معاون اول رئیس جمهور گفت: اگر همه افراد در جامعه به اندازه توان و وسعی که دارند به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند همه ایتام در کشور از حامی برخوردار خواهند شد.
آقای جهانگیری از کمیته امداد امام خمینی (ره) و استانداران سراسر کشور خواست با جدیت به این موضوع ورود کنند و از بنگاههای اقتصادی بخواهند که در راستای مسئولیت اجتماعی خود، ایتام کشور را مورد حمایت قرار دهند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: استانداران سراسر کشور موضوع ایتام را به طور جدی در دستور کار خود قرار داده و بخشی از وقت خود را به این موضوع اختصاص دهند تا شاهد آن باشیم که هیچ یتیمی در کشور بدون حامی نباشد.
آقای جهانگیری با قدردانی از خیرین در کشور که درآمدهای خود را در راستای رضای خداوند هزینه میکنند، گفت: مردم ایران مردمی نوع دوست و موقعیت شناس هستند و خیرین کشور در هر عرصهای که ورود کرده اند اقداماتی ماندگار و موثر از خود برجای گذاشته اند.
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: به لطف وجود خیرین در کشور، انواع و اقسام کارهای خیر طی سالهای اخیر در سراسر کشور انجام شده است و آنجا که خیرین در عرصه ساخت مدرسه و یا در عرصه سلامت حضور پیدا کرده اند، شاهد اقدامات ماندگار و بزرگی در کشور بوده ایم.
آقای جهانگیری ادامه داد: حتی این اواخر خیرین تحت عنوان خیرین روستاها اقدامات شایستهای در راستای تکمیل زیرساختها و اجرای پروژههای راهسازی و برق رسانی انجام داده اند البته لازم است به این نکته نیز توجه شود که دولت تدبیر و امید نیز در حوزه خدمات عمومی به روستاها اقدامات موثری انجام داده و دستاوردهای خوبی داشته است.
معاون اول رئیس جمهور افزود: توجه به ایتام و حمایت از آنها در میان کارهای خیر مورد توجه خداوند قرار دارد و خوشبختانه کمیته امداد امام خمینی به عنوان یک نهاد مسئول در این زمینه اقدامات موثری انجام داده است و از زمان مرحوم نیّری و مسئولین دیگر این نهاد، حمایت از ایتام با جدیت دنبال میشود.
آقای جهانگیری، ایران را کشوری بزرگ و قدرتمند توصیف کرد و افزود: نباید به خاطر مشکلات و مسایل فعلی ایران را کشوری ضعیف تلقی کنیم، البته امروز به دلیل مشکلات در شرایطی هستیم که آن گونه که باید نتوانسته ایم از ظرفیتهای کشور استفاده و به شکل مناسب برنامه ریزی و سیاست گذاری کنیم تا مردم با مشکلات کمتری روبرو باشند.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه پس از شیوع کرونا زندگی مردم از نظر اقتصادی به شدت تحت تأثیر قرار گرفت و کسب و کارهای کوچک نیز از این موضوع متأثر شدند، خاطر نشان کرد: البته با اقداماتی که در ماه مبارک رمضان تحت عنوان کمکهای مومنانه انجام شد و با انجام سایر پویشهای همدلی که فقط زیبنده ملت ایران است شاهد حل بخشی از مشکلات طبقات ضعیف جامعه و افراد آسیب دیده از شیوع کرونا بودیم که باید از همه کسانی که در این زمینه فعالیت کردند، قدردانی کنیم.
آقای جهانگیری با اشاره به روحیه نوع دوستی در ایران گفت: در برخی کشورها در ایام شیوع کرونا شاهد غارت فروشگاهها بودیم و این در حالی است که در ایران مردم برای کمک به هم نوعان از یکدیگر سبقت میگرفتند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به برنامهها و طرحهای کمیته امداد امام خمینی (ره) برای حمایت از ایتام و محسنین در کشور گفت: از همکارانم در دفتر خواسته ام گزارش این اقدامات و تحت پوشش قرار گرفتن ایتام و محسنین را به صورت مستمر گزارش دهند و اگر نیاز باشد آمادگی دارم شخصاً با مدیران بنگاههای اقتصادی تماس بگیرم تا در این طرحها و برنامههای خداپسندانه مشارکت کنند.
آقای جهانگیری با تأکید بر اینکه هر نوع خدمت به طبقات ضعیف جامعه جزو ماندگارترین کارها است، افزود: اگر برنامههای کمیته امداد امام خمینی (ره) برای افزایش مشارکت مردم جهت حمایت از ایتام با همین جدیت دنبال شود به نتایج و دستاوردهای خوبی خواهیم رسید و امیدوارم روزی شاهد آن باشیم که با مشارکت مردم در این زمینه ایتام مورد حمایت قرار گیرند.
معاون اول رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود نیز با گرامیداشت هفته دفاع مقدس گفت: ملت ایران در اوج مظلومیت و تنهایی در مقابل تقریباً همه دنیا برای دفاع از سرزمین، کشور و نظام خود جانانه ایستادگی کرد و اجازه نداد دشمن که هدفش نابودی نظام و ایران بود، موفق شود.
آقای جهانگیری با اشاره به از خود گذشتگی ملت ایران در دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: در آن زمان حتی در روستاها خانوادههایی که دارایی مادی چندانی نداشتند بخشی از دام و طیور خود را برای کمک به جبههها هدیه میکردند و یا تنها فرزند خود را لباس رزم میپوشاند و به جبهه بدرقه میکردند که برخی مواقع پس از مدتی خبر شهادت، اسارت و یا مجروحیت فرزند خود را دریافت میکردند، اما همچنان آمادگی از خودگذشتگی بیشتر برای انقلاب و نظام داشتند.
معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: ملت ایران دهها و صدها هزار شهید، اسیر و جانباز تقدیم انقلاب کرد که باید یاد همه این عزیزان را گرامی بداریم چرا که با فداکاریهای آنها حتی یک وجب از خاک کشور از دست نرفت.
آقای جهانگیری با بیان اینکه امروز شرایط کشور شرایط خاصی است و در مقطعی ویژه قرار گرفته ایم، گفت: از یک سو آمریکا بیش از دو و نیم سال است که صراحتاً علیه ملت ایران اعلام جنگ اقتصادی کرده و انواع تحریمها و فشارها را برای از بین بردن ایران و نظام به کار گرفته است.
معاون اول رئیس جمهور افزود: آمریکا فشارهای سنگین و غیرقابل تحمل اقتصادی را بر مردم ایران وارد کرده به این امید که مردم دست به شورش و اغتشاش بزنند چرا که میخواهد آرامش کشور را از این طریق برهم بزند.
آقای جهانگیری از تحریمهای آمریکا به عنوان بی سابقهترین تحریم علیه یک ملت یاد کرد و گفت: این حجم از فشار اقتصادی علیه یک ملت نمونهای ندارد چرا که آمریکاییها همه مسیرهای کار و فعالیت اقتصادی نظیر واردات، صادرات، نظام بانکی و کشتیرانی را با مشکل مواجه کرده اند.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: آمریکاییها تصور میکردند ظرف چند ماه میتوانند ایران و اقتصاد کشور را دچار فروپاشی کنند، اما دلیل اینکه خواسته آنها محقق نشد این بود که ملت ایران با وجود سختیها و دشواریهای اقتصادی ایستادگی و از خود گذشتگی کردند که با استمرار این ایستادگی دشمن به زودی میفهمد راهی ندارد جز آنکه با زبان منطق، ادب و اخلاق با ملت ایران صحبت کند.
در این جلسه آقای مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز گزارشی از اقدامات انجام شده در راستای مشارکت دادن مردم برای حمایت از ایتام و محسنین ارائه و از اقدامات خیرین فعال در این حوزه قدردانی کرد.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) همچنین با قدردانی از حمایتهای معاون اول رئیس جمهور در آغاز طرح اکرام و حمایت از ایتام و محسنین، گفت: پس از حمایتهای معاون اول رئیس جمهور، شاهد افزایش چشمگیر جذب حامیان ایتام و محسنین در کشور بوده ایم.
در این نشست همچنین تعدادی از خیرین حامی ایتام و محسنین نیز به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداختند و تعدادی از استانداران هم از طریق ویدئو کنفرانس گزارشی از اقدامات انجام شده در استان در راستای حمایت از ایتام و محسنین ارائه کردند.