کارشناسان میگویند برگ برنده رئیس جمهوری آمریکا کاهش بیکاری بود که کرونا آن را ناکام گذاشت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه فرانس ۲۴، کارشناسان میگویند برگ برنده دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا کاهش بیکاری بود که این امر اولا ثمره اقدامات اوباما بود و از طرف دیگر کرونا آن را ناکام گذاشت.
شبکه خبری فرانس ۲۴ در گزارشی به موضوع اوضاع اقتصادی و مالی در آمریکا و اینکه این مسئله چه جایگاهی در تبلیغات و مناظرات نامزدهای دو حزب دارد پرداخت و اعلام کرد مناظره نخست میان دونالد ترامپ و جو بایدن آنقدر هرج و مرج گونه بود که درباره مسائل اقتصادی و مالی هیچ اطمینان خاطری به مردم آمریکا نداد. در ورای توهینهای که نامزدهای دو حزب نثار هم کردند یک چیز مایه نگرانی مردم آمریکاست و آن بیکاری است. در پایان این مناظره هم جو بایدن و هم دونالد ترامپ اعلام کردند که برنده این مناظره بوده اند. بایدن در سخنانی در جمع هواداران خود گفت او (ترامپ) فکر میکند ما فراموش میکنیم که مدیریت در بحران کرونا تا چه اندازه بد بوده است. این مدیریت بد باعث شده است بیش از ۲۰۵ هزار نفر از مردم ما جان شان را از دست بدهند و این روند ادامه دارد. اکنون بیش از ۳۰ میلیون نفر از جمعیت کشور بیکار هستند. او فکر میکند ما فراموش میکنیم که اگر مدارس و شرکتهای ما تعطیل هستند به خاطر آن است که وی به مسئولیتهای خود عمل نکرده است. او به طور کامل شکست خورده است.
دونالد ترامپ نیز در پایان این مناظره در سخنانی در میان هوادارانش گفت من آنچه را انجام دادم که رسانههای فاسد حاضر نشدند آن را انجام دهند. من از جو بایدن خواستم درباره ۴۷ سال دروغ گویی پاسخ دهد. درباره ۴۷ خیانت و ۴۷ شکست به مردم توضیح دهد. از جو بایدن خواستم درباره ارسال آرزوها و فرصتهای شغلی شما به خارج از کشور پاسخ دهد.
نرخ بیکاری در میان جمعیت فعال آمریکا در ماه اوت به هشت و چهار دهم درصد رسید. این درحالی است که رقم این شاخص در ماه سپتامبر هفت و نه دهم درصد بود. پیش بینیها برای کل سال ۲۰۲۰ این است که میزان بیکاری در این کشور به هفت و شش دهم درصد برسد. در همین راستا این هفته شماری از شرکتهای آمریکایی اعلام کردند بخشی از نیروی کار خود را اخراج میکنند. از جمله این شرکتها شرکت هواپیمایی امریکن ایرلاینز، شرکت هواپیمایی یونایتد ایرلاینز، شرکت والت دیزنی، و شرکت آل استیت هستند.
نرخ بیکاری در آمریکا قبل از شیوع کرونا به کمترین میزان از پنجاه سال پیش تا آن زمان رسیده بود. مجری برنامه در همین باره نظر سونیا دریدی گزارشگر این شبکه خبری را در این باره جویا شد که ترامپ چگونه میتواند از این برگ برنده استفاده کند و اینکه اوضاع کنونی چگونه بر تبلیغات وی تاثیر میگذارد. وی در پاسخ گفت اوضاع کنونی برای ترامپ فاجعه آمیز است، زیرا تاکنون وی برای انتخاب مجدد خود به ارقام خوب اقتصادی و وضع بیکاری امید بسته بود. اما شیوع کرونا همه چیز را برای او خراب کرد. چون واقعیت امر آن است که در آمریکا بسیاری از مردم آمریکا در رای دادن به نامزدهای مورد نظر خود مسائل اقتصادی را در نظر میگیرند. این در حالی است که در زمانی که دونالد ترامپ به سمت ریاست جمهوری رسید اوضاع اقتصادی و مالی آمریکا خیلی خوب پیش میرفت. اما باید این واقعیت را نیز در نظر گرفت شکوفایی اقتصاد در سالهای اول ریاست جمهوری ترامپ نتیجه و ثمره اقداماتی بود که باراک اوباما در زمان ریاست جمهوری خود به اجرا گذاشته بود؛ اقداماتی که در زمان ریاست جمهوری ترامپ به ثمر نشست.