به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما یک اندیشکده فرانسوی در تحلیل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نوشت دونالد ترامپ بیشترین بخت را برای پیروزی در انتخابات ماه نوامبر آمریکا دارد و جو بایدن، نامزد دموکراتها در این انتخابات ریاست جمهوری، بدترین نامزد دموکراتها از سال ۱۹۸۸ تاکنون است و قطعا در انتخابات شکست خواهد خورد.
اندیشکدهای مستقر در فرانسه که رویدادها و تحولات سیاسی و اجتماعی جهان را تجزیه و تحلیل میکند، در مقاله به قلم روموئلد سویرا (Romuald Sciora) نوشت: دموکراتهای آمریکا واقعا نامزد خوبی برای خود در این دور از انتخابات ریاست جمهوری انتخاب نکردند. حتی میتوانم بگویم که جو بایدن بدترین نامزد دموکراتها از زمان مایکل دوکاکیس (Michael Dukakis) در سال ۱۹۸۸ است. او نه میتواند خوب صحبت کند. شکی نیست در مناظراتی که نامزدهای دو حزب برگزار خواهند کرد در مقابل ترامپ کم خواهد آورد.
از سوی دیگر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، چه در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر پیروز شود چه بازنده، بیش از هر زمانی خطرناک خواهد شد.
نویسنده این نوشتار در ابتدا به کنوانسیونهای دو حزب پرداخت و نوشت:
کنوانسیونهای دموکراتها و جمهوری خواهان به مدت دو هفته در فضایی سورئالیستی و تا حدی مبهم یکی پس از دیگری برگزار شد و تقریبا هیچ شور و شوقی در میان مردم ایجاد نکرد.
دموکراتها بار دیگر، در این کنوانسیون فرصت را از دست دادند و همان اشتباهی را مرتکب شدند که چهار سال پیش مرتکب شده بودند. دموکراتهای آمریکا در این کنوانسیون نیز به جای آنکه تریبون را به جناج چپ حزب خود بدهند تا دیدگاههای خود را مطرح کنند اجازه سخن به جمهوریخواهان ضد ترامپ دادند.
به عنوان مثال فردی مانند اوکاسیو- کورتس تنها ستاره واقعی طرفدار حزب دموکرات آمریکا آنقدر زمان کمی به او در این کنوانسیون داده بودند که اصلا نتوانست منظور خود را بیان کند. در عوض سوزان مولیناری یکی از نمایندگان سابق جمهوری خواه آمریکا که از حزبش بریده است و اصلا فرد شناخته شدهای هم در آمریکا نیست آنقدر زمان داده بودند که هر چیزی را بر زبان آورد.
واکنشها در شبکههای اجتماعی نیز زیاد به طول نینجامید. واکنشها حاکی از عصبانیت مردم علیه تشکیلات دموکرات بود و در همین راستا خواستار تحریم مبارزات انتخاباتی بایدن / هریس و رأی ندادن به آنها شدند.
سئوال و موضوعی که مطرح میشود اینکه آیا جو بایدن میخواست از این فرصت برگزاری کنوانسیون مخاطبان زیادی را طرف صحبت خود قرار دهد و آیا امیدوار بود که با فرصت طلبی اعضای حزب جمهوریخواه را به سوی خود جذب کند؟ در جناج جمهوریخواه نیز طرفداران ترامپ امیدوار بودند که رای دهندگان دموکرات را به سوی خود جلب کنند که البته هر دو طرف اشتباه کردند.
ما میدانیم که هدف از برگزاری این کنوانسیونها فقط برای ایجاد انگیزه در نیروهاست. وگرنه هرگز در رأی دهندگان بلاتکلیف ایجاد انگیزه نمیکند و آنها اغلب بر اساس تبلیغات احزاب تصمیم میگیرند.
اما دونالد ترامپ، همه اینها را درک کرد و فقط با پایگاه انتخاباتی خود صحبت کرد، که بخشی از آنها در ۲۷ اوت، آخرین روز کنوانسیون جمهوری خواهان، در زمین چمن کاخ سفید جمع شدند.
حالا بیاید این دو کنوانسیون شوم را فراموش کنیم و صفحه آن را ورق بزنیم، چون مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا اکنون وارد مرحله آخر خود شده است.
با توجه به این شرایط بار دیگر و برخلاف اکثر تحلیلگران سیاسی، من همچنان متقاعد شده ام که دونالد ترامپ بیشترین بخت را برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر آمریکا دارد. دموکراتهای آمریکا واقعا نامزد خوبی برای خود در این دور از انتخابات ریاست جمهوری انتخاب نکردند. حتی میتوانم بگویم که جو بایدن بدترین نامزد دموکراتها از زمان مایکل دوکاکیس (Michael Dukakis) در سال ۱۹۸۸ است. او نه میتواند خوب صحبت کند. شکی نیست در مناظراتی که نامزدهای دو حزب برگزار خواهند کرد در مقابل ترامپ کم خواهد آورد.
اشتباه دیگر دموکراتها انتخاب کامالا هریس به عنوان معاون جو بایدن، نامزد دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر آمریکا، بود. به نوشته نیویورک تایمز، خود بایدن موافق این کار نبوده است، اما تحت فشار این کار را انجام داده است. این اقدام سرمایه داران آمریکایی را خوشحال کرد، چون این گونه انتظار میرود که هواداران برنی سندرز متقاعد شوند تا به بایدن رای دهند. اما این انتخاب به دو دلیل کاملا روشن ممکن است اثر عکس داشته باشد. یکی آنکه این کار، عزم هواداران پر و پا قرص ترامپ را برای رای دادن به وی جزمتر میکند و دوم آنکه جامعه سیاه پوست آمریکا اصلا کامالا هریس را سیاه پوست نمیداند. او دختر والدین مهاجری است که از هند و جامایکا آمده اند.
علاوه بر این، پیشرفت هاوی هاوکینز، نامزد حزب سبز، در میان واجدان شرایط رأی دهی برای اردوگاه دموکراتها خوب نیست. در واقع، بسیاری از طرفداران الیزابت وارن و برنی سندرز تصمیم به پیوستن به سبزها گرفته اند و این برای بایدن خطرناک است. در واقع بایدن نتوانسته است نظر ترقی خواهان در آمریکا را به خود جلب کند.
تازه باید به این مسئله نیز اشاره کنیم که رأی دهندگان دموکرات ممکن است در روز انتخابات ریاست جمهوری از ترس ابتلا به ویروس جدید کرونا (کووید-۱۹) در خانه بمانند و به بایدن رای ندهند. اما طرفداران دونالد ترامپ معمولا افرادی هستند که به این بیماری اصلا توجه نمیکنند و در انتخابات بی شک رای خواهند داد.
از سوی دیگر بسیاری از مردم آمریکا واقعا بر این باورند که تنها کسی که میتواند اقتصاد آمریکا را سرپا نگه دارد فقط دونالد ترامپ است. همچنانکه در این زمان بحرانی ناشی از شیوع ویروس کووید- ۱۹، توانسته این کار را نسبتا خوب انجام دهد. به باور این بخش از مردم آمریکا، دونالد ترامپ تنها کسی است که میتواند قانون و نظم را در برابر ِآشوب طلبان برقرار کند. به ویژه در این زمان حساس که اعتراضات بی پایان و موجی از خشونتها در آمریکا به راه افتاده است. خشونتهایی که از دههها پیش تاکنون بی سابقه بوده است.
از این طرف، باید پذیرفت که شهرداران دموکرات، مانند بیل دی بلازیو، شهردار نیویورک، امروز به خاطر کم کاری در مبارزه با بزهکاری در کانون همه انتقادات هستند و این کمک چندانی به دموکراتهای آمریکا نمیکند. نیویورک، که قبلا به شهری امن تبدیل شده بود، با آمدن یک شهردار دموکرات دوباره ناامن شده است. از اول امسال تاکنون ۲۴۴ مورد قتل در نیویورک روی داده است. حال آنکه در سال گذشته رقم این شاخص ۱۸۹ مورد قتل بود که از نظر درصدی، ۲۹ درصد افزایش نسبت به سال گذشته نشان میدهد. میزان تیراندازیها نیز از ۴۶۶ به ۸۳۳ مورد رسیده است که از نظر درصدی ۷۸ درصد افزایش نشان میدهد.
از زمان شیوع ویروس کووید- ۱۹، مرکز نیویورک کاملا خلوت شده است و شرایط ویژهای برای سرقتهای مسلحانه و تعقیب و گریز خودروها در روز روشن فراهم کرده است. در این مدت هزاران نیروی کار شهرداری اخراج شده اند و این شهر به محل دفن زبالههای عمومی تبدیل شده است.
با توجه به آنچه گفته شد باید گفت یک واقعیت مسلم اکنون پیش روی ماست و آن اینکه دونالد ترامپ در انتخابات سوم ماه نوامبر چه ببرد چه بازنده شود بسیار خطرناک خواهد شد.
در صورت از دست دادن انتخابات، او با بازشماری بی پایان آرا، بدون تردید کشور را به یک بحران نهادی خواهد کشاند و ممکن است از ماههای آخر ریاست جمهوری خود برای اجرای یک سیاست فرار به جلو استفاده کند. با توجه به اینکه دیگر مسئولیت اوضاع و شرایط مالی و اقتصادی دیگر متوجه او نخواهد شد ممکن است یک جنگ پیشگیرانه را علیه ایران یا رژیم مادرو در ونزوئلا بدون گرفتن نظر موافق کنگره به راه اندازد. حالا بگذریم از این که ممکن است اقداماتی نیز علیه چین به اجرا گذارد. اگر هم او رأی بیاورد که در آن شکی نیست، اوضاع پیچیدهتر خواهد شد. در این باره خوب است به یک تجربه اشاره کنیم. هنگامی که دونالد ترامپ در اوایل امسال در استیضاح اش در مجلس سنا پیروز شد دیدیم که چطور نخبگان دموکرات آمریکایی برای آنکه سمتهای خود را از دست ندهند چگونه همگی از در مصالحه با وی وارد شدند. خطر دیگری که ادامه ریاست جمهوری دونالد ترامپ برای آمریکا دارد این است او با کارها و اقدامات خود ارزشهای دموکراسی را در کشور نابود میکند. در واقع ادامه ریاست جمهوری وی برای دموکراسی در آمریکا خطرناک است. همچنان که اعلامیههای نابهنگام و نابجای وی در مدتی که در سمت ریاست جمهوری آمریکا بوده است پایههای دموکراسی آمریکا را هدف قرار داده است و توازن قوا بین قوه مقننه و مجریه، استقلال دستگاه قضایی، را زیر سئوال برده است.
خلاصه آنکه اگر دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سوم ماه نوامبر برای یک دوره چهار ساله دیگر انتخاب شود با عملکرد خود بیشتر به /دموکراتها/ نزدیک میشود که در چارچوب نظام دموکراسی با رای مردم انتخاب میشوند، اما در واقع دیکتاتور هستند. ریاست جمهوری چهار ساله آینده دونالد ترامپ، یک چیزی شبیه ریاست جمهوری رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، خواهد بود تا ریاست جمهوری جرج واشنگتن.