزنند.
در دسته ۳ نیز که فعلا لیورپول در آن قرار داده شده، علاوه بر محدودیتهای دیگر برای غذاخوری ها و باشگاههای ورزشی تعطیل میشود و از مردم خواسته میشود از سفر به بیرون از منطقه خود خودداری کنند.
رسانههای انگلیس گزارش دادند دولت به مسوولان سه بیمارستان موقت برپا شده در منچستر، ساندرلند و هروگیت (Harrogate)، اعلام کرده است به علت پر شدن همه تختهای بخشهای مراقبت ویژه در بیمارستانهای مناطق شمالی این کشور، از هفتههای آینده برای پذیرش بیماران کرونایی آماده باشند. به گفته نخست وزیر انگلیس، اکنون در مقایسه با اوج نخست همه گیری کووید ۱۹، شمار بیش تری از مبتلایان در بیمارستانهای بستری اند و شمار جان باختگان رو به افزایش است.