راز ۲۳ اسکلت تاریخی در هفت تپه
کشف ۲۳ اسکلت طی یک کاوش در هفتتپه مربوط به ۵۰ سال پیش است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان،مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفتتپه گفت: برداشت اشتباه یکی از رسانههای کشور از یک مصاحبه منتشرشده باعث انتشار خبری درخصوص کشف ۲۳ اسکلت طی یک کاوش در هفتتپه شد درحالی که این کشف مربوط به ۵۰ سال پیش است.
عاطفه رشنویی افزود: در کاوشهای دهه چهل شمسی در هفتتپه که به سرپرستی دکتر نگهبان انجام شد، دو گور دسته جمعی به دست آمد که گور اول که ابعاد بزرگتری داشت، همان گور معروفی است که بخشی از طاق هلالی آن در جریان تسطیح زمینهای نیشکر و راهسازی، آشکار و آغازگر سالها کاوش در هفتتپه شد.
وی با اشاره به توصیف این گور به نقل از دکتر نگهبان در کتاب گزارش کاوش هفتتپه ادامه داد: گور دوم که به گور دسته جمعی هفتتپه معروف است، یکی از منظمترین تدفینهای تاریخ ایلام را به نمایش گذاشته بود که در آن ۲۳ اسکلت در کنار هم قرار گرفته بودند.
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفتتپه بیان کرد: در سه سال گذشته تلاش کردهایم که با دعوت از استخوانشناسان، زبانشناسان و سایر متخصصان از سرتاسر دنیا رازهای سر به مهر این محوطه مهم ایلامی را بگشاییم و امروز باعث خوشحالی است که جامعه به چنین موضوعاتی علاقمند است و اسکلتهای هفتتپه پس از نیمقرن باردیگر موردتوجه علاقمندان قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید : ثبت ملی سه اثر منقول خوزستانی
رشنویی گفت: این استخوانها تا دهه ۶۰ در موزه هفتتپه نگهداری میشدند، اما باتوجه به جنگ تحمیلی و تخلیه موزهها در این دوران، اسکلتها به مخازن امن منتقل شدند و اکنون نیز به صورت پراکنده در موزههای شوش، هفتتپه و موزه ملی نگهداری میشوند.