مستند نگاری پلها و چهار طاقیهای فارس
پلها و چهار طاقیهای استان فارس مستند نگاری میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس گفت:مستند نگاری ، تاثیر به سزایی در نحوه مرمت آثار دارد چرا که تکلیف کارشناسان با چگونگی مرمت و اولویت بندی این آثار مشخص میشود.
عبدالرضا نصیری اضافه کرد: درخواست اعتبار ۵۰۰ میلیونی برای مستند نگاری پلهای تاریخی استان هم داده شده که در صورت تامین ،طرح مستند نگاری و مرمتی این بناها تا سال آینده اجرا خواهد شد.
وی درباره مرمت کاروانسراهای شاخص فارس هم گفت: بنابر تفاهم نامهی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان، مرمت چند کاروانسرای شاخص در دستور کار است که این پروندهها گشوده شده است و امیدواریم در چند سال آینده شاهد تحول بزرگی در این حوزه باشیم.
معاون میراث فرهنگی فارس با بیان اینکه چهار طاقیها و کاروانسراها از جمله آثار مهم و ارزشمند تاریخی هستند که باید حفاظت و به درستی مرمت شوند، افزود: مشکلات مالی مانعی بزرگ در این مسیر است و نمیتوان کار اساسی در این حوزه انجام داد.
در حال حاضر بیش از ۵۰ چهار طاقی در استان فارس وجود دارد که قدمتشان به هزار و ۷۰۰ سال قبل بر میگردد.
شهرستان فراشبند به علت وجود بیش از ۲۰ چهار طاقی به پایتخت چهارطاقیهای ایران معروف شده است.
معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس گفت: برنامه مرمت و ساماندهی آثار تاریخی فارس از ۸ سال قبل تهیه شده، اما اعتبار کافی نداریم و به همین علت برخی از این آثار مرمت نشدند.