مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین: نیروگاه شهید رجایی قزوین ۴ و نیم درصد از برق کشور را تولید میکند
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین, علی فرهور در گفتگوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت: این نیروگاه با مجموع ظرفیت
فرهور گفت: در نیروگاه شهید رجایی آمادگی و ظرفیت تولید ۱۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون مگاوات ساعت انرژی برق را داریم که در حال حاضر تولید ما ۱۲ میلیارد مگاوات ساعت در سال است.
وی افزود: صنعت برق کشور با توجه به نقش اساسی در توسعه صنعتی، رونق اقتصادی، رفاه اجتماعی و تولید ناخالص ملی از مهمترین بخشهای مولد کشور و صنعتی مادر محسوب میشود.
به گفته مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین؛ فعالیت در این نیروگاه و تامین برق مستلزم یک کار 24 ساعته است و حتی در تعطیلات برای تعمیرات همه کارکنان ما در نیروگاه حضور دارند.
فرهور ادامه داد: با استفاده از کارشناسان داخلی در حال حاضر ضمن ساخت بسیاری از قطعات مورد نیاز این نیروگاه استراتژیک، تعمیرات سالانه نیز توسط متخصصان و کارشناسان این نیروگاه صورت میگیرد.
کمتر از استانداردهای جهانی آب مصرف می کنیم
وی در پاسخ به این سوال که نیروگاهها برای ۳۰ سال طراحی میشود و مصرف آب بالایی دارند و آیا برای استان کم آبی چون قزوین مقرون بصرفه هست گفت: خوشبختانه بعد از انقلاب اکثر نیروگاه های کشور با برج های هلر احداث شده اند و این نیروگاه بدلیل استفاده از برج های هلر یک دهم لیتر به ازای هر کیلو وات ساعت اب مصرف می کند و در مقابل میزان تولید ما بسیار ناچیز است.
به گفته مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین؛ کمتر از استانداردهای جهانی در این نیروگاه آب مصرف می کنیم.
فرهور همچنین با اشاره به اینکه برای چرخه تولید در این نیروگاه نمی شود از پساب های صنعتی استفاده کرد گفت: هر آبی در نیروگاه قابل استفاده نیست چرا که بدلیل املاح سنگین موجب رسوب در لوله های بویلر می شود و خطرناک است.
وی اضافه کرد: ما پساب های نیروگاه را چون آب مقطر است برای صرفه جویی در مصرف مجدد به چرخه تولید باز می گردانیم.
مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین همچنین با اشاره به حرکت به سمت نیروگاه های تجدید پذیر و پاک و توسعه نیروگاه های بادی، خورشیدی گفت: با توجه به افزایش و توسعه تکنولوژی در دنیا باید به سمت نیروگاه های جدید و تجدید پذیر برویم اما برای جوابگویی به نیازها بهتر است سبدی از نیروگاههای آبی، بادی، خورشیدی، پراکنده، اتمی و سیکل ترکیبی و نیروگاه های بزرگ هم در کشور داشته باشیم.
فرهور افزود: وزارت نیرو در صدد است برای تامین برق خانگی از انرژی خورشیدی و نیروگاه های تجدید پذیر و پاک اما برای صنایع بزرگ از ظرفیت نیروگاه های بزرگ استفاده کند .
وی همچنین گفت: 35 میلیون مشترک در جای جای کشور داریم و تمام تلاش ما بر این بود تا بهترین عملکرد و کمترین خاموشی را در فصل تابستان در اوج پیک مصرف داشته باشیم.
هر ایرانی ۳ هزار کیلو وات ساعت برق مصرف میکند
مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین در ادامه بیان کرد: هر ایرانی به طور متوسط ۳ هزار کیلو وات ساعت انرژی برق مصرف میکند که در این میان نیروگاه شهید رجایی ۴.۵ تا ۵ درصد برق کشور را تأمین میکند .
فرهور افزود: تمام روستاهای بالای 20 خانوار از نعمت برق برخور دارند .
وی از شهروندان خواست بهینه مصرف کنند و گفت: این بزرگترین همراهی با صنعتگران برق است.
نیروگاه کلاس F در بویین زهرا احداث میشود
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید نیروی برق شهید رجایی همچنین گفت: با احداث نیروگاه کلاس F با ظرفیت ۴۵۱ مگاوات در بویین زهرا نیاز انرژی صنایع منطقه را تأمین میکنیم.
فرهور با اشاره به اینکه پرونده نیروگاه برق شهید رجایی به علت ملاحظات زیست محیطی در دادگاه در حال بررسی است گفت: نیروگاه برق شهید رجایی به علت افت فشار گاز در کشور به ویژه در استان مجبور به استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه است.
وی افزود: استفاده از سیستم های فیلتراسیون نیاز به سرمایه های هنگفت و از مدار خارج شدن چند ساله ی هر واحد دارد که این قطع برق میسر نیست.
به گفته مدیرعامل شرکت مدیریت تولید نیروی برق شهید رجایی؛ ما با استفاده از گاز و همراهی مردم در مصرف می توانیم در این مقطع بر مشکلات فائق بیائیم.
فرهور گفت: در سال 98 ما 73 در صد از گاز استفاده کرده ایم .