پس از ابتلاء رئیس جمهور آمریکا به ویروس کووید ۱۹
مرگ ترامپ انتخابات را بسیار پیچیده میکند
در صورتی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نتواند از پس بیماری کرونا برآید، وضعیت انتخاباتی این کشور وارد برهه پیچیدهای خواهد شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از نشریه فارن پالسی، پزشک دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا پس از مثبت شدن آزمایش کرونای او، در مورد سلامتی رئیس جمهور ابراز خوش بینی کرد. اما بستری شدن وی در بیمارستان پرسشهای جدیدی را در مورد وضعیت انتخابات آمریکا در صورت رخ دادن بدترین سناریو، یعنی مرگ ترامپ، بوجود آورده است.
به نظر میرسد امروز نبرد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا علیه ویروس کرونا افزایش یافته است، زیرا گزارشها حاکی است فرمانده کل قوای آمریکا قبل از بستری شدن در بیمارستان از اکسیژن استفاده کرده است. منابع ناشناس نزدیک به کاخ سفید هشدار دادند که ترامپ وارد مرحله حساس درمانی خود شده است.
گزارشهای پراکنده و ناچیز منتشر شده از مرکز پزشکی والتر رید، جایی که ترامپ روز جمعه برای معالجه پذیرش شد، باعث طرح پرسشهایی در میان مقامات، متحدان و دشمنان آمریکا در مورد وضعیت رئیس جمهور ۷۴ ساله شده است، بویژه این سوال که اگر ترامپ نتواند به کار خود ادامه دهد، چه اتفاقی میافتد.
فارن پالسی برای کمک به پاسخگویی به این پرسش ها، نگاهی به چشم انداز وضعیت سلامتی ترامپ، مسیرهای بالقوه جانشینی ریاست جمهوری و معنای آن در کمتر از یک ماه قبل از انتخابات آمریکا انداخته است.
وضعیت رئیس جمهور چقدر جدی است؟
از بعد از ظهر روز شنبه، پیامهای متناقضی از کاخ سفید، تقریباً به طور همزمان، به بیرون درز کرد. شین کانلی، پزشک کاخ سفید روز شنبه در جمع خبرنگاران گفت که حال ترامپ "خیلی خوب است" و سرفه خفیف و خستگی او رو به بهبودی است. اما بلافاصله پس از این نشست، تیم خبرنگاران کاخ سفید اظهارنظر زیر را به نقل از "یک منبع آگاه به سلامتی رئیس جمهور منتشر کردند: "علائم حیاتی رئیس جمهور در ۲۴ ساعت گذشته بسیار نگران کننده بوده و ۴۸ ساعت آینده از نظر مراقبتها بسیار مهم خواهد بود. ما هنوز در مسیر روشنی برای بهبودی کامل نیستیم. " (گزارشهای بعدی حاکی از آن بود که این منبع ناشناس، مارک میدوز رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید بوده است.)
ترامپ یک داروی پادتن را استفاده کرده که هنوز تحت آزمایشات بالینی قرار دارد و اکثریت قریب به اتفاق افراد مبتلا به کرونا با آن بهبود یافته اند. میزان کلی مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در آمریکا، تنها ۳ درصد از موارد تأیید شده بوده است. اما با توجه به سن بالا و چاقی ترامپ، او همچنان در معرض خطر بالایی قرار دارد.
این پیامهای دوگانه باعث شد تا خود ترامپ در یک پیام توئیتری نگرانیها در مورد سلامتی خود را در بعد از ظهر شنبه کوچک نمائی کند. رئیس جمهور تأکید کرد: "پزشکان، پرستاران و همه کارکنان مرکز بزرگ درمانی والتر رید و سایرین از نهادهای شگفت انگیز مشابه که به آنها ملحق شده اند فوق العاده هستند. " وی گفت حالش خوب است و پیامهای توئیتری بیشتری منتشر کرد و از کنگره خواست که یک بسته محرک در زمینه ویروس کرونا را که متوقف شده تصویب کند.
جو بایدن چطور؟
جو بایدن، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری و معاون سابق رئیس جمهور آمریکا روز جمعه اعلام کرد که آزمایش ویروس کرونا برای وی منفی است. بایدن این آزمایش را پس از آن داد که در اولین مناظره ریاست جمهوری این هفته، کمی قبل از اعلام تشخیص بیماری رئیس جمهور، در نزدیکی ترامپ قرار گرفته بود. (هر دو بدون ماسک بودند.) کامالا هریس، سناتور کالیفرنیا و معاون بایدن نیز اعلام کرد که آزمایش کرونای او منفی بوده است. اما بسیاری از کارشناسان حوزه سلامت میگویند که بایدن در روزهای آینده، برای تأیید تشخیص منفی بیماری باید آزمایشات بیشتری انجام دهد.
اگر وضعیت سلامتی ترامپ رو به وخامت گذارد، چه اتفاقی میافتد؟
همانطور که کارشناسان حقوقی و ناظران انتخابات میگویند، درک فرآیندهای انتخاباتی در صورتی که رئیس جمهور به شدت بیمار شود، ناتوان شود، یا بدتر شود بسیار مهم است. متمم بیست و پنجم قانون اساسی به رئیس جمهور اجازه میدهد در صورت ناتوانی یا بیماری برای انجام صحیح وظیفه خود، اختیارات خود را به طور موقت به معاون رئیس جمهور اعطا کند. آزمایش کرونای مایک پنس معاون رئیس جمهور، برخلاف سایر مشاوران کاخ سفید، منفی بوده است. اگر معاون رئیس جمهور به نوعی ناتوان شود، اختیارات ریاست جمهوری به نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان منتقل میشود. سومین نفر در صف ریاست جمهوری، چاک گراسلی رئیس موقت سنا، سناتور جمهوریخواه آیووا است. چهارمین نفر در این صف، مایک پمپئو وزیر امور خارجه است.
اما با وجود اینکه مقامات دولت اصرار ورزیده اند که در صورت لزوم واکنش ارتش آمریکا به بحران، زنجیره فرماندهی باید دست نخورده باقی بماند، اما به لحاظ تاریخی، عدم توانایی موقت رئیس جمهور، دست کم برداشتهایی را در مورد کاخ سفید ایجاد کرده است. پس از ترور رونالد ریگان در سال ۱۹۸۱ و بستری شدن او در بیمارستان، الکساندر هیگ، وزیر امور خارجه وقت، به غلط - در یک جلسه مطبوعاتی اصرار داشت که او به طور موقت فرماندهی کشور را بر عهده گرفته است.
خب، اما اگر یکی از نامزدها ناتوان شود یا قبل از انتخابات فوت کند چه اتفاقی میافتد؟
به گفته جاشوا تاکر و ریچارد پیلدز، دو استاد دانشگاه نیویورک که این پرسشها را به طور عمیق برای وبلاگ Monkey Cage واشنگتن پست بررسی کرده اند، در این صورت همه چیز پیچیده میشود، اگرچه این یک سناریوی بعید به نظر میرسد. در اینجا قانون اساسی آمریکا یک نقشه راه ارائه میدهد، اما نه برای هر احتمالی. اگر نامزدی، برنده انتخابات ریاست جمهوری شود، اما قبل از ژانویه یعنی زمان تصدی پست، بمیرد، به لطف متمم بیستم قانون اساسی پاسخ سادهای وجود دارد: معاون منتخب رئیس جمهور (در این مورد پنس یا هریس) رئیس جمهور میشود.
اگر یک نامزد قبل از انتخابات بمیرد، کمیتههای حزب ملی، نامزد جدیدی را برای انتخاب میکنند.
اما ما یک ماه با انتخابات فاصله داریم و برخی از ایالتها رأی گیری را آغاز کرده اند. حال چه میشود؟
همانطور که تاکر و پیلدز بیان میکنند در این صورت شرایط پیچیدهتر میشود. هر ایالت برای نوشتن نام نامزدها روی تعرفههای رأی، یک مهلت دارد؛ بیشتر این مهلتها به پایان رسیده است. در بسیاری از ایالت ها، به ویژه به خاطر کرونا، رای گیری به صورت پستی از قبل ارسال شده و رأی دهندگان از طریق پست رأی خود را ارسال کرده اند؛ بنابر این در این مرحله، حتی اگر ترامپ بمیرد یا ناتوان شود، هیچ راه عملی برای کمیته ملی جمهوریخواهان برای انتخاب یک نامزد جدید وجود نخواهد داشت. در این صورت هر ایالت باید دوباره رأی دهد. برای فهمیدن چگونگی ادامه کار، باید نبردهای حقوقی تاریخی و پیچیدهای انجام شود.
آیا ممکن است همه چیز به کالجهای انتخاباتی متکی شود؟
در برخی از ایالت ها، اما نه همه، کالجهای انتخاباتی موظف هستند به نامزدی رأی دهند که رأی مردم را کسب کرده است. حتی در ایالتهایی که فاقد این قوانین لازم الاجرا هستند، کالجهای انتخاباتی همچنان رأی مردم را در عمل دنبال میکنند. اگر نامزد پیروز بمیرد یا ناتوان شود، این مشکل بوجود میآید: هیچ قانونی برای حل چنین شرایطی وجود ندارد. این امر به آبهای ناشناختهتر و نبردهای حقوقی بیشتر در صورت وقوع آن، اشاره دارد.
سناریو از قبل نوشته شده و گلوبالیستها انطور که بخواهند تحولات و مسائل جهانی را مهندسی می کنند .
در واقع در هر کشوری کسی را رییس جمهور می کنند که بتواند مردم را دست بیندازد و بازی دهد.
واقعا" ساده انگاریست که تصور نماییم رییس جمهور توسط مردم انتخاب می شود و اختیارات و قدرتی دارد.
قدرت از لوله اسلحه بیرون می اید.
در تمام کشورها اوضاع و تحولات توسط دولت پنهان که گروهی از نظامیان هستند کنترل و مدیریت می شود.
دولت پنهان در همه کشورهای دنیا وجود دارد و سیاستمدارانی که مردم می شناسند فقط یک پله از سلبریتی ها بالاترند و عملا" هیچ قدرت و اختیاراتی ندارند و در عین حال در دسترس مردم هم نیستند.
این دولتهای پنهان برای پیشبرد سیاستهایشان فردی را به عنوان رییس جمهور (ودر بعضی کشورها نخست وزیر و یا صدر اعظم و یا پادشاه) در ظاهر به عنوان نماینده مردم در راس امور اجرایی قرار می دهند.
این موضوع شامل کشور امریکا نیز می شود.
همان گروهی که ترامپ را به عنوان رییس جمهور امریکا انتخاب نمودند مشخص می کنند که ترامپ باید چه سخنی بگوید و چه کاری انجام دهد.
جدیدا" سردار پاسدار محمد رضا نقدی در رسانه ملی اعلام کردند که در تمام کشورها بخش عظیمی از اقتصاد در اختیار سازمانهای نظامیست. و این سخن سردار نقدی تاییدی بر مطلب بنده می باشد.
این دولتهای پنهان تا زمانی قدرت دارند که ملتها در جهل و نادانی به سر برند.
دولتهای پنهان با استفاده از جهل و بی خبری ملتها هرجور اراده کند جامعه را مهندسی و هدایت می کنند و تا جایی که بتوانند بحرانهای اجتماعی و مخصوصا" جنگها را به ملتها تحمیل می کنند. و هیچ تمایلی ندارند که بحرانها فروکش نمایند و تا می توانند بحرانها و جنگها را کش و قوس می دهند.
هیچ جا به اندازه سازمانهای نظامی دروغ پردازی و بزرگنمایی در مورد قدرتشان نمی کنند و سعی می کنند با تبلیغاتشان بیشترین ترس و وحشت را در دل ملتها ایجاد نمایند.
کشورهای جهان از طریق همین دولتهای پنهان با هم ارتباط دارند و کمترین اطلاعی از عملکردشان را برای مردم توضیح نمی دهند. ( لزومی نمی بینند که توضیح دهند)
شاید مطلب زیر بی ربط به نظر برسد اما بسیار قابل تامل و بررسیست.
این موضوع که نمی خواهیم آن را زیاد بشکافیم و به آن بپردازیم این است که رهبران کشورهای درگیر مسائل هسته ای تماما” به دنبال موضوعات زنانگی هستند. و معلوم است که آنقدر بی خیال هستند که فقط به عیش و نوش و هوسبازی می پردازند.
می بینیم که هر از گاهی سرو کله یک خانم پیدا می شود و مدعیست که ترامپ وی را آزار جنسی داده است و موضوع در تمام رسانه های جهان سریعا” منتشر می شود و یا آقای پوتین مدام در سواحل زیبای روسیه و همینطور کشورهای اروپایی با زنان و دختران زیبا و جذاب در حال تفریح است. و همینطور از آقای کیم جونگ اون رهبر کره شمالی عکسها و فیلمهایی در رسانه ها منتشر می شود که نشان می دهد رهبر کره شمالی در میان تعداد زیادی زن و دختر قرار دارد و در حال خوشگذرانی است.
یک نکته بسیار مهم که رسانه ها به آن نمی پردازند و از روی آن می گذرند این است که ترامپ رییس جمهور آمریکا اعلام کرد که پذیرش برجام منجر به سقوط اقتصاد آمریکا خواهد شد .
چرا ترامپ این موضوع را در رسانه ها اعلام کرد. آیا این صحبت ترامپ به فریب کاریها و بی صداقتی دولتها نسبت به مردمشان اشاره نمی کند. و آیا این موضوع نشان نمی دهد که کشور آمریکا و سایر به اصطلاح ابرقدرتها مثل اتحادیه اروپا و کشور روسیه یک نقطه ضعف بزرگ دارند و به دروغ وجهه یک ابرقدرت را به خود گرفته اند.و همچنین آیا این صحبت ترامپ نشان نمی دهد که در مذاکرات ظاهرا”اتمی دولتها در واقع اخاذی های مالی و اقتصادی از دولت آمریکا صورت می گیرد و آمریکا دیگر قادر به تمکین خواسته همه کشورها نیست.
و خلاصه اینکه چرا ترامپ که رییس جمهور کشور مثلا" ابرقدرت بلامنازع جهان و فاتح جنگ جهانی دوم است برای مقابله با یک کشور جهان سومی مثل ایران مستاصل است و در میان کشورهای جهان به دنبال دستی برای فشردن می گردد.
و اصلا” چراغ هدایتی که در طی تمام تاریخ ، راهبر جنگهای بشری است کدام است.
اگر نگاهی به پشت سر خود و به تاریخ بیندازیم می بینیم که طی ۸۰ سال اخیر آمریکا در هیچ جنگی به دنبال پیروزی سریع نبوده است و همه جنگها را دو تا سه دهه کش و قوس داده است
مثل جنگ کره که ۴ سال فقط بمباران ان طول کشید اما چند دهه است که مردم کره شمالی در فقر و فلاکت زندگی می کنند.
کره شمالی آنقدر اوضاع اسفباری دارد که هر ساله اتحادیه اروپا مقداری از ذرت هایی را که به چهارپایانشان میدهند به عنوان کمکهای انسان دوستانه برای مردم کره شمالی می فرستند تا از گرسنگی نمیرند.
جنگ ویتنام نیز ۲۰ سال طول کشید. آنهم در کشوری که نه نفت و گاز دارد و نه محصول ارزشمند دیگری که به درد آمریکا بخورد و به بهای جان ده ها هزار و شاید هم صدها هزار نفر سرباز آمریکایی تمام شد. و تا 20 سال نیز ویتنام و کشورهای همسایه ان در گیر جنگهای داخلی و مرزی بودند.
جنگ آمریکا با عراق به صورت نظامی و جنگی ۱۳ سال طول کشید و ۲۹ سال است که آمریکا در عراق حضور نظامی دارد.
جنگ بالکان و جنگهای آفریقا نیز اینچنین بود و سالها طول کشید.
چرا آمریکا باید هر از گاهی در منطقه ای از جهان ببری کاغذی بسازد و به بهانه هایی همچون آزادسازی یک ملت ، مقابله با تروریسم و بهانه هایی از این دست جنگ طولانی مدتی که خودش آن را کنترل و اداره می کند راه بیندازد .
ایا آمریکا در مورد ایران مدل مشابهی را پیاده خواهد نمود و کشور ایران را نیز چند دهه در بحران و نهایتا” جنگ نگاه خواهد داشت.
به نظر می رسد که تقریبا” تمامی ارتشهای دنیا مستقیما” از پنتاگون دستور می گیرند و در واقع چیزی که به عنوان ۷۰۰۰ پایگاه نظامی آمریکا در سرتاسر جهان عنوان می شود همین ارتشها و مکانهای نظامیست که در حدود ۲۰۰ کشور چهان پراکنده اند و اسلحه و سیستمهای مخابراتی و سایر امکانات را در اختیارشان قرار می دهد.و درجه اهمیتشان برحسب موقعیت جغرافیایی فرق می کند و با کمک همین ارتشها امریکا قادر است در هر منطقه ای که اراده کند جنگ و درگیری ایجاد نماید.
مثل همین جنگ منطقه قفقاز شمالی که کشورهای ارمنستان و اذربایجان درگیر یک جنگ بیهوده ( اما کنترل شده توسط امریکا و روسیه ) هستند و شاید می خواهند از این طریق ایران را نیز درگیر یک جنگ خانمانسوز نمایند.
شما چی فکر می کنید .
ایا واقعا” موضوعاتی مثل برجام برای ایجاد بحران در کل منطقه خاور میانه ابداع شده است تا وقت و انرژی و سرمایه مردم این منطقه تلف شود و چند دهه دیگر با شرایط جنگی و اضطراب و فقر و فلاکت زندگی کنند.
ایا برجام در ارتباط با معامله بزرگ قرن نیست.
ایا معنی واقعی برجام این نیست:
دولتها توافق کرده اند که در موضوعات اساسی توافق نکنند.