پخش زنده
امروز: -
دامپزشکی خراسان جنوبی در خصوص پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به دامداران توصیه هایی اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان جنوبی، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان گفت: بیماری خونریزی دهنده تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک (زئونوز) بین انسان و دام، و عامل اصلی انتقال آن کنه هیالوما است.
دادفر افزود: این بیماری در بدن دامها بدون علامت است و بیشتر مواقع توسط کنه منتقل میشود که همهگیری بالایی دارد.
وی گفت: در شش ماه اول سال و در گرمای هوا و زمان فعالیت کنهها و به دنبال کاهش نزولات جوی در سال جاری و خشکسالی شدید، شرایط مناسبی برای تکثیر این ویروس به وجود آمده به طوریکه افزایش انگلهای خارجی بدن دام بخصوص کنهها دور از انتظار نیست .
این بیماری از طریق گزش کنه یا از طریق رعایت نکردن اصول بهداشتی در هنگام ذبح دام و بعد از آن در منزل رخ میدهد.
دادفر با بیان اینکه کسانی که در دامداری و قصابیها هستند، بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند، افزود: همچنین با وجود اینکه پرندگان به غیر از شتر مرغ به این بیماری مقاومند، اما میتوانند با پخش کنههای آلوده در انتقال بیماری تاثیر گذار باشند.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان گفت: پارسال ۴۴۱ هزار و ۳۳۴ رأس دام سبک و سنگین و ۸۱۶ هزار و ۵۰ متر مربع جایگاه دام علیه انگلهای خارجی سم پاشی شد و این روند در سال جاری کماکان ادامه دارد.
وی سم پاشی جایگاه نگهداری دام و حمام دادن دامها جهت از بین بردن کنهها، کشتار دام در کشتارگاهها، عدم کشتار در معابر عمومی، استفاده از تجهیزات حفاظت شخصی (ماسک و عینک و دستکش) حین کشتار دام و شستشو و ضدعفونی مکانهای آلوده به خون و ترشحات دامها در کشتارگاهها را از راههای پیشگیری از ابتلا به کریمه ی کنگو عنوان کرد.
دادفر گفت: از آنجایی که این بیماری در دام، بدون علامت است، باید از مصرف گوشت تازه خودداری شود و لاشه دام پس از ذبح تا ۲۴ ساعت در دمای دو تا مثبت چهار درجه سانتی گراد (پیش سرد کشتارگاه) قرار گیرد و پس از گذراندن زمان پیش سرد قطعه بندی و مصرف شود.