پخش زنده
امروز: -
معاون اول رئیس جمهور گفت: اگر بخواهیم برای رفاه حال مردم کاری انجام دهیم در مرحله اول باید به تولید داخل توجه کنیم.
آقای اسحاق جهانگیری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه نخستین جلسه کارگروه رفع موانع جهش تولید افزود: واقعیت این است که تولید کشور اگر راه بیافتد، کالا به اندازه کافی در داخل کشور خواهد بود و در شرایطی که کالاها با قیمت بالا در دسترس مردم قرار میگیرد و معیشت مردم با مشکلاتی روبرو شده، توجه به تولید داخل، این مشکل را بصورت ریشهای حل خواهد کرد و منجر به بهبود شرایط مردم میشود.
وی گفت: یکی از اصلیترین مسائل تولید داخل صیانت از اشتغال موجود است شغلهای موجودی که امروز در تولید صنعتی و کشاورزی و خدمات وجود دارد عمدتاً متکی به این است که جریان داشته باشند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به این که در نخستین جلسه کارگروه رفع موانع جهش تولید بحث را باز گذاشتیم تا مشخص شود تمرکز کار بر سر چه موضوعاتی باشد افزود:آقای رئیسی نمایندگان قوه قضائیه را نیز به این جلسه معرفی کردند و اعضای ستاد اقتصادی دولت نیز در جلسه امروز حضور داشتند.
وی به تشکیل و فعالیت کارگروههای مختلف در وزارتخانهها اشاره کرد و گفت: یک کارگروه در وزارت صمت به ریاست وزیر صمت تشکیل شده که کار آن رفع موانع تولید است یعنی مشکلات دستگاهها و بنگاههای مختلف تولیدی در این کارگروه بررسی و تصمیم گیری میشود و کارگروه دیگری در وزارت اقتصاد به نام بهبود فضای کسب و کار در حال فعالیت است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به این که بخش زیادی از مسائل تولید و سرمایه گذاری کشور بستگی به فضای کسب و کار دارد، افزود: اگر فضای کسب و کار پیش رونده باشد به بخش خصوصی انگیزه سرمایه گذاری میدهد و اگر فضای کسب و کار مانع ایجاد کند در روند تولید و سرمایه گذاری با پمپاژ پول؛ ارز و ریال مشکل حل نمیشود، چون فضای کسب وکار تعیین کنندهترین است.
آقای جهانگیری به کارگروه دیگری در وزارت اقتصادی به نام کارگروه مقررات زدایی اشاره کرد و گفت: مهمترین وظایف این کارگروه حذف مقررات زاید است به طور مثال در جلسه امروز گفتم اگر کسی بخواهد فعالیت کشاورزی انجام دهد برای دریافت مجوز تا مرحلهای که وام بانکی خود را دریافت کند دهها مرکز باید این فعالیت را استعلام کنند و گاهی در استعلام آخر برای دریافت مجوز زمان مجوزهای اولیه تمام میشود.
وی با بیان این که تمرکز روی پیشرانهای اقتصادی موضوع دیگر جلسه امروز بود، افزود: جاهایی در اقتصاد اگر حرکت کنند بقیه بخشها را به حرکت وادار میکند که یکی از آنها صادرات است.
معاون اول رئیس جمهور گفت: صادرات مهمترین پیشران در مقطع فعلی است امروز ما به ارز نیاز داریم و واردات صنعتی کشور در بخش تامین مواد اولیه یک دغدغه جدی در تولید است که ارز نیاز دارد پس باید صادرات انجام شود.
آقای جهانگیری افزود: واحد تولیدی محصول تولید میکند بازار داخلی کفایت نمیکند باید به سمت بازارهای بین المللی حرکت کند.
وی گفت: ممکن است وقتی بحث توسعه صادرات مطرح میشود موضوع برخی از کشورهای همسایه نیز مطرح شود به همین دلیل یکی از پیشران ها، توسعه صادرات است که به وزارت صمت به عنوان مسئول تجارت خارجی کشور مأموریت داده شده تاموانع و راهکارها برطرف شود و صادرات؛ توسعه و افزایش یابد و ارز حاصل از صادرات با رعایت حرمت صادر کنندگان به چرخه اقتصاد کشور برگردد، چون اگر ارز حاصل از صادرات به چرخه برنگردد صادرات مفید نیست.
معاون اول رئیس جمهور افزود: پیشران دیگری به اسم مسکن وجود دارد که اگر مسکن هم حرکت کند ۱۲۰ رشته صنعتی را به حرکت وادار میکند به همین دلیل تمرکز در پیشرانهای اقتصاد و صنعت موضوع دوم جلسه است تا موانع و مشکلات آن بررسی و برطرف شود.
آقای جهانگیری گفت: موضوع دیگر جلسه؛ فضای رسانهای و روانی است که گاهی اوقات علیه تولید، سرمایه گذاری و بخش خصوصی است که در این شرایط باید به یک فضای مثبت تبدیل شود.
معاون اول رئیس جمهور گفت: یک مجموعه دستورات مشخص شد و بنده به دلیل تکلیفی که به دوش من گذاشته شده و هم به دلیل باوری که به این موضوع دارم حتماً وقت میگذارم و انتظار دارم همه مدیران کشور روی این موضوع جدی بایستند و وزاری محترم پای کار باشند.
آقای جهانگیری افزود: این که گفته شد انگیزهها کم شده مدیران هر چه به آخر دولت نزدیک میشوند اراده ضعیفتر میشوددرست نیست و شرایط امروز مردم و کشور، ما را به نقطهای رسانده که وظیفه ملی ما این است که برای مردم کشورمان جانفشانی کنیم و با اراده پای مشکلات بایستیم.
وی در ابتدا از مقام معظم رهبری که با حساسیت دو بار در یک ماه اخیر بر موضوع تشکیل جلسهای برای رفع موانع جهش تولید تاکید کردند تشکر کرد و گفت: خوشبختانه هم در جلسه ستاد اقتصادی دولت و هم در جلسه شورای عالی اقتصادی سه قوه موضوع مورد تاکید قرار گرفت و به من تکلیف شد که با ترکیبی این ستاد تشکیل شود.
معاون اول رئیس جمهور گفت: سرمایه گذاری و فعالیت در کشور با مقررات پیچیدهای روبرو است و بروکراسی در ایران خیلی سخت شده و حتما در این زمینه باید اتفاق مهمی رخ دهد.
اسحاق جهانگیری در حاشیه نخستین جلسه کارگروه رفع موانع جهش تولید در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: مهمترین رسالتی که فکر کردیم این کارگروه باید داشته باشد کاری کند تا تصمیمات شوراها اجرایی شود و در بخش مقررات زدایی البته بعد از تصمیم گیری ابلاغ میشود که هیچ کس حق ندارد مقررات جدیدی وضع کند مگر آنکه تعدادی از مقررات قبلی را لغو کند.
وی گفت: اگر فقط همین یک تصمیم گرفته شود حداقل جلوی انباشت مقررات جدید گرفته میشود به همین دلیل یکی از دستورهایی که برای کارگروه رفع موانع جهش تولید در نظر گرفته شده است بحث فضای کسب و کار است که وزارت اقتصاد گزارش خود را اعلام کند تا تصمیم گیری کنیم.
معاون اول رئیس جمهور افزود: امیدوارم کارگروهی که به دستور مقام معظم رهبری به تایید سران سه قوه تشکیل شده است تصمیمات آن نافذ باشد و سازمان بازرسی کل کشور به نمایندگی از رئیس قوه قضائیه در جلسه حضور دارد پیگیری و نظارت برمصوبات جلسه را به عهده خواهند گرفت.
جهانگیری گفت: این کارگروه میتواند یک جمع کارآمدی باشد و با انگیزه این موضوع را پیگیری کند.
وی افزود: از هفته آینده جلسات کارگروه رفع موانع جهش تولید به صورت هفتگی برگزار خواهد شد.