۲۴ میلیارد ریال اعتبار برای کمک به ساماندهی و حل مشکلات مناطق حاشیهنشین قزوین و کاهش آسیبهای اجتماعی در این مکانها اختصاص یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، مریم بیدخام، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین در نشست
وی با بیان اینکه عدم توجه جدی به این مناطق میتواند تبعات زیاد اجتماعی و امنیتی به همراه داشته باشد، اظهار کرد: جمعیت قابلتوجه این مناطق و مناسب نبودن وضعیت زیرساختی و کالبدی از جمله ضرورتهای توجه به این مناطق است.
بیدخام افزود: توجه جدی در اموری که به محلات حاشیهنشین مربوط میشود، میتواند در کاهش آسیبهای اجتماعی تأثیرگذار بوده و این محلات را از فهرست مکانهای آسیبزا حذف کند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، تدوین سند محلات حاشیهنشین استان را ضروری برشمرد و اضافه کرد: در عرصه بازآفرینی شهری، باید دید مشترک و همافزایی جمعی میان دستگاههای متولی استان ایجاد شود تا همه دستگاههای متولی با احساس مسئولیت، به خدمترسانی به اهالی ساکن در این محلات بپردازند.
وی تصریح کرد: در این راستا باید یک کارگروه تخصصی با حضور مدیران کل راه و شهرسازی، سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و دفتر اجتماعی تشکیل و با مشارکت تیم پژوهشی مناطق کمتر توسعهیافته استان، تعداد ساکنین این محلات، آسیبهای موجود، کمبودها و زیرساختهای موجود در این مناطق را شناسایی کرده و با انعکاس وضعیت موجود به وزارت کشور و سازمان برنامهوبودجه نسبت به تأمین اعتبار برای این مناطق اقدام کرد.
بیدخام خاطرنشان کرد: امروزه حاشیهنشینی بهعنوان یکی از مختصات و ویژگیهای جوامع صنعتی و به تبع آن جوامع شهری همزمان با افزایش میزان رشد جمعیت شهری و تابع دو عامل مهم جریانهای مهاجرتی و افزایش ناشی از نرخ رشد طبیعی جمعیت اتفاق میافتد.
وی اظهار کرد: قرار گرفتن قزوین در مجاورت تهران این استان را برای مهاجرت جذاب کرده و وجود مراکز صنعتی و کشاورزی موجب شده تا جمعیت حاشیهنشین را در نقاطی از قزوین بهوفور شاهد باشیم.
مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری قزوین با بیان اینکه دولت توجه ویژهای به مناطق حاشیهای دارد، افزود: اعتباری که امسال برای بحث اعتبارات تملک دارایی برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی پیشبینیشده ۲۴ میلیارد ریال است که این اعتبارات عمرانی برای تأمین و تجهیز مراکز فرهنگی اجتماعی محلات حاشیهنشین و سکونتگاههای غیررسمی است. این مناطق شامل راهآهن، هادی آباد، باغ نشاط، چوبیندر، لالوها در شهر قزوین، اکبرآباد در اقبالیه و راه اک در تاکستان هستند.
بیدخام هدف از تشکیل این جلسه را تبیین دستورالعمل اعتبار ابلاغی سازمان امور اجتماعی کشور، برای هر دستگاه در راستای ساماندهی مشکلات نواحی کمتر توسعهیافته از طریق خرید تجهیزات عنوان نمود و اظهار کرد انتظار میرود با همافزایی و همکاری تمامی دستگاههای اجرایی، ساکنین این محلات بیشترین بهره را از این اعتبارات ببرند.
وی افزود دستگاههای متولی که در دستورالعمل مشخص شدهاند پس از احصا نیازها جهت تجهیز و تکمیل مراکز فرهنگی و اجتماعی پس از تخصیص اعتبار یاد شده، نسبت به تجهیز مراکز مذکور اقدام خواهند کرد.
بیدخام همچنین گفت: از اعتبارات یاد شده همچنین پنج میلیارد ریال برای شهرستان آوج پیشبینی شده که با محوریت فرمانداری هزینه میشود.
وی گفت: اعتبارات یاد شده در حوزههای آموزش و پرورش، آموزش عالی، کتابخانه، ورزش و جوانان و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و مراکز فرهنگی و هنری هزینه میشود.