بهسازی اماکن دامی، سمپاشی بدن دام و جایگاه دامداری، اجتناب از کشتار غیر بهداشتی وخارج از محیط کشتارگاه باعث کاهش خطر بروز بیماری تب کریمه کنگو میشود
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه گفت: خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از بروز بیماری تب کریمه کنگو که یک بیماری مشترک بین انسان ودام است در شهرستان مشاهده و گزارش نشده است امادر این فصل امکان بروز آن وجود دارد به همین دلیل باید مراقبتها و اقدامهای پیشگیرانه لازم انجام شود.
سید حمید عبدی افزود: کنه ناقل بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرم سال فعال میشود که شیوع این بیماری در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت ناقل و مخزن بیماری (کنهها) بیشتر مشاهده میشود و از این رو شبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو اقدامهای پیشگیرانه انجام میدهد
وی با بیان اینکه سمپاشی از جمله اقدامهای پیشگیرانه در برابر شیوع بیماری تب کریمه کنگو محسوب میشود، گفت: محیط و بدن دام برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگوباید سمپاشی شود.
عبدی گفت: تامین سم برای همه دامداریها توسط دامپزشکی بشرویه مقدور نیست و سم پاشی تنها برای موارد کانون بیماری و گزارشی انجام میشود.
رییس شبکه دامپزشکی بشرویه با بیان اینکه دامداران باید از طریق تشکلها و تعاونیها نسبت به خرید سم و ضد عفونی دام و جایگاهها اقدام کنند افزود: بیماری ویروسی تب کریمه کنگو در اثر تماس با دام آلوده و گوشت آلوده به انسان منتقل میشود.
به گفته وی بیماری ویروسی تب کریمه کنگو دارای مشخصه ظاهری در گوشت و دام نیست و تنها راه اطمینان از مصرف گوشت، استفاده آن بعد از ۲۴ ساعت نگهداری در یخچال است
عبدی از شهروندان خواست: فرآوردههای خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز، مراتب را با سامانه پاسخگویی سراسری دامپزشکی به شماره ۱۵۱۲ در میان بگذارند.