ورود ما به قراردادهای فوتبالی کاملا قانونی است
رئیس دیوان محاسبات کشور: نظارت و ورود ما به قراردادهای فوتبالی کاملا قانونی است، زیرا وظیفه ما نظارت بر رویههای مالی کشور است.
مهرداد پذرپاش در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، و درباره پروندههای عجیب شکایتی از فوتبال ایران گفت: در سالهای اخیر رشد قابل قبولی در حوزه زیر ساختها و ورزش کشور داشتیم و افتخارات خوبی در حوزه ورزش قهرمانی بدست آوردیم، اما متاسفانه در چند وقت اخیر یک بیماری آفت ورزش ما شده است و یک در هم ریختگی و آشفتگی در محیطهای ورزشی دیده میشود که یکی از مصداقهای بارز آن موضوع قراردادهای فوتبالیها است.
مردم از محکوم شدن ما در پروندههای فوتبال ناراحت هستند
رئیس دیوان محاسبات کشور گفت: زمانی که فدراسیون فوتبال قراردادی با مربی بلژیکی بست نهایت آن به جریمه سنگینی بود که ما باید به او پرداخت کنیم و طرف در یک دعوی ما را محکوم کرد که باید پولش را پرداخت کنیم و حتی برای دو باشگاه پرطرفدار استقلال و پرسپولیس تقریبا اتفاقات دیگری به همین شکل رقم خورد.
وی افزود: مثلا یک سرمربی که در کشور ما نتایج و قهرمانیهایی با پرسپولیس بدست آورد بعد از جدایی از این تیم پرسپولیس طلبکار شد و برای استقلال هم همین موضوع رخ داد فقط فرق آن آن این بود که این مربی وسط کار فعالیتش را رها کرد و حالا دوستان باید جلسه بگذارند تا این مربی به حقش برسد!
بذرپاش افزود: این اتفاقات نشان میدهد که ما چگونه با این خارجیها قرارداد میبندیم که بعد از آن درمحاکم بین المللی محکوم میشیم؟ مردم ناراحت هستند که چه شده طرف پولش را گرفته نتیجه نگرفته و حالا ما محکوم شده ایم.
نظارتی بر انعقاد قراردادها نیست
رئیس دیوان محاسبات کشور گفت: مایک دستگاه حاکمیتی داریم بنام وزارت ورزش و جوانان که وظیفه نظارتی دارد استقلال و پرسپولیس، چون شرکتهایی صد درصد دولتی هستند و از منابع عمومی استفاده میکنند باید درباره قراردادهای غیر معمولشان شفاف سازی کنند و این وظیفه وزارت ورزش است که به عنوان مجمع این دو شرکت بزرگ بر امور مالی آنها نظارت کند.
وی افزود: همیشه مجامع تکالیفی دارند از جمله منصوب کردن هیات مدیره و انتخاب مدیرعامل که اساسیترین خدمت آنها استخدام مربی و بازیکنها است و در نحوه قراردادبستن هم باید نظارت ک نند، اما متاسفانه در حال حاضر نظارت دقیقی در انعقاد قراردادها وجود نداردو نکته دیگر وجود نداشتن استاندارد برای بستن یک قرارداد است.
بذرپاش ادامه داد: منظور این است که یک باشگاه یک جوری قرارداد میبندد و باشگاه دیگر جور دیگری، مسئول تنظیم مقررات وزارت ورزش است که باید در نوع نتظیم و نحوه بستن قرارداد و روش قرارداد بستن و حتی سقف و کف قرارداد نظارت داشته باشدو وقتی ما این عمل را جدی نم گیریم و نظارتهای انجام نمیشود این اتفاقات میافتد.
ما باشگاه خصوصی نداریم
وی در پاسخ به این سوال که ایا وزارت ورزش میتواند در باشگاههای فوتبال و در نحوه قراردادبستنها دخالت کند یا خیر گفت: وزارت ورزش حتما حق دخالت در باشگاههای فوتبال به ویژه در باشگاه پرسپولیس و استقلال را دارد حتی باشگاههایی که میگوید ما خصوصی هستیم من به شما میگویم که چنین موردی وجود ندارد، زیرا آنها به خیلی از بنگاههای خصوصی وابسته و شبهه دولتی هستند و این یکی از غصههای دوران ما است، زیرا مدیران و هیات مدیره آنها را دولت تعیین میکند، ولی در مقام پاسخگویی به یکباره همه خصوصی میشود؟ اصلا ماوزارت ورزش را برای چه میخواهیم؟ وزارت وزارتخانه تشکیل شده برای دخالت و نظارت در امور مالی باشگاهها و فدراسیون هایش.