با حضور معاون وزير ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري
برگزاری وبینار گردشگری و توسعه روستایی ایران در ایتالیا
وبینار «گردشگری در ایران: فوریتهای کووید ۱۹. فرصتها و چالش ها» در ایتالیا برگزار شد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از رم، در این وبینار که با حضور، ولی تیموری معاون وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران، محمد تقی امینی رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا، پروفسور کارلو چرئتی استاد ایران شناسی دانشگاه «لا ساپیئنتسا» شهر رم و رایزن فرهنگی سابق سفارت ایتالیا در تهران و آنتونلو ساکئتی مدیر پایگاه اطلاع رسانی ایتالیایی (Diruz) برگزار شد در خصوص گردشگری در ایران و آخرین وضعیت آن در دوران کرونا در کشورمان گفتگو شد.
در این وبینار، پس از نمایش فیلم کوتاهی درباره نحوه رعایت شیوه نامههای بهداشتی در سفرها و اسکان گردشگران در جمهوری اسلامی ایران، معاون وزیر میراث فرهنگی کشورمان گزارشی از آخرین وضعیت گردشگری ایران در سه سال اخیر پیش از شیوع ویروس کرونا ارائه کرد و افزود: ایران در سال ۲۰۱۸ میلادی با میزبانی از ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار گردشگرخارجی، ۵۲ درصد در جذب گردشگر خارجی نسبت به سال ۲۰۱۷ رشد داشته و بر اساس گزارش شورای عالی مسافرت، با این میزان رشد، در سال ۲۰۱۸ میلادی در رتبه دوم رشد سریع گردشگری در جهان قرار گرفته است.
تیموری یادآور شد: با وجود شیوع ویروس کرونا در دو ماه پایانی سال ۲۰۱۹ میلادی در این سال نیز، ایران با ۱۱ درصد رشد نسبت به سال قبل از آن، هشت میلیون و ۸۰۰ هزار گردشگر خارجی جذب کرده است.
تیموری همچنین با اشاره به شعار امسال سازمان جهانی گردشگری به مناسبت روز جهانی گردشگری؛ یعنی "گردشگری و توسعه روستایی"، از توافق برای برگزاری اجلاس جهانی سازمان گردشگری در منطقه "اورامانات" ایران خبر داد که به واسطه شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاده است.
وی تصمیم به برگزاری این اجلاس را نشانگر اهمیت این منطقه در گردشگری روستایی ایران دانست.
محمد تقی امینی رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا یکی دیگر از سخنرانان در این نشست مجازی بود. امینی گفت: دو فرهنگ و تمدن غنی و پرقدمت ایران و ایتالیا که با غنای جاذبههای طبیعی نیز همراه شده؛ از حیث جاذبههای تاریخی و طبیعی گردشگری در رتبههای نخست جهان جای گرفته و ریشههای تاریخی مشترک متقابلا، این جایگاه را برای گردشگران هر دو کشور، تقویت نیز کرده است.
پروفسور چرئتی، استاد ایران شناسی دانشگاه لا ساپینزا شهر رم نیز با اشاره به این که، گردشگران ایتالیایی غالبا از معروفترین مقاصد گردشگری ایران که از قبل با نام آنها آشنا هستند بازدید میکنند، ظرفیتهای گردشگری کشورمان را بسیار بیشتر از این مقاصد معروف، ارزیابی کرد. وی با ارائه گزارشی از فعالیتهای خود در حوزه کاوشها و تحقیقات باستان شناسی در ایران، که با همکاری وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشورمان انجام یافته؛ طرح پیشنهادی خود در خصوص بوم گردی استان کرمانشاه را معرفی کرد که در جریان آن گروههای گردشگری کوچکتر از گروههای گردشگری معمول؛ با صرف زمانی طولانیتر از سفرهای کلاسیک به ایران؛ از مقاصد گردشگری کمتر شناخته شده در استان کرمانشاه بازدید کرده و به موازات آن با میراث معنوی این استان نیز آشنا میشوند.
در این وبینار آنتونلو ساکتی نویسنده ایتالیایی که چند کتاب و مقاله در معرفی فرهنگ و تمدن ایران و چهره معاصر آن تألیف کرده به عنوان مجری حضوری فعال داشت.