به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ محققان علوم پزشکی اعلام کردند دردهای مزمن، با خطر بروز حملات قلبی و سکته مغزی ارتباط دارند.
محققان در مقالهای در شماره هفتم مه ۲۰۲۰ نشریه درد اعلام کردند کسانی که به دردهای مزمن مبتلا هستند بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به حملات قلبی و سکته مغزی قرار دارند.
دانشمندان بین سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵ با بررسی ۱۷ هزار و ۶۱۴ نفر از مردم تایوان که از مسکنهای ضد درد برای دست کم سه ماه استفاده کرده بودند، دریافتند شایعترین دردهای آنان شامل اختلالات کانال نخاعی، آرتروز و سردرد است.
محققان، این گروه را با گروه شاهد شامل ۳۵ هزار و ۲۲۸ نفر که درد مزمن نداشتند مقایسه کردند.
در جریان پیگیری وضعیت این افراد که تا سال ۲۰۱۵ ادامه داشت مبتلایان به دردهای مزمن ۲۰ درصد بیشتر از گروه شاهد دچار حملات قلبی و ۳۰ درصد بیشتر دچار سکته مغزی شدند.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، این مطالعه، اهمیت کنترل دردهای مزمن را نشان میدهد.
سکته مغزی در کل دنیا دومین علت مرگ بشر است و اولین علت از کارافتادگی، اما در کشورهای پیشرفته در حال حاضر سومین علت مرگ است که با پیر شدن جوامع در آینده نه چندان دور در آن کشورها نیز دومین علت مرگ خواهد شد.
سکته مغزی یعنی بسته شدن یا پاره شدن یک شریان مغزی که به دنبال آن اختلال در گردش خون آن ناحیه از مغز ایجاد شده و موجب بروز علائمی مثل فلج نیمه بدن، اختلال تکلم و اختلال در راه رفتن میشود. سکته مغزی، زمانی اتفاق میافتد که رگی خونی در مغز مسدود یا منفجر شود. به طور متوسط ۱۰ تا ۱۵ درصد افرادی که به سکتههای مغزی مبتلا میشوند در اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند و ۶۰ تا ۷۰ درصد بیماران با درمان مناسب میتوانند زندگی مستقل داشته باشند.
یکی از علل متداول سکته مغزی ضخیم و سخت شدن دیواره رگهای خونی است. پلاکتهای ساخته شده از چربی، کلسیم، کلسترول و ... انعطاف رگهای خونی را از میان میبرند. لخته خون ممکن است سبب مسدود شدن رگ خونی غیر قابل انعطاف و بروز سکته مغزی ایسکمیک شود. عامل اصلی سکته مغزی هموراژیک در اکثر موارد عدم درمان فشار خون بالا است که سبب انفجار رگ خونی ضعیف میشود. معمولاً این افراد علایم خبرکنندهای مانند سردرد و تشنج دارند که منجر به پاره شدن رگهای مغزی میشود.
یکی دیگر از دلایل بروز سکتههای مغزی حرکت لخته خون از قلب یا عروق گردن است که وارد مغز میشود مبتلایان به رماتیسم قلبی یا بیماران قلبی که ریتم قلبشان دچار مشکل است و کسانی که دچار سکتههای قلبی شده اند یا مشکل دریچهای دارند مستعد ابتلا به سکتههای مغزی هستند.