به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی لاپرس کانادا، مطالعه جدیدی که در اروپا صورت گرفته حاکی از آن است که علت بیش از یک هشتم مرگ و میرهایی که در کشورهای عضو اتحادیه اروپا صورت میگیرد، آلودگی هواست.
طبق این مطالعه، شهروندان اتحادیه اروپا به طور دائم با خطرات محیطی مثل آلودگی هوا، آلودگی صوتی و آلودگیهای شیمیایی روبرو هستند. هر چند از میزان آلودگی هوا در اتحادیه اروپا به طور ملموسی کاسته شده با این حال همچنان اصلیترین علت مرگ و میر در اروپا محسوب میشود.
طبق گزارشی که آژانس محیط زیست اروپا روز سه شنبه منتشر کرد عامل ۱۳ درصد مرگ و میرها در اتحادیه اروپا آلودگی هواست و بحران بهداشتی کنونی ناشی از همه گیری کووید ۱۹ میتواند به آگاه سازی هر چه بیشتر افکار عمومی در خصوص رابطه مستقیم محیط زیست و سلامت انسانها کمک کند.
در این گزارش آمده است اطلاعات موجود نشان میدهد که در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا و همچنین انگلیس در سال ۲۰۱۲ نزدیک به ۶۳۰ هزار مرگ و میر به طور مستقیم یا غیرمستقیم به آلودگی محیط زیست ارتباط داشتند. وضعیت آلودگی زیست محیطی در غرق و شرق اروپا کاملا متفاوت است و این مسئله به سطح اجتماعی و اقتصادی کشورها بستگی دارد.
در صدر طبقه بندی کشورهای اروپایی از نظر آلایندگی و مرگ و میرهای ناشی از آن رومانی قرار گرفته است. نزدیک به یک پنجم مرگ و میرها در این کشور به طور مستقیم یا غیرمستقیم به آلودگی هوا ارتباط دارد در حالی که کشورهایی مثل سوئد و دانمارک بهترین جایگاه را در این رده بندی دارند و از هر ده مرگ و میر یکی ناشی از آلودگی هواست.
آژانس محیط زیست اروپا در گزارش خود تاکید کرد: این مرگ و میرها که غالبا به علت ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و تنفسی اتفاق میافتند، در اکثر موارد با برطرف کردن خطرات زیست محیطی قابل پیشگیری هستند.
طبق گزارش که آژانس محیط زیست اروپا، قشرها و گروههای فقیر در اروپا نسبت به ثروتمندان بیشتر در معرض خطرات ناشی از آلودگی محیط زیست و همچنین تغییرات ناگوار آب و هوایی مثل موجهای گرما و سرمای شدید قرار دارند. مناطق محل زندگی این افراد، محل کار آنها و محل تحصیل فرزندان آنها غالبا در مناطق فقیر و محروم، در حاشیه شهرها و در نزدیکی محورهای مواصلاتی بزرگ که با آلودگیهای بیشتری روبرو است، قرار دارد.
آژانس محیط زیست اروپا در گزارش خود تاکید کرد: برای بهبود شرایط محیط زیست و ارتقای سلامت شهروندان لازم است که فضاهای سبز و فضاهای مختص فعالیتهای ورزشی که به کاهش آلودگی، تازه کردن هوای شهرها و حفاظت از تنوع شهری کمک میکنند، افزایش یابد.
کاهش تردد جاده ای، کاهش مصرف گوشت و حذف یا کاهش یارانههایی که به انرژیهای فسیلی اختصاص یافته، از دیگر راهکارهایی است که طبق اعلام آژانس محیط زیست اروپا میتوان برای کاهش آلایندگی در شهرها به اجرا گذاشت.