ایران اسلامی امروز درگیر جنگ تمام عیار اقتصادی با دشمنان است و باید آرایش کامل دفاع اقتصادی از تمامیت تولید ثروت ملی را پیدا کند.
البته فقط هم با الگوگیری از روحیه دوران هشت سال جنگ تحمیلی میتوانیم بر جنگ اقتصادی و تحریمهای دشمنان پیروز شویم.
کاربردیترین مدل نیز، تلاش همگانی برای تبدیل اقتصاد کشورمان به پویاترین بستر برای تولید ثروت است و تولید ثروت هم محصول کارافرینی است.
این رویکردها میتواند نظام مدیریت و اجرایی کشور را از تکیه آسیب پذیر به درامدهای خام و معادن خام و دیگر کالاهای خام مانند صادرات نفت و دیگر منابع خام و فاقد ارزش فزوده، بی نیاز کند.
هدف هم این است که کشور را با کار و ایجاد ثروت جدید، اداره کنیم که بر ایجاد رویکردهای نوین در نظام مدیریت کشور و مبتنی بر "ثروت سازی" تمرکز دارد تا از وضع مدیریت هزینه محور به حالت مدیریت اقتصادی و ثروت آفرین متحول شود.
در آن صورت هم درامد نفتی و دیگر منابع روزمینی و زیرزمینی و اقتصاد فضایی کشور به مبانی مستحکم توسعه پایدار و سرمایه گذاریهای پایان ناپذیر تبدیل خواهد شد. کافی است اقتصاد نفت زده را به اقتصاد کامل صنایع نفت محور و تولید پتروشیمی با تولید حداقل دو هزار نوع محصول نفت محور تبدیل کنیم.
هر جامعه و کشوری دارای منابع و مختصات گستردهای از ارزشهای تولید است که به طور نهفته در درون خود حفظ کرده است و مدیران و راهبران اقتصاد سیاسی تلاش میکنند این فرصتها و استعدادهای بالقوه را به داراهایی ها و ثروتهای واقعی و عینی تبدیل کنند.
ایران هم با یک درصد جمعیت جهان ۷ تا ۸ درصد منابع تولید ثروت را در درون خود دارد.
فاصله بالقوه تا بالفعل با پدیدهای به نام کارافرینی و توسعه کارهای موثر برای تولید کالا و خدمات و در یک کلام اصلاح ساختارها و همت و تلاش مضاعف و چند برابر طی میشود به شرط اینکه دارای حداکثر ارزش افزوده و بالاترین سطح تقاضا در درون سرزمین ملی و جهانی باشد.
باید هر ایرانی حداقل یک مهارت کارآفرینی داشته باشد تا به سربازی برای ایران اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمنان تبدیل شود.
به اعتقاد کارشناسان هر گونه تحولات اقتصادی و اجتماعی محصول نوعی کارافرینی است که در زمان و مکان مناسب خلق میشود. زمان را یک لحظه از دست ندهیم و حتی یک وجب مکان را هم رها نکنیم.
در گام دوم انقلاب باید به این سلاحهای اقتصادی و کارافرینی مجهز شویم تا به رشد و توسعه واقعی اقتصادی برسیم.
کارافرینی را میتوان موثرترین کار در مسیر استخراج ارزش افزوده ارزیابی کرد و تلاش برای ایجاد فرصتهای اشتغال موثر برجستهترین رویکرد و محصول کارفرینی است.
امروز در تمام دنیا دولتها متوجه شده اند که خودشان نمیتوانند توسعه و رشد ایجاد کنند و سیاست هایی اتخاذ میکنند که در کشورشان کارآفرینان رشد و نمو پیدا کنند یعنی بخش خصوصی را رشد و توسعه میدهند تا فضای کسب و کار ایجاد شود؛ بنابراین ظرفیت کار افرینی را میتوان با ظرفیت اشتغال زایی در درون یک اقتصاد هم سنجی کرد.
ظرفیت اشتغالزایی هم معادل تمام فرصتهایی است که در مختصات پنجگانه سرزمین اقتصادی برای ایجاد ارزش افزوده و روت وجود دارد. به همین اندازه هم میتوان ظرفیت کارافرینی ایجاد کرد.
امروزه اقتصاد ایران در همه زیربخشهای کشاورزی، بازرگانی خارجی و زیربخشهای صنعتی و همچنین اقتصاد دانایی محور از فرصتها و مزیتهای خوبی برای توسعه و اشتغالزایی برخوردار است و ظرفیت توسعه کارافرینی را دارد.
این مهم با ایجاد تغییر در رفتار همه متغیرها در طرفهای عرضه و تقاضای اقتصاد ملی و فراملی تحقق مییابدو باید همه شهروندان حقیقی و حقوقی به عنصری فعال در تولید ثروت پایدار و پایان ناپذیر تبدیل شوند.
کارافرینی میتواند این بستر را فراهم اورد و همت چند برابری، محکمترین مبانی برای رهایی از اقتصاد نفت زده، تک محصولی و ایجاد اقتصادی پویا و مبتنی بر ارزش افزوده یا تولید ثروتهای جدید محسوب میشود.
دفاع مقدس؛ الگوی ملت و مسئولان در میدان جنگ اقتصادی با استکبار است و با تکیه بر تولید ملی، اعتماد به نیروی جوان، روحیه جهادی و ... باید در برابر توطئههای دشمنان ایستادگی کنیم.
باید همه ملت و به ویژه جوانان مانند دوران دفاع مقدس پای کار بیایند و با همان مولفههای قدرت ملی، انسجام، وحدت و تبعیت از رهبری میتوانیم با اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و جهش تولید با تکیه با منابع داخلی؛ بر دشمن پیروز شویم.
تولید هم برترین شاخص موفقیت یا شکست و ناکارامدی مدیریت اقتصادی ارزیابی میشود و میزان تولید ناخالص داخلی و تحولات کمی و کیفی ان میتواند در تحقق پیروزی موثر باشد.
اسماعیل محمدی
دبیر خبر خبرگزاری صدا و سیما