با بلدرچین غذاهای لذیذ و متفاوتی می توان طبخ کرد. در ادامه با چند روش پخت بلدرچین آشنا می شوید.
طرز تهیه خوراک بلدرچین:
مواد لازم طرز تهیه بلدرچین برای ۲ نفر :
بلدرچین | ۳ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
آب لیمو ترش | ۱ فنجان |
روغن زیتون | یک سوم فنجان |
زعفران دم کرده | یک چهارم فنجان |
کره برای سرخ کردن | به میزان لازم |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی | ۲قاشق غذاخوری |
هویج، سیب زمینی، آلو و زرشک | به میزان دلخواه |
برای تهیه ی خوراک بلدرچین، ابتدا بلدرچین ها را تمیز بشویید و بعد آن ها را درون آب نمک قرار بدهید و داخل یخچال بگذارید. سپس یک عدد پیاز بزرگ را رنده کنید و آب لیموی ترش، روغن زیتون، زعفران، کره و فلفل را به آن اضافه کنید.
سپس بلدرچین ها را از آب نمک خارج کنید و داخل پیاز و دیگر مواد بخوابانید و به مدت ۳ تا ۴ ساعت درون یخچال بگذارید تا بلدرچین ها مزه دار شوند. بعد از گذشت این زمان بلدرچین ها را از مواد خارج کنید و با کره یا روغن در ماهیتابه سرخ کنید.
ظرف دیگری را انتخاب کنید یک عدد پیاز متوسط را نگینی خرد کنید و داخل قابلمه ای دیگر سرخ کنید. سپس رب گوجه فرنگی و مقداری زردچوبه و نمک و فلفل به آن اضافه کنید و تفت بدهید و به مقدار لازم به آن آب اضافه کنید.
سپس بلدرچین های سرخ شده را در سس آماده شده بگذارید بعد از نیم ساعت آلو و هویج خرد شده را به بلدرچین ها اضافه کنید بگذارید تا همه ی مواد با هم کاملا بپزند و سس آن غلیظ شود.
در پایان زرشک را اضافه کنید و اجازه بدهید کمی بپزند و بعد سیب زمینی سرخ شده را به آن اضافه کنید و این خوراک خوشمزه را با نان سرو کنید. این خوراک را می توانید با برنج هم میل کنید.
طرز پخت بلدرچین مجلسی بدون فر:
در ادامه طرز تهیه خوراک بلدرچین مجلسی را آموزش می دهیم. این غذا را می توانید بدون فر و روی گاز هم درست کنید. امیدوارم با تهیه این خوراک خوشمزه رنگ و طعمی عالی به سفره هایتان بدهید و از خوردن این غذای خوش طعم در کنار عزیزانتان لذت ببرید.
مواد لازم خوراک بلدرچین :
بلدرچین | ۱۲۰۰ گرم |
آب لیمو ترش | ۲.۵ فنجان |
پیاز خام خلال شده | ۳ عدد |
زعفران | به میزان لازم |
روغن زیتون | نصف فنجان |
کرفس خرد شده | به میزان لازم |
فلفل و نمک | به میزان لازم |
برای تهیه خوراک بلدرچین، ابتدا بلدرچین ها را تمیز کنید و بشویید و داخل قابلمه ای بریزید سپس ۱یا ۲ عدد پیاز را با چند برگ و ساقه ی کرفس و چند ساق جعفری را با ۲ تا ۳ لیوان آب بگذارید تا نیم پز شود و آب آن به خورد آن برود و سسی از روغن زیتون با کره آب شده و آب لیمو، نمک و فلفل را آماده کنید و بلدرچین ها را از آب جوش خارج کنید و داخل سس بخوابانید.
سپس مانند جوجه کباب به سیخ بکشید و روی حرارت ملایم کباب کنید. باید زمان طبخ آن از جوجه طولانی تر و حرارت ملایم تر باشد و مرتب به آن سس کره با آب لیمو بدهید تا کاملا کباب بپزد و برشته شود. در انتها خوراک بلدرچین را تزیین و سرو کنید.
طرز تهیه کباب بلدرچین در فر:
مواد لازم برای کباب بلدرچین در فر :
بلدرچین پاک شده | ۵ عدد |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
آب لیموی تازه | ۱/۴ پیمانه |
رنده پوست لیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران آب کرده | به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
زردچوبه | به میزان لازم |
دارچین | به میزان لازم |
برای طرز تهیه بلدرچین در فر، ابتدا بلدرچین ها را خوب بشویید سپس پیاز را رنده ریز یا درشت خلال کنید و به همراه رنده ی پوست لیمو، آب لیمو، زعفران و نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و دارچین مخلوط کنید و داخل و خارج بلدرچین را مزه دار کنید سپس به مدت ۶ ساعت داخل یخچال قرار بدهید تا مزه دار شود.
سپس داخل ظرف گودی بریزید و روی آن را با آب زعفران و کره به وسیله ی برس بکشید. بعد روی ظرف را با فویل بپوشانید و بعد داخل فر که از قبل گرم کردید با درجه ی ۱۹۰ به مدت یک ساعت بگذارید تا بپزند.
زمانی که بلدرچین ها پخته شدند فویل را بردارید در حین پخت از عصاره مرغ که کف ظرف جمع شده است روی بلدرچین ها بریزید در آخر پخت اگر روی بلدرچین ها طلایی نشد گریل بالای فر را روشن کنید و اجازه بدهید تا روی بلدرچین ها طلایی شود. بعد آنرا در ظرف سرو بچینید و تزیین کنید.به این ترتیب کباب بسیار لذیذ و خوشمزه بلدرچین در فر آماده سرو می شود.
با این روش کباب بلدرچین آبدارتر می شود می توانید آن ها را به سیخ جوجه گردان فر بزنید. و در حین پخت به آن کره ی آبشده و زعفران بزنید اما با این روش کباب بلدرچین خشک تر می شود.
طرز تهیه کباب بلدرچین بدون فر به روش دیگر :
برای تهیه ی کباب بلدرچین بدون فر، ابتدا بلدرچین ها را با پیاز و نمک و فلفل و زعفران و آبلیمو مزه دار کنید و اجازه بدهید چند ساعت داخل یخچال بماند و مزه دار شود از مواد حتما داخل شکم بلدرچین هم بریزید. و بعد آن ها را روی گریل قرار بدهید و اجازه بدهید تا کباب شوند یا آن ها را به سیخ بکشید و کباب کنید. سیخ را اگر از داخل بلدرچین عبور بدهید هنگام چرخاندن آن بلدرچین ها داخل سیخ ثابت می مانند و سیخ می تابد و نمی شود همه ی اطراف بلدرچین را به صورت صحیح کباب کنید.