به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، اسوتلانا تیخانوفسکایا مخالف بلاروسی روز جمعه، در پیامی ویدیویی که در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پخش شد، از جامعه بین المللی خواست با «حداکثر قاطعیت» در برابر سرکوب مخالفان در بلاروس واکنش نشان دهند.
وی که نامزد انتخابات ریاست جمهوری بلاروس بود و پس از اعتراض به الکساندر لوکاشنکو که مدعی پیروزی در این انتخابات بود، به لیتوانی پناهنده شد، در جلسهای که اوایل هفته به درخواست اتحادیه اروپا برگزار شد، سخنرانی کرد.
نشست سازمان ملل متحد یک روز پس از اظهارات الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس که از جنگ احتمالی با همسایگان خود خبر داده بود برگزار شد. لوکاشنکو همسایگانش را به حمایت از اعتراضها علیه وی متهم کرد.
تیخانوفسکایا گفت: «اوضاع در بلاروس نیازمند توجه فوری جامعه بین المللی است. تظاهرکنندگانی که در تجمعهای صلح آمیز حضور داشتند به طور غیرقانونی دستگیر و مورد ضرب و جرح قرار گرفتند و برخی از آنها کشته شدند».
وی افزود: «وسعت خشونت نیروهای رژیم به وضوح نقض معیارهای بین المللی و بیانیه جهانی حقوق بشر است که سازمان ملل متحد و بلاروس آن را تصویب کرده اند».
مخالف بلاروسی گفت: «تصویب بیانیه توسط بلاروس به این معناست که جامعه بین المللی حق دارد هنگامی که این تعهد رعایت نشود، با قاطعیت کامل واکنش نشان دهد».
در پایان نشست روز جمعه، ۴۷ کشور عضو شورا قرار است درباره پیش نویس قطعنامه اتحادیه اروپا رأی دهند. در این پیش نویس از مینسک درخواست میشود اجازه دهد تا تحقیقاتی مستقل، شفاف و بی طرف درباره همه ادعاهای نقض حقوق بشر انجام گیرد و تضمین دهد که همه عاملان آن محاکمه شوند.
در این پیش نویس، همچنین از مقامات بلاروس درخواست میشود گفتگو با مخالفان را آغاز کنند، به استفاده بی رویه از زور در برابر تظاهرکنندگان پایان داده شود، همه زندانیان سیاسی، خبرنگاران، مدافعان حقوق بشر، دانشجویان و دیگر افراد بازداشت شده در چارچوب انتخابات ریاست جمهوری آزاد شوند.
در این پیش نویس از دولت درخواست میشود با گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در بلاروس همکاری کند و به وی اجازه ورود داده شود. از سال ۲۰۱۲ و زمانی که دوره ریاست جمهوری در بلاروس ایجاد شده با چنین درخواستی موافقت نشده است؛ و در نهایت در این پیش نویس، از میشل باشله کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد و رئیس جمهور سابق شیلی درخواست میشود «از نزدیک» بحران بلاروس را پیگیری و اوایل سال ۲۰۲۱ گزارشی را تدوین کند.