کارشناس مسائل سیاسی غرب آسیا، با اشاره به اینکه مردم لبنان میدانند، حزب الله برای آنها امنیت و عزت آورده است، گفت: انواع برنامههای جبهه استکبار برای شکست حزب الله لبنان ناموفق بوده است.
وی با بیان اینکه در حوزه روابط بین الملل و حقوق بین الملل بحث قدرت اهمیت زیادی دارد، گفت: اگر در روابط بین الملل کشورها از قدرت برخوردار باشند، از حقوق بین الملل هم برخوردار میشوند در غیر این صورت از حقوقشان محروم خواهند شد.
این کارشناس مسایل سیاسی با اشاره به اینکه سازش در مقابل قدرتها نتیجهای برای سازشگر نخواهد داشت، افزود: کسانی که در حوزه مقاومت فکر میکنند میشود با آمریکاییها مذاکره کرد، باید بدانند که مذاکره با آمریکا معنایش گرفتن امتیاز نیست و مثال این قضیه هم عربستان سعودی است.
آقای اکبری با اشاره به اینکه کشورها در جهان به چهار گروه سلطه گر، سلطه پذیر، سلطه ستیز و خنثی تقسیم میشوند، اظهارداشت: عربستان سعودی در طول ۴۰ سال گذشته میلیاردها دلار در اختیار آمریکا گذاشته تا امنیتش تامین شود، اما در نتیجه در مقابل ضعیفترین کشور به لحاظ نظامی یعنی یمن نتوانست امنیت خودش را تامین کند؛ این نتیجه سازشی است که عربستان همه چیزش را به آمریکا واگذار کرده است.
وی با تاکید بر اینکه شهید سردار سلیمانی سند حقانیت و سمبل مقاومت است، گفت: در مقابل میتوان اشاره کرد که بن سلمان سمبل سازش و ترامپ سمبل سلطه گری در جهان است.
این کارشناس مسایل سیاسی در بخش دیگری از سخنانش در تحلیل اوضاع فعلی لبنان، افزود: براساس تقسیم بندیهای طایفهای کرسیهای نهادهای حاکمیتی در لبنان بین گروههای مختلف این کشور تقسیم شده اند بنابراین انتخابات در لبنان نمیتواند آرایش سیاسی را چندان تغییر دهد.
آقای اکبری با تاکید بر اینکه حزب الله لبنان هیچ گاه در بنادر بیروت مسئولیت نداشته است، گفت: اوضاع میدانی در لبنان به گونهای است که تا ۱۲ مایل تا دریا را آمریکاییها گشت زنی میکنند و باقی جغرافیای لبنان را نیز اسراییلیها ادعا میکنند که تحت نظر دارند بنابراین اینکه تهمت میزنند حزب الله چیزی در بندر بیروت نگه داشته کاملا مشخص است که اصلا حزب الله تا آنجا دسترسی نداشته است.
وی درباره نقش آمریکا در اتفاقات این روزهای لبنان گفت: آمریکاییها از زمانی که تحریم اقتصادی، فشار سیاسی و دامن زدن به اغتشاشات را در لبنان شروع کردند نشان دادند که این فرآیند تا امروز برای فشار بر حزب الله ادامه پیدا کرده است.
این کارشناس مسایل سیاسی با تاکید بر اینکه حزب الله با اتفاقات پیش آمده در لبنان خیلی منطقی برخورد کرده است، گفت: در مورد استعفای نخست وزیر سوال این است که اگر کس دیگری بر سر کار بیاید آیا منجر به یک جنگ داخلی علیه حزب الله خواهد شد؟ پاسخ این است که مولفههای قدرت حزب الله به گونهای است که این اتفاق نمیافتد و همین الان اگر حزب الله در انتخابات لبنان شرکت کند از سوی همه گروههای لبنانی رای میآورد یکی از دلایلش این است که حزب الله به دنبال سهم خواهی نبوده و مردم لبنان میدانند حزب الله عزت نسبی را به لبنان برگردانده است.
آقای اکبری درباره وضعیت نظامی رژیم صهیونیستی گفت: وقتی صحبت از پاسخ حزب الله به رژیم صهیونیستی میشود، ارتش صهیونیستی خودش را حدود ۶ کیلومتر عقب میکشد.
وی با اشاره به اینکه جبهه استکبار از همه روشها استفاده کرد تا حزب الله را به شکست بکشاند، گفت: جبهه استکبار موفق نشد و نهایتا حزب الله روز به روز قدرتش افزایش پیدا کرد.
این کارشناس مسایل سیاسی همچنین به اظهارات رئیس جمهور فرانسه در لبنان اشاره کرد و افزود: آقای مکرون در این سفر هیچ حرفی علیه حزب الله نزد، چون پذیرفته اند که حزب الله بازیگر مهمی در عرصه سیاسی لبنان است.
زنجیره پیروزیهای مقاومت استمرار مییابد
کارشناس مسایل غرب آسیا، استمرار زنجیره پیروزیهای محور مقاومت را ناشی از اتکا به مردم و فطری بودن گفتمان مقاومت دانست.
آقای حسین اکبری در نشست تخصصی سالروز مقاومت اسلامی با تبیین علل پیروزیهای مستمر جریان مقاومت اسلامی، گفت: پس از فروپاشی کمونیسم، گفتمان مقاومت در مقابل لیبرال دموکراسی ایستادگی کرد و توانست خود را بالغ کند.
وی قدرت مقاومت را در این تقابل گفتمانی، ویژگی برتر دانست و افزود: مقاومت امری فطری است، چنانکه بسیاری کشورهای جهان حتی برخی کشورهای اروپایی مانند فرانسه با انقلاب به استقلال دست یافتند و روز استقلالشان را جشن میگیرند، اما نظام سلطه به ویژه آمریکاییها به جنایاتشان افتخار میکند.
آقای اکبری قدرت چالش گری را از دیگر ویژگیهای مقاومت برشمرد و گفت: مقاومت در حوزه ارزشها و روابط خارجی موفقیتهای بزرگی کسب کرده و بر چالشها فایق آمده است.
وی افزود: اگر پرونده چهل ساله مقاومت اسلامی را بررسی کنیم، دستاوردهای آن بسیار بیشتر از نظام سلطه است و حال آنکه سلطه گران از مولفههای قدرت اعم از قدرت اقتصادی، فناوری تسلیحاتی، قدرت ائتلاف سازی و تسلط بر مراجع بین المللی به ویژه سازمان ملل متحد برخوردارند، با این حال موفقیتشان بسیار کمتر از مقاومت اسلامی است.
این کارشناس مسایل غرب آسیا گفت: مقاومت این امید را در جهان ایجاد کرده است که اگر ملتها حتی در کشورهای کوچکی مانند یمن، ونزوئلا و سوریه به قدرت ملی اتکا کنند، بر نظام سلطه فایق میآیند.
آقای اکبری افزود: هر کشوری که در دنیا در پی استقلال سیاسی و فرهنگی باشد به طور طبیعی جزو محور مقاومت محسوب میشود.
رئیس موسسه مطالعات راهبردی اندیشه سازان نور نیز در این نشست با اشاره به چاپ سه جلد از جدیدترین آثار تبیین گفتمان مقاومت، گفت: خوشبختانه تحقیقات خوبی در این باره در کشورمان انجام شده است و به سمت تکاپوی عمومی برای آگاهی بیشتر در این زمینه هستیم.
آقای سعدالله زارعی با تبیین تفاوتهای دو روش مواجهه با قدرتها اعم از مقاومت یا سازش، افزود: تحریمهای اقتصادی، فشارهای سیاسی و توطئههای مختلف علیه کشورهای مستقل دنیا را بخشی از هزینههای مقاومت در برابر نظام سلطه دانست.
وی راه دیگر در مواجهه با قدرتها را سازش برشمرد و گفت: برخی معتقدند نمیصرفد که با مقاومت هزینه بپردازیم، اما با تفاهم با قدرتمندان در عرصه بین المللی میتوانیم حرکت کنیم.
آقای زارعی افزود: در چارچوب همین مباحث بود که رهبر معظم انقلاب دو سه بار در این خصوص نکاتی را مطرح فرمودند به ویژه جایی که درخصوص هزینههای مقاومت و سازش فرمودند در مجموع هزینههای سازش بیش از مقاومت است.
وی تاکید کرد: از زاویه دیگر، اساسا منافع مقاومت بیش از منافع سازش است.
در این نشست آقای حسن کاظمی قمی سفیر سابق کشورمان در عراق نیز دیدگاه هایش را درباره چالشها و فرصتهای مقاومت اسلامی تبیین کرد.