وزیر امور خارجه چین تقویت چندجانبه گرایی و محافظت گرایی در جهان پس از کرونا را خواستار شد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از رويترز، وزیر امور خارجه چین که به صورت ویدئو کنفرانس در نشست گروه 20 حضور یافته بود، همکاری فعالانه کشورهای عضو، برای مقابله با پیامدهای کووید19 و نیز تقویت چندجانبه گرایی و محافظت گرایی در جهان پس از کرونا را خواستار شد.
این نشست به ریاست فیصل بن سعود، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، که ریاست دوره ای امسال گروه 20 را بر عهده دارد، برگزار شد.
در این نشست که به شکل ویدئو کنفرانس برای وزرای خارجه و نمایندگان گروه 20 پخش شد، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین خواهان تقویت همکاری بین کشورهای عضو این گروه شد.
وانگ در سخنان خود تصریح کرد: همه گیری جهانی، هر یک قرن یک بار موجب تغییر در دنیا می شود و جهان در حال حاضر، شاهد افزایش یکجانبه گرایی، حمایت گرایی و مقابله با جهانی سازی است که موجب افزایش بی اطمینانی و شکنندگی عرصه بین الملل شده است. وی افزود: چند جانبه گرایی تنها راه پیش رو برای مقابله با این چالش ها مي باشد و لازم است نظام بین الملل، که براساس حقوق بین الملل ایجاد شده است، حفظ و با محوریت سازمان ملل تقویت شود.
در حالی که در آستانه هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس سازمان ملل قرار داریم، چین خواهان تجدید تعهدات به چندجانبه گرایی و سازمان ملل مي باشد و بر اين باور است که برای پیشبرد مدیریت جهانی در دوران پسا کووید19 و ایجاد جامعه ای با آینده ای مشترک برای انسانیت، بايد کشورها در کنار هم بایستند. همه طرف ها باید گزارش متقابل اطلاعات درباره همه گیری، آزمایش های «نوکلوئیک اسید» (به عنوان یک روش ساده و ارزان قیمت تشخیص دهنده عفونت ها از جمله عفونت های ویروسی) را تقویت کنند و سپس نتایج آزمایشات تشخیصی و کدهای بهداشتی را به صورت دو جانبه به رسمیت شناخته شود.
وزیر خارجه چین گفت: همه طرف ها ضمن تسهيل ترخیص گمرکی و رفع انسداد از زنجیره های تامین و توليد، باید برای کالاها "کانال سبز" ایجاد نمايند و راه های صفر کردن تعرفه واردات مواد و محصولات دارویی را بررسی کنند.
وي ادامه داد:چین مایل به همکاری با همه طرف ها برای دنبال کردن راه های جدید و تسهیل جنبش های فرامرزی برای مردم و کالاها است. وانگ افزود: کشورهای عضو گروه 20 باید همکاری و همدلی در تولید واکسن و ایجاد دیواره آتشین ضد همه گیری را تقویت کنند و چین به طور فعالانه، ملاحظه راه های حفظ امنیت داده ها را نیز مد نظر دارد.
وی تصریح کرد: کشورهای عضو گروه 20 همگی قبول دارند که همه گیری> موجب رکود اقتصادی شده و مبادلات انسانی و کالایی را کاهش داده است. گروه 20 باید در تقویت همکاری ها پیشتاز باشد و نقش هدایت کنندگی را در کاستن از تاثیرات همه گیری و احیای اقتصاد جهانی بازی کند.
وانگ گفت: بسیار اهمیت دارد که کشورهای شرکت کننده در این کنفرانس، بر موضوعات مرتبط با مبادله پرسنل و کنترل مرزی تمرکز نموده و همه طرف ها باید به شکل تدریجی، کانال های مبادلات دو جانبه و چند جانبه را در اطمینان از مقابله با همه گیری کووید19 تقویت کنند.