براساس پیش بینی مراکز تحقیقاتی در آمریکا در صورت ادامه شرایط کنونی، ۷۵ هزار آمریکایی درمعرض افسردگی شدید و اقدام به خودکشی قرار دارند.
تاثیرات شیوع بیماری کووید-۱۹ باعث به مخاطره افتادن سلامت روح و روان بسیاری از مردم شده است. این موضوع در مورد آن دسته از کسانی که حتی پیش از شروع بحران کرونا از مشکلات روحی رنج میبردند، شدیدتر از سایرین است.
سایت "تاگسشاو" وابسته به شبکه یک تلویزیون آلمان با انتشار گزارشی از واشنگتن به پیامدهای روحی و روانی بحران کرونا بر مردم آمریکا پرداخته است.
وحشت از بیکاری و مشکلات مالی
ظرف هفتههای گذشته بسیاری از شهروندان آمریکا نگران وضعیت مالی و شغلی خود شدهاند. نگرانی که به تردیدهای آنان دامن زده است.
از اواسط ماه مارس، در ارتباط با شیوع کرونا، در اکثر ایالتهای آمریکا محدودیتهای ناظر بر تردد و فعالیت اعمال شد.
در همین رابطه، شمار بیکاران به گونهای باورناکردنی افزایش یافت. بیکاری در آمریکا که پیش از بحران کرونا در حدود سه و نیم درصد بود، یکباره به ۱۵ درصد رسید.
همین موضوع به نگرانیهای مالی و شغلی مردم دامن زد. دانشمندان علوم اجتماعی آمریکا پیش بینی کردهاند که در سالهای پیشرو، احتمال میرود تا ۷۵ هزار نفر از شهروندان آمریکا در اثر زیادهروی در مصرف الکل و مواد مخدر یا اقدام به خودکشی جان خود را از دست بدهند.
جک وستفال، مدیر مرکز رابرت گراهام در واشنگتن یکی از کسانی است که در مطالعات مربوط به تاثیرات روحی و روانی ناشی از بحران کرونا مشارکت کرده است.
بیکاری و نگرانیهای مالی در شمار اصلیترین عوامل اقدام به خودکشی هستند. جک وستفال معتقد است که قطع تماس و رابطه با سایرین نیز در مرحله دوم از جمله عواملی به شمار میآیند که به وسوسه خودکشی در بین شهروندان دامن میزنند.
وستفال گفته است که در آمریکا آمار مربوط به خودکشی هیچگاه در چنین سطحی نبوده است. این پژوهشگر البته بر این باور است که این موضوع تنها به آمریکا محدود نمیشود و میتوان موارد مشابه آن را در دیگر کشورها نیز مشاهده کرد.
جک وستفال در عین حال اعلام کرده است که بسیاری از شهروندان آمریکا نگران ابتلای خود یا یکی از اعضای خانواده خود به بیماری کووید-۱۹ هستند.
همین نگرانی تاثیرات مخربی بر روح و روان مردم بر جای مینهد. به باور وستفال، تاثیرات مخرب و منفی برخاسته از بحران کرونا برخی از لایههای اجتماعی در آمریکا را بیش از سایرین تهدید میکند. به عنوان نمونه سیاهپوستان و شهروندانی که از کشورهای آمریکای لاتین آمدهاند، بیش از سفیدپوستان در معرض چنین تهدیدی قرار دارند.
وستفال علت این موضوع را در وضعیت مالی و شغلی این دسته از شهروندان آمریکا دانسته و تاکید کرده است که خطر از دست دادن شغل و بیکار شدن در بین این گروه از شهروندان بیش از سایر شهروندان آمریکا است.
بر اساس آمار منتشر شده، میزان خشونت خانگی در اثر بحران کرونا در آمریکا حدود ۷۸ درصد افزایش یافته است.
بر این موارد میتوان اختلال در سیستم تغذیه شهروندان، افسردگی، منزوی شدن و زیادهروی در مصرف مواد مخدر را نیز افزود.