معاون پارلمانی وزیر ورزش: از ورود نهادهای نظارتی به بحث ریخت و پاشهای باشگاههای فوتبال قطعا استقبال می کنیم.
جمشید تقی زاده در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره نشست مشترک برخی از روسای فدراسیونها با فراکسیون ورزش مجلس به دعوت هیئت رئیسه مجلس، اظهار داشت: این نشست اتفاق بسیار خوبی است، هم باعث میشود نمایندگان از کمبودهای قانونی بخش ورزش و جوانان مطلع شوند و هم اینکه در این حوزه ما به شدت به قوانین حمایتی نیازمندیم.
وی افزود: ورزش در کشور ما به شدت میتواند ارزآوری داشته باشد و صنعت ورزش میتواند اقتصاد کشور را به گردش درآورد بنابراین نیاز داریم به شکل کلان نمایندگان در این عرصه توجه داشته باشند و امیدوارم این نشستها مستمر باشد و سایر اعضای کمیسیونها نقش ویژهای در حمایت از ورزش ایفا کنند تا ورزش بتواند از قوانین حمایت بیشتری برخوردار باشد.
او در خصوص برخی قراردادهای نجومی در فوتبال، گفت: در حال حاضر حسابرسیهای سرخابیها مانند سالهای گذشته در دست انجام است و دولت نگاهش به سمت انضباط مالی و شفافسازی این باشگاهها بوده است و معمولاً طبق قانون امروز به جرأت میتوان گفت که ریالی به این دو باشگاه توسط وزارت ورزش و جوانان و دولت پرداخت نشده است.
تقی زاده اضافه کرد: هر دو شرکت فرهنگی ورزشی توانستند اولین بار هزینههای این فصل خود را پرداخت کنند و بدهیهایی که سالهای قبل داشتند آنها را کاهش دهند این دو باشگاه در حال تسویه حساب کامل با ورزشکاران خود هستند.
معاون پارلمانی وزیر ورزش تاکید کرد: در مورد سایر باشگاهها به آنها مجوز فعالیت میدهیم، اما در خصوص مسائل مالی، بخشهای مرتبط باید وارد شوند و این از حیطه وزارت ورزش و جوانان خارج است.
وی درباره اینکه مدیران سابق سرخابیها پس از خروج از این باشگاهها در مکانهای دیگری سِمت گرفته اند، افزود: معتقدم که به شکل ریشهای باید به این مسئله پرداخته شود البته با درخواست وزیر ورزش و جوانان، وزارت اطلاعات ورود جدی به این موضوعات داشته است و اگر شائبههای فساد در جایی وجود داشته باشد حتماً بررسی میشود، اما در مورد ساختار ضعیف قراردادها تا جایی که ما بتوانیم ورود پیدا میکنیم و این عزم در فدراسیونها و باشگاهها وجود دارد و امیدوارم در این زمینه اقدامات بسیار خوبی انجام شود.
تقی زاده درباره قراردادهای غیرمتعارف که در لیگ فوتبال باشگاههای کشور بیحساب و کتاب هزینه میشود مثل باشگاههای استقلال و پرسپولیس و اینکه آقای بذرپاش رئیس دیوان محاسبات گفته این هزینه بیت المال است و باید نظارت شود، گفت: وزارت ورزش از ورود هر دستگاه نظارتی مانند بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات کاملاً استقبال میکند و هر مدارکی لازم باشد به آنها ارائه میکنیم از سوی دیگر اگر قراردادهای غیرمتعارفی در باشگاههای پرسپولیس و استقلال وجود داشته باشد قطعاً برخورد جدی خواهیم کرد.
وی در خصوص پرونده ویلموتس که در کمیسیون اصل ۹۰ هم مطرح شد، ادامه داد: در این باره یک عزم ملی ایجاد شده تا بتوانیم حق ورزش کشور را برگردانیم و مسئولان ارشد حقوقی دولت به همراه وزارت ورزش، مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه به کمک فدراسیون فوتبال آمده اند.
معاون پارلمانی وزیر ورزش اظهار داشت: از رسانه ملی که تلاش میکند شفافسازی در بخشهای مختلف ورزش ایجاد شود تشکر و تلاش میکنیم نظام جامع لایحه باشگاه داری را از طریق دولت نهایی کنیم و به مجلس منتقل شود که در کشور به تعبیری تحول اساسی در نظام باشگاه داری ایجاد شود و سایر باشگاهها و باشگاههای بزرگی که از طریق بورس و فرابورس در پاییز واگذار شوند یک اتفاق بسیار مبارکی روی دهد.