مستندنگاری عمارت تاریخی حاج اسماعیل کازرون
عمارت تاریخی حاج اسماعیل در شهرستان کازرون مستندنگاری شد
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، محمدجواد جوکاری مسئول اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان کازرون گفت: با توجه به اهمیت تاریخی و معماری این عمارت ارزشمند در کازرون، مستندنگاری و انجام تحقیقات و پژوهشهای لازم درباره آن همراه با برداشت جزئیات کامل توسط بنیاد کازرونپژوهی انجام شد.
وی افزود: این بنا خانهای تاریخی معروف به عمارت حاج اسماعیل است که در بافت تاریخی کوی بازار قرار دارد.
این عمارت تاریخی در حال حاضر در قالب سه خانه مجزا متعلق به خانواده عمویی است و با مساحت کلی حدود ۱۷۰۰ متر، یکی از شاهکارهای معماری در کازرون است. این بنا در دو طبقه و دارای سه بخش، اندرونی، شاهنشین (تالار مرکزی) و بیرونی است.
جوکاری بیان کرد: به گفته بازماندگان، این عمارت دیدنی یکبار در اواخر دهه ۱۲۹۰ شمسی بازسازی اساسی شده است و در آن زمان که سقف آن فرو ریخته بوده، سقفی گنبدی بر ستونهای باقیمانده آن ساخته میشود که این سقف همچنان سقف فعلی قسمت شاهنشین و یا تالار مرکزی است.
مسئول اداره میراثفرهنگی کازرون گفت: اهمیت عمارت تاریخی حاج اسماعیل علاوه بر قدمت تاریخی آن، در شیوه معماری بهکار رفته در ساخت بنای آن است و از این نظر که دارای ایوان خانه مرکزی و اتاقهای پیرامونی است، در میان خانههای تاریخی کازرون و استان فارس کمنظیر است.
جوکار افزود: به اعتبار اسناد، قدمت «عمارت تاریخی حاج اسماعیل» به دوره قاجار و پیش از دوره ناصری بازمیگردد و بنا به نظر کارشناسان معماری، احتمالاً ساخت این خانه تاریخی قبل از دوره قاجار و حتی در دوران صفویه بوده است.
کازرون در فاصله ۱۴۳ کیلومتری از شیراز قرار دارد که سه اثر از پرونده ثبت منظر ساسانی فارس در فهرست یونسکو شامل غار و مجسمه شاپور، شهر تاریخی بیشاپور، نقوش تنگ چوگان در این شهرستان قرار دارد.