تحقیقات نشریه ساینس در ۱۱۷ کشور جهان نشان داد از آغاز سنجش و محاسبه آلودگیهای صوتی، زمین هیچگاه این چنین آرام و ساکت نبوده است.
محدودیتهای پیش بینی شده از سوی دولتها برای مهار شیوع کرونا منجر به آن شده بود که پیادهروها و خیابانهای کلانشهرها از خودروها و مردم تهی شود، شمار پرواز هواپیماها به شدت کاهش یافته و تنها تعداد کمی قطار برای ایاب و ذهاب مردم بر روی ریلها حرکت کنند.
گزارش نشریه ساینس حکایت از آن دارد که از زمان آغاز سنجش آلودگیهای صوتی تا کنون، زمین هیچگاه این چنین آرام و ساکت نبوده است.
حتی پرندگانی که به علت همین آلودگیهای صوتی و زیست محیطی کلانشهرهای جهان را ترک کرده بودند، بار دیگر به زیستمحیط پیشین خود بازگشتند.
نیویورک و سنگاپور آلوده ترین مکانهای جهان
بر اساس این گزارش، کاهش آلودگیهای صوتی در کلانشهرهایی همچون نیویورک و سنگاپور شدیدتر از سایر شهرهای جهان حس شده است. بهرغم آن، بازگشت آرامش به زمین در دیگر نقاط جهان نیز مشاهده شده است.
حتی گفته میشود که لایههای تحتانی زمین نیز ایام آرامتری را پشت سر گذاشتهاند. نشریه ساینس در ادامه گزارش خود حتی نقشههای ناظر بر آلودگیهای صوتی زمین در ماههای شیوع گسترده کرونا را نیز تهیه کرده است.
این نقشهها حکایت از کاهش آلودگیهای صوتی در اواخر ماه ژانویه و اوایل فوریه در چین دارد. پس از آن، میتوان شاهد کاهش آلودگیهای صوتی در اروپا در ماه مارس و سپس در آمریکا و دیگر نقاط جهان بود.
گزارش محاسبه آلودگیهای صوتی در ایام شیوع کرونا توسط توماس لکوگ، زمینشناس بلژیکی و گروه پژوهشگران بینالمللی تهیه شده است.
این گزارش میافزاید که میزان آلودگیهای صوتی زمین در ماههای اوج شیوع کرونا نسبت به دوره پیش از آن کاهشی ۵۰ درصدی داشته است.
اطلاعاتی که در این گزارش مورد استفاده قرار گرفته است توسط ۲۶۸ ایستگاه محاسبه آلودگی صوتی در ۱۱۷ کشور جهان گردآوری شده است. این مراکز به موازات محاسبه زمینلرزهها، آلودگیهای صوتی را نیز ثبت میکنند.