ویتامین k۱ در اسفناج، کلم بروکلی، سبزیجات تیره رنگ، زغال اخته، انواع میوه و سبزیجات وجود دارد، ویتامین K۲ که بهتر جذب بدن میشود در پنیر و دانههای سویای تخمیر شده یافت میشود
تلویزیون فاکسنیوز اعلام کرد ، شواهد نشان میدهد بیمارانی که فوت کردهاند یا تحت مراقبتهای ویژه قرار گرفتهاند، دچار کمبود این ویتامین بودهاند. پس این امیدواری وجود دارد که در کنار سایر مراقبتهای درمانی و پیشگیرانه، با تغییر رژیم غذایی بتوان عوارض شدید کووید ۱۹ را به حداقل رساند.
محققان با مطالعه بر روی بیماران بیمارستان Canisius Wilhelmina در شهر نیمیخن هلند، فواید ویتامین K را پس از کشف ارتباط بین کمبود این ویتامین و عوارض شدید کووید ۱۹، بررسی کردند. کووید ۱۹ باعث لخته شدن خون شده و منجر به تخریب الیاف الاستیک در ریهها میشود. ویتامین K برای تولید پروتئینهایی که لخته خون را تنظیم و از ریهها محافظت میکنند، مهم است.
به گفته دکتر راب جانسن، دانشمندی که روی این پروژه کار میکند، مصرف مکمل ویتامین K در همه افراد سالم به جز آنهایی که داروهای رقیقکننده خون مانند وارفارین مصرف میکنند، کاملا بیخطر است.
او میگوید: «توصیه من این است که حتی اگر ویتامین K عوارض شدید کووید ۱۹ را کاهش ندهد، باز هم آن را به خاطر حفظ سلامت رگهای خونی، استخوانها و ریهها مصرف کنید.»
او با اشاره به این که ویتامین K1 در اسفناج، کلم بروکلی، سبزیجات تیره رنگ، زغال اخته، انواع میوه و سبزیجات وجود دارد، میگوید: «ویتامین K2 بهتر جذب بدن میشود و پنیرهای هلندی و فرانسوی بعلاوه دانههای سویای تخمیر شده سرشار از آن هستند.»
مردان بالغ باید روزانه ۱۲۰ میکروگرم و زنان بالغ ۹۰ میکروگرم از این ویتامین را دریافت کنند.