رئیس سازمان بازرسی کل: باید فعالیتهای دستگاههای اجرایی شفاف شود و سامانههای الکترونیکی میتواند در این زمینه کمک کند.
وی با اشاره به وظایف سازمان بازرسی کل کشور در رسیدگی به امور معیشتی و حمایت از تولید گفت: ما در این موضوع وظایفی داریم که بر اجرای آن مصریم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: عمده فسادهایی که منجر به تولید پروندههای فساد و تخلف میشود به سبب وجود بسترهای فساد است و این بسترها ناشی از قوانین ناکارآمد، ابهام در برخی مقررات، فرآیندهای معیوب و نامتناسب با وضع موجود و نیاز امروز است.
حجت الاسلام درویشیان از همه دستگاههای اجرایی خواست همه فعالیتها و فرآیندهای خود را شفاف کنند و برقراری سامانههای الکترونیکی را یکی از ابزارهای تحقق شفافیت در دستگاهها خواند.
وی گفت: نیازمند ایجاد یا تکمیل هر چه سریعتر سامانههای تجارت، امور مالیاتی، گمرک و سامانههای مربوط به نظام پولی و بانکی هستیم و ما مصرانه این موضوع را دنبال میکنیم و برای از بین بردن بسترهای فساد باید ریشه تخلفات و انحراف از قوانین و اسناد بالادستی شناسایی شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور به وظایف مسئولان حراست، بازرسیها در برخورد با فساد اشاره کرد و افزود: ما مصادیق فساد را فقط اختلاس، ارتشاء و سوءاستفاده مالی نمیدانیم و هر فعل و ترک فعلی که موجب آسیب به بیت المال و سلامت، بهداشت و محیط زیست مردم شود، فساد است.
حجت الاسلام درویشیان گفت: ما در سیل سال گذشته تخلفاتی را شناسایی کردیم مبنی بر این که برخی در زمان مسئولیت شان در ۱۰ سال قبل به تکالیف شان عمل نکرده بودند و ساخت و ساز غیر مجاز در بستر و حریم رودخانه موجب ایجاد خسارتهای فراوان به مردم در آن سیل شده بود و اکنون در خصوص مکانهای پرخطر شاهد مسائلی هستیم که نمونه آن در کلینیک سینا اطهر اتفاق افتاد.
قرار شد همکاران این اماکن را شناسایی کنند و وظایف دستگاهها بررسی شود که اگر کوتاهی صورت گرفته است، ورود کنیم.
وی افزود: اگر در دستگاههای اجرایی کسی ارباب رجوع را تکریم نکند، هم مرتکب فساد شده است و در کنار همه عملکرد دستگاه ها، مسئولانی را داریم که به وظایف خود خوب عمل کرده اند و مدیران خدمتگزار و دلسوز کم نیستند و ما آنها را حتماً تشویق و اعلام عمومی میکنیم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: دستگاههایی که حسن عمل دارند براساس فرمایش امیرالمومنین (ع) در نامه به مالک اشتر باید تشویق شوند.
حجت الاسلام درویشیان یکی از الزامات سازمان بازرسی برای شناسایی بسترهای فساد را بهره گیری از مشارکت مردم و تشکلهای مردمی خواند و افزود: در این بخش پیشگیری نقش حیاتی دارد و مقام معظم رهبری نیز در بیانیه گام دوم انقلاب، پیشگیری را اصلی مهم خواندند.
وی افزود: پیشگیری از طریق اصلاح قوانین، هشدارها، آموزش، اطلاع مردم از حقوق شان و آشنایی مسئولان با تکالیف شان حاصل میشود و ما در این بخش از تشکلهای مردم نهاد استفاده میکنیم و دفتر نظارت همگانی را در استانها تشکیل داده ایم تا از ظرفیت بازرسان افتخاری استفاده شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: حراست ها، بازرسیهای دستگاه ها، ذیحسابان و مدیران دستگاههای اجرایی مکلفند نظارت کنند تا فسادی رخ ندهد.
حجت الاسلام درویشیان درباره سامانه گزارشگران فساد هم افزود: ایجاد این سامانه صرفاً برای سازمان بازرسی است نه قوه قضاییه و در قوه قضاییه برحسب دستور رئیس این دستگاه سامانه جامعی در حال طراحی است که مربوط به همه بخشهای قوه قضاییه میشود.
وی گفت: این سامانه صرفاً مربوط به وظایف و اختیارات سازمان بازرسی و مرحله اول آن است و حتماً تکمیل میشود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: ما به طور قطع همه گزارشهای فسادی که در این سامانه درج میشود، پیگیری میکنیم، اما اگر گزارشهای فساد منتهی به کشف فساد شود پیگیری جدی تری خواهیم کرد.
حجت الاسلام درویشیان با اشاره به این که تحت هیچ عنوان نام گزارشگران فساد فاش نخواهد شد، گفت: اگر با فاش شدن مشخصات گزارشگر، دستگاهی بخواهد مشکلی ایجاد کند و اگر احیاناً برای گزارشگر به ویژه شاغلان دستگاه اجرایی مشکلی ایجاد شود؛ از همه ظرفیت قانونی خود برای حمایت از این گزارشگران استفاده میکنیم و اگر برای حمایت از گزارشگر نیاز به اصلاح قوانین هم بود، اقدام میکنیم.
وی افزود: امروز فساد اداری و مالی و سیاسی از مهمترین منکرات کشور است که آسیبهای فراوانی به کشور وارد کرده است و باید مقابله جدی شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور از همه تشکلها در همه عرصههای محیط زیست، اراضی ملی، حوزههای بهداشت و درمان و حوزههای فرهنگی و اقتصادی درخواست کرد سازمان بازرسی را یاری کنند.