رئیس کمیته حقوق بشر مجلس از بررسی ظرفیت سازمان همکاری اسلامی و نحوه تعامل با این نهاد در نشست این کمیته خبر داد.
رئیس کمیته حقوق بشر مجلس افزود: اقدامات موهن و زشتی که در برخی از کشورها از جمله فرانسه و سوئد صورت گرفته موجب برانگیخته شدن احساسات یک و نیم میلیارد مسلمان شده است. شاهدیم احساسات مسلمانان در کشورهای مختلف جهان به واسطه این اقدام زشت جریحه دار شده و به نظر این یک پروژه اسلام ستیزی است که بنا دارد با ایجاد فضای اهانت و توهین، مسلمان را تحریک کند لذا این نوع اقدامات باید از ابعاد مختلف حقوق بشری اعم از آزادی بیان، مذهب و عقیده بررسی شود.
خانم الهیان با یادآوری نبود واکنش جدی سیاستمداران و مقامات کشورهای فرانسه و سوئد به این اقدامات موهن، گفت: از آنجایی که این اقدامات میتواند صلح و امنیت بینالمللی را بهم زند، شورای حقوق بشر و مجمع عمومی سازمان ملل باید نسبت به این اقدامات واکنش درخور و متناسبی داشته باشند.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی افزود: کمیته حقوق بشر مجلس پیش از این نیز نامههایی را به کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل و اتحادیه اروپا ارسال کرده و این مکاتبات ادامه خواهد داشت. البته اقدامات سازمانهای مردم نهاد در محکوم کردن این اقدامات نیز شکل گرفته است و به جمهوری اسلامی ایران اختصاص ندارد. در واقع همه کشورهای اسلامی و حتی ادیان توحیدی غیر از اسلام هم این واکنشها را محکوم کردند.
وی همچنین گفت: نمایندگانی از وزارت امور خارجه، ستاد حقوق بشر سازمان ملل، سازمانهای مردم نهاد (NGO) و معاونت بین الملل مجلس در این جلسه حضور داشتند و در نهایت به نقطه مشترک و همفکری در این موضوع رسیدیم. یکی از نقاط مشترک بین اظهار نظرها و موضوعات مطرح این بود که علاوه بر استفاده از ظرفیت دیپلماسی سیاسی از ظرفیت دیپلماسی عمومی که شامل نخبگان و سازمانهای مردم نهاد است، از ظرفیت دیپلماسی پارلمانی در محکوم کردن این اقدامات و مقابله با حرکات موهن استفاده کنیم.