معاون کمیته امداد امام (ره): مخترعان و شرکتهای دانش بنیان حاضر در جشنواره صنایع روستا دوست، طرحهای خود را در سایت کمیته امداد ثبت کردند.
حجت الله عبدالملکی به جشنواره ملی صنایع روستا دوست اشاره کرد و گفت: یک ماه پیش در برنامه «بدون خط خوردگی» فراخوان این جشنواره را اعلام کردیم و گفتیم همه مخترعین و شرکتهای دانش بنیانی که محصولات صنعتی دارند و میتواند در مقیاس روستا باعث ایجاد درآمد شود و فناوری آن نیز ساده است، طرحهای خود را برای اشتغالزایی اعلام کنند.
وی با بیان اینکه مخترعین و شرکتهای دانش بنیان در یک ماه گذشته طرحهای خود را در سایت کمیته امداد ثبت کردند، اظهار کرد: بیش از دو هزار و ۱۰۰ نفر از مخترعین و فعالان حوزه دانش بنیان کشور، طرحهای خودشان را در جشنواره ملی صنایع روستا دوست در سایت کمیته امداد ثبت کردهاند.
وی از داوری دو هزار طرح تا به این لحظه خبر داد و افزود: از این میان، ۲۰۰ طرح به مرحله مسابقه راه پیدا کرده است و این در حالی است که حدود یک ماه دیگر یعنی تا ۲۵ مهر ماه به پایان زمان فراخوان باقی مانده است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) درباره ویژگیهای طرحهایی که در این جشنواره ارائه میشوند، توضیح داد: این طرحها باید نوآورانه باشند یعنی نه تنها سنتی نباشند، بلکه یک پیشرفت فناوری در آن اتفاق افتاده باشد. همچنین این صنایع باید در مقیاس روستا و به صرفه باشد و روستاییان بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند و برایشان سودآوری داشته باشد.
عبدالملکی اظهار امیدواری کرد: تا پایان فراخوان این جشنواره امید میرود ۳۰۰ تا ۴۰۰ طرح مناسب را بتوانیم در نمایشگاهی که در آبان برگزار میکنیم، عرضه کنیم. هر کدام از این صنایع میتوانند دهها هزار فرصت شغلی را در روستاها ایجاد کنند.
وی با تصریح بر اینکه به فرصتهای ایجاد اشتغال در حوزه شرکتهای دانش بنیان در روستاها کمتر توجه شده است، عنوان کرد: تا دو سال پیش وقتی روستاییان پشمهای گوسفندان خود را میچیدند، آتش میزدند یا دفن میکردند، زیرا امکان فرآوری آنها وجود نداشت. در دو سال گذشته دستگاههای پشم ریسی بسیار سادهای ایجاد شد و در حال حاضر تعداد زیادی از خانوادههای روستایی، این پشمها را تبدیل به نخ میکنند و با قیمت کیلویی ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان در اختیار واحدهای صنعتی قرار میدهند.