چشمههای توران پشت با قدمت چند میلیون ساله در اثر بهره برداری، معادن در حال نابودی هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما یزد، چشمههای جوشان توران پشت که باستان شناسان قدمت آنها را چند میلیون سال تخمین میزنند با فعالیت معادن، یکی پس از دیگری خشک میشوند و متههای ماشین آلات معدنی هم کوههای آهکی حاصل از فوران آب را نابود میکنند.
موضوعی که برخی سایتها و شبکههای مجازی هم به آن واکنش نشان دادند.
مدیر کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان در گفتگو با خبر ۲۰ شبکه یزد افزود:بحث معادن قسمتی از آن به منابع طبیعی برمی گردد و بطوریکه معادنی که قبل از سال ۱۳۹۰ مجوز آنها صادر شده، بدون اخذ استعلام از منابع طبیعی و آبخیزداری و صرفا با مجوز سازمان صمت بوده است.
آخوندی افزود: از سال ۹۰ به بعد اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری به هیچ معدنی دراین منطقه مجوز نداده و برای صدور مجوز معادن در این منطقه پاسخها منفی بوده است.
وی اضافه کرد:باتوجه به فعالیت چهار معدن در این منطقه، سازمان صمت هم باید در ارتباط با بهره برداری معادن باید پاسخگو باشدوبابیشتراز این تعداد برخورد کرده و مجوز بهره برداری به انها داده نشود.
آخوندی گفت:ابطال پروانه با سازمان صمت است و سازمان صمت باید پیگیری کند.
چشمههای جوشان توران پشت در نزدیکی کوههای سنگی تراورتن واقع شدهاند. آب با فشار املاح گچی و آهکی را از زیر زمین بیرون میآورد و به صورت مواج به سطح تپه روان میکند.
اینکار آنقدر انجام میشود که لایه لایه به صورت پوست پیازی سطح تپه از املاح گچ و آهک پر میشود و پس از میلیونها سال یک کوه آهکی میسازد. این فرایند طبیعی امروز یک جاذبه گردشگری است. حفظ لایههای رسوبی آنقدر اهمیت دارد که گردشگران هنگام بالا رفتن از تپهها کفشهایشان را در میآورند تا کمترین تخریب را به چشمههای جوشان بزنند.