آموزشگاههای فنی و حرفهای گام نخست مهارت آموزی برای ایجاد اشتغال و کارآفرینی است.
احمد معظمی گودرزی مربی آموزش فنی و حرفهای مرکز ۴ برادران (شهید بهرامی استان تهران) در رشته جوشکاری میگوید: از روز اول که کارآموز به کلاسهای آموزشی میآید با استانداردهای مهارت خود آشنا میشود و طبق استاندارد جهانی سطح به سطح بالا میرود.
آموزشگاههای دولتی به صورت رایگان پله به پله آموزشهای خود را ارائه میدهند، اما بسیاری از مردم از برگزاری چنین کلاسهایی بی اطلاعند.
یکی از کارآموزان رشته نقاشی ساختمان میگوید: قبل از این اطلاع نداشتم که به صورت رایگان این کلاسها برگزار میشود و حتی نمیدانستم چه آموزشهایی داده میشود.
یکی از کارآموزان رشته آرماتوربندی نیز میگوید: از ما هزار تومان هم نگرفتند و همه بسترها فراهم است تا یک مهارت را یاد بگیریم و به اشتغالزایی برسیم.
یکی دیگر از مهارت آموزان این رشته نیز میگوید: من اطلاع نداشتم و با بیمه بیکاری توانستم به این آموزشگاه بیایم و متوجه شدم که چنین کلاسهایی برگزار میشود.
آقای شفیقی که مربی آموزش فنی و حرفهای در رشته آرماتوربندی است هم درباره محتوای آموزشی کلاسهای مهارتی مرکز آموزش فنی و حرفهای شهید بهرامی میگوید: کارآموزان در این کلاسها از صفر تا صد با مهارت آرماتوربندی آشنا میشوند و نقشهای که یک مهندس معمار طراحی کرده و معمار آن را محاسبه کرده است، در اینجا به صورت دقیق اجرا میشود.
حسین مهاجر مربی آموزش فنی و حرفهای در رشته برق صنعتی نیز به دوربین "حرفهای شو" میگوید: هر کس که در کلاسهای آموزشی فنی و حرفهای آموزش ببیند هم میتواند خود اشتغالی کند و هم در رشتههایی که مرتبط با صنعت برق است فعالیت کند.
هر رشته مهارتی با توجه به نیازهایی که وجود دارد درآمدزاییهای مختلفی دارد مثل رشته عمران که مربی آموزش فنی و حرفهای آن میگوید: عمران همیشه هست و مهارت آموزان هم میتوانند در پروژههای عمرانی فعالیت کنند و در ساخت و سازهای شهری مشغول به کار شوند.
مربی آموزش فنی و حرفهای در رشته جوشکاری نیز میگوید؛ یک جوشکار میتواند در طول ماه با درآمد ۱۰ میلیون تومانی کار کند.
داوود قطب محمدی مربی آموزش فنی و حرفهای در رشته نقاشی ساختمان هم میگوید: رشته نقاشی ساختمان میتواند با درآمدزایی قابل توجهی همراه باشد؛ درآمد رنگ آمیزی یک خانه ۶۰ متری سه و نیم میلیون تومان است.
در آموزشگاههای فنی و حرفهای آموزش با تزریق امید در مهارت آموزان همراه است.
یکی از مهارت آموزان جوشکاری میگوید: برای خودم در ۵ سال آینده برنامه ریزی کرده ام که یک کارگاه با حدود ۱۰ نفر راه اندازی کنم. کاراموز نقاشی ساختمان هم میگوید: باید تجربههای مهارتی خودمان را در اینجا به دست آوریم چرا که بیرون از اینجا به مهارتمان نیاز است.
در آموزشگاههای دولتی فنی و حرفهای تجهیزات آموزشی هست، اما مهدی نجاتی رئیس مرکز آموزش فنی و حرفهای شهید بهرامی میگوید: این تجهیزات باید به روز رسانی شود ما باید در آموزشهای مان نوآوری داشته باشیم و به سمت جلو پیش رویم و این نیازمند نگاه مسئولین هست که اعتبار مناسبی برای سازمان آموزش فنی و حرفهای در نظر بگیرد.
آموزش فنی و حرفهای کلیدواژه حل مشکل بیکاری و موتور محرکه کارآفرینی و جهش تولید است که با توجه بیشتر مردم و مسئولان شکوفایی اقتصادی با تکیه بر مهارت دور از ذهن نیست.
آموزشگاههای دولتی فنی و حرفهای با تجهیزاتی که عرضه میکنند سهمی عمده در اقتصاد اشتغال زایی و مهارت آفرینی دارند مهارتهایی که با توجه به نیازسنجی منجر به کارآفرینی میشوند.
علاقه مندان میتوانند برای اطلاع بیشتر و استفاده از خدمت این مرکز به نشانی http://markaz۴m.tehrantvto.ir/ مراجعه کنند.