به نظر الکساندر لوکاشنکو، لیتوانی و لهستان برای به راه انداختن جنگ تلاش میکنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس 24، به نظر الکساندر لوکاشنکو، لیتوانی و لهستان برای به راه انداختن جنگ تلاش میکنند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل امروز در ژنو در مورد اوضاع بلاروس به طور اضطراری تشکیل جلسه داد. این گردهمایی یک روز پس از اظهارات الکساندر لوکاشنکو در باره احتمال جنگ با کشورهای همسایه، لهستان و لیتوانی برگزار شد.
در این گردهمایی سوتلانا تیخانوفسکایا از چهرههای مخالفان با پیامی ویدئویی اظهار نظر کرد. دو کشور لهستان و لیتوانی پذیرای شماری از مخالفان بلاروس بوده اند.
سوتلانا تیخانوفسکایا در این پیام، عملکرد دولت بلاروس را ناقض تمامی قوانین بین المللی و بیانیه حقوق بشر تایید شده توسط سازمان ملل و بلاروس دانست. تیخانوفسکایا در بخش دیگری از سخنان خود خواستار واکنش جامعه بین المللی شد.
بلاروس مرزهای خود را با لهستان و لیتوانی بسته است. این دو کشور شماری از مخالفان بلاروس را پذیرفته و مخالفت خود با لوکاشنکو را پنهان نمیکنند. نظارتهای مرزی بین بلاروس و اوکراین نیز تشدید شده است.
الکساندر لوکاشنکو چندین بار از تمامیت ارضی بلاروس دفاع کرد. وی گام دیگری برداشت و مرزهای بلاروس با لهستان و لیتوانی تا اطلاع ثانوی بسته شد.
لوکاشنکو گفت: ما مجبوریم نیروهای مان را از خیابانها خارج کرده، ارتش را در وضعیت آماده باش قرار دهیم و در غرب، مرزهای کشور با لیتوانی و لهستان را ببندیم. الکساندر لوکاشنکو، لیتوانی و لهستانی را به تلاش برای به راه انداختن جنگ متهم کرد. این دو کشور مخالفت شان با رهبران بلاروس پنان نمیکنند.
آنها در هفتههای اخیر پذیرای شماری از مخالفان بلاروس فراری از سرکوبگریهای رژیم بوده اند. لهستان و لیتوانی در روز پنجشنبه مشترکا خواستار تعیین بودجهای اروپایی برای نجات اقتصاد بلاروس، این جمهوری سابق اتحاد جماهیر شوروی شدند.
از طرف دیگر الکساندر لوکاشنکو میتواند روی اصلیترین متحدش ولادیمیر پوتین حساب کند. رئیس جمهوری روسیه در روز دوشنبه از اعطای وامی ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری به بلاروس خبر داد. لوکاشنکو نیز در عوض به تقویت رابطه با مسکو متعهد شد.
از زمان پیروزی لوکاشنکو در ماه مه، وی که از ۲۶ سال پیش در راس دولت بلاروس قرار دارد، با اعتراضات بی سابقهای روبرو است.
سوتلانا تیخانوفسکایا اصلیترین رقیب وی در انتخابات ریاست جمهوری عامل شکل گیری این جنبش بوده است. تیخانوفسکایا به لیتوانی گریخته و از این کشور به اعمال فشار به بلاروس ادامه میدهد. این مخالف روس دوشنبه به بروکسل میرود و با وزیرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا دیدار خو اهد کرد.