رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی کشور:
درسهای عملی دانشگاه علمیکاربردی حضوری برگزار میشوند
محمدحسین امید گفت: در سال تحصیلی جدید، آمادگی برگزاری دورههای مجازی برای رشتههای نظری در دانشگاه علمی کاربردی کشور وجود دارد، اما درسهای عملی باید بهصورت حضوری و با رعایت کامل شیوهنامههای بهداشتی برگزار شود.
بهگزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ با حضور رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی کشور در دانشگاه جامع علمیکاربردی پلیمر بوشهر سال تحصیلی جدید این دانشگاهها در سرتاسر کشور آغاز شد.
محمدحسین امید در این آیین که بهصورت ارتباط تصویری با چند دانشگاه جامع علمیکاربردی کشور در بوشهر برگزار شد، گفت: امسال با ذهنیت آموزش مجازی برای سال تحصیلی جدید برنامهریزی کردیم و برای کلاسهای عملی هم امیدواریم که از اکنون تا میانه آبان که گفته شده موج سوم همهگیری کرونا است بخش اصلی آموزش عملی به پایان برسد.
او با اشاره به همهگیری کرونا در پایان سال گذشته در جهان و کشور گفت: با اینکه برای آموزش مجازی آمادگی وجود نداشت و از دیگرسو امکان برگزاری مجازی دورههای عملی نبود، آموزشهای مهارتی و کارگاهی ما در آن شرایط با همکاری تمام دانشگاهها و دانشجویان به پایان رسید؛ ولی امسال آمادگی ما برای برگزاری دورههای نظری و عملی متناسب با شرایط کشور است.
رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی کشور گفت: این دانشگاه همواره تلاش دارد تا در مسیر نامگذاری سال گام بردارد و با نگاه به این که جهش تولید با نیروی ماهر بهدست میآید، دانشگاه علمیکاربردی تلاش دارد که این نیروی ماهر را برای تولید تربیت کند.
امید با اشاره به اینکه مدرسان قانونی همکار با دانشگاه نزدیک به ۳۵ هزار مدرس هستند، افزود: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه، نسبت دانشجو به استاد باید ۲۲ باشد که در دانشگاه علمیکاربردی این نسبت زیر ۱۰ است و برای هر ۸ دانشجو یک مدرس رسمی داریم.
او با اشاره به اینکه دانشگاههای جامع علمیکاربردی در کشور ۳۵۰ هزار ظرفیت پذیرش دانشجو دارند، اضافه کرد: امیدواریم در این دو هفته کلاسها پر شوند؛ مردم در انتخاب آموزش عالی، آموزش در این دانشگاه را نیز ببینند؛ زیرا تمامی علایق و سلایق را پوشش میدهد، تنها بومیگزینی دارد و رشتههای آن اشتغالگزینی بالایی نیز دارند.
رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی کشور گفت: این دانشگاه تنها دانشگاهی است که طرح ساماندهی و آمایش آموزش عالی را بهطور کامل انجام داده و از مهر ۹۸ تاکنون هیچ مرکز علمیکاربردی دولتی نداریم، همگی ۳۱ شهریور ۹۸ به کار خود پایان دادند و طرح ساماندهی، دانشجویان آنها نیز به دانشگاههای غیردولتی منتقل شدند. البته دانشگاههایی مانند نیروهای مسلح یا نهادهای عمومی غیردولتی مانند هلال احمر در این قانون استثناء شدهاند.
او آمار داد، ۹۳ درصد ورودیهای دانشگاه علمیکاربردی از هنرجویان هنرستانهای کشور هستند که در نزدیک به ۸۰۰ رشته این دانشگاهها در مقاطع کاردانی و کارشناسی تحصیل میکنند.
امید همچنین گفت که هماکنون ۱۷۰ مرکز نوآوری در دانشگاههای علمیکاربردی کشور فعال است.
رئیس دانشگاه جامع علمیکاربردی کشور در پایان گفت: در موافقتنامههای امضاءشده متعهد شدهایم که نیازهای شغلی استانها را در تمام زمینهها تأمین کنیم. در استان بوشهر هم ۱۴ مرکز علمیکاربردی در دورههای گوناگون نیازهای استان در زمینههای کشاورزی، صنعت، مدیریت، خدمات اجتماعی و فرهنگ و هنر تأمین میکند و اگر استان در زمینههای دیگر نیازی داشته باشد آمادگی راهاندازی رشتههای جدید را هم داریم.