محققان علوم پزشکي اعلام کردند
کاهش خطر ابتلا به ديابت با مصرف ميوه و سبزيجات
محققان علوم پزشکی در دانشگاه هاروارد میگویند مصرف مقادیر متوسطی از میوه و سبزیجات در روز به شما کمک میکند از ابتلا به دیابت نوع دو در امان بمانید.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری دانشگاه هاروارد، محققان علوم پزشکی در دانشگاه هاروارد میگویند مصرف مقادیر متوسطی از میوه و سبزیجات در روز به شما کمک میکند از ابتلا به دیابت نوع دو در امان بمانید.
بر اساس مقاله محققان که در شماره هشتم ژوئیه نشریه پزشکی انگلیس منتشر شد تعداد ۳۴۰ هزار نفر از مردم در هشت کشور اروپایی مورد بررسی قرار گرفتند و محققان از میان آنان، ۹ هزار و ۷۵۴ داوطلب انتخاب کردند که به تازگی بیماری دیابت در آنها تشخیص داده شده بود.
محققان با مقایسه میزان دریافت روزانه میوه و سبزیجات در حدود ۱۳ هزار نفر که در طول این مطالعه، به دیابت مبتلا نشده بودند به نتایج جالبی دست یافتند. دانشمندان همچنین سطوح برخی مغذیها را در خون داوطلبان، شامل ویتامین سی و کاروتنوئیدها (آنتی اکسیدانهای موجود در رنگدانه ها) اندازه گرفتند.
محققان میگویند مصرف روزانه مقادیر متوسطی از میوه و سبزیجات، خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهد.
دیابت يا همان بیماری قند که بسیاری را مبتلا کرده است یک نوع اختلال متابولیک و سوخت و سازی در بدن است که به واسطه آن توانایی تولید انسولین در بدن از بین میرود یا برعکس مقاومت در برابر انسولین در بدن ایجاد میشود در نتیجه انسولین تولیدی نمیتواند عملکرد نرمال خود را انجام دهد.
علامت شاخص آن میزان قند خون بالای ۱۲۵ میلی گرم در دسی لیتر در حالت ناشتا است و از دیگر نشانههای آن پرخوری و پرنوشی است. در دیابت، سرعت و توانایی بدن در استفاده و سوخت و ساز کامل گلوکز کاهش مییابد به همین دلیل میزان قند خون افزایش یافته که به آن هایپرگلیسمی میگویند. با افزایش قند در دراز مدت در بدن عوارض میکروواسکولار دیابت یا تخریب رگهای بسیار ریز در بدن ایجاد میشوند که میتوانند اعضای مختلف بدن همچون کلیه، چشم و اعصاب و قلب را درگیر کنند.
دیابت دو نوع اصلی دارد که احتمالا در مورد نوع یک و دو بودن این بیماری چیزهایی شنیده اید. در دیابت نوع یک تخریب سلولهای بتا در پانکراس منجر به نقص تولید انسولین میشود و در نوع دو مقاوت پیشرونده بدن به انسولین وجود دارد که در نهایت ممکن است به تخریب سلولهای بتای پانکراس و نقص کامل تولید انسولین منجر شود. در دیابت نوع دو عوامل ژنتیکی، چاقی و کم تحرکی نقش مهمی در ابتلای فرد دارند.