معاون پردازش و دفع سازمان شهرداری تهران : مشاهده پسماندها در سطلهای زباله سطح شهر از بی مسئولیتی بیمارستانها نشأت میگیرد.
وی درباره جمع آوری و جداسازی زبالههای بیمارستانی گفت: وظیفه مدیریت پسماندهای بیمارستانی به عهده شهرداری نیست و شهرداری مسؤول جمع آوری و جداسازی پسماندهای عادی است، ولی شهرداری تهران به لحاظ رعایت بهداشت و کمک به محیط زیست با صرف هزینههای بالا به جمع آوری این پسماندها کمک میکند.
حیدریان درباره رهاسازی زبالههای بیمارستانی در محیط زیست اظهار داشت: مشاهده پسماندها در سطلهای زباله سطح شهر از بی مسؤولیتی بیمارستانها نشأت میگیرد. جلسات متعددی قبل و بعد از شیوع بیماری کرونا بین شهرداری تهران و مدیریت بیمارستانهای تهران در خصوص نحوه مدیریت پسماندها برگزار شده است و راهکارهایی ارائه شده است؛ بیمارستانها موظف هستند پسماندهای خود را قبل از تحویل در اتاقکهای مخصوص جمع آوری کرده و پس از فرآیند بیخطرسازی به ناوگان جمع آوری پسماندهای بیمارستانی شهرداری تحویل دهند.
وی درخصوص جداسازی ماسکهای استفاده شده گفت: در هیچ نقطه از دنیا، مخزنها و ناوگانهای جداگانه برای دفع ماسکها در نظر گرفته نشده است و چیزی که در دنیا مرسوم است، آگاهی دادن به مردم است و این ماسکها بایستی در کیسههای رنگی و جداگانه توسط مردم بسته بندی شوند تا شهرداری با تدابیر ویژه برای دفع آن اقدام کند. شهرداری تهران نیز در قالب برنامههای آموزشی در فضای مجازی و با تهیه بروشور، نحوه دفع این پسماندها را آموزش داده است.
معاون پردازش و دفع سازمان شهرداری تهران در ادامه اظهار داشت: علیرغم این تمهیدات، تمامی پسماندها از جمله ماسکها و دستکشها در مقصد این پسماندها (مجتمع آراد کوه) بهصورت نیمه مکانیزه جدا میشوند و در سلول دفن بهداشتی جداگانه ذخیره میشوند. برخی از کشورها از رنگ جداگانهای برای بسته بندی این پسماندها استفاده کردهاند و درخواست شهرداری نیز از مردم، بسته بندی جداگانه این پسماندها است.
حیدریان با اشاره به اینکه جان پارک بانها نیز در خطر است و به همین دلیل از مردم درخواست میکنیم تا کمال همکاری در این زمینه را داشته باشند. در تمامی کشورهای پیشرو مردم در صف اول همکاری قرار دارند. با یاری مردم میتوان هزینههای زیست محیطی و مدیریت پسماند را کاهش داد.