نمایندگان دستگاهها و نهادهای مختلف برای کمک به تامین ۲۵۰ هزار تبلت ویژه دانشآموزان و دانشجویان تحت حمایت کمیته امداد، اعلام آمادگی کردند.
ب
آقای بختیاری در این نشست با بیان اینکه ۲۰ هزار دانشآموز تحت حمایت امداد در آستانه کنکور سراسری هستند، گفت: برای نیمی از این فرزندان خدمات آموزش مجازی برقرار شده است، اما موفقیت در کنکور به عنوان یک گام مهم در ساختن آینده افراد، بستگی زیادی به فراهم شدن ابزار آموزشی فناورانه همچون تبلت و دسترسی به اینترنت دارد.
رئیس کمیته امداد خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۵۰ هزار نفر از دانشآموزان و دانشجویان نیازمند در اولویت دریافت تبلت شناسایی شدهاند و امیدواریم با مشارکت نهادهای حمایتی، حاکمیتی، دستگاههای دولتی و مجموعههای اقتصادی و همراهی همیشگی مردم خیران، بتوانیم زمینه پیشرفت تحصیلی را برای آنان فراهم کنیم.
بختیاری با تاکید بر اینکه حدود ۴۰ مرکز شبانهروزی امداد پذیرای دانشآموزان نیازمند در مناطق محروم کشور است، افزود: مادران سرپرست خانوار با وجود همه مشکلات، این فرزندان را امید فردای خود قرار دادهاند و همه ما موظیم به این آیندهسازان ایران اسلامی کمک کنیم تا از حداقل امکانات آموزشی برخوردار شده و از رقابت تحصیلی با دیگر دانشآموزان، احساس ضعف و کمبود اعتماد به نفس نداشته باشند.
وی با بیان اینکه ۶ هزار نفر از دانشآموزان تحت حمایت امداد برگزیده تحصیلی هستند، تاکید کرد: معتقدیم سنگرهای خدمت در کشور باید توسط این عزیزان که سختی کشیده هستند اشغال شود تا با بهرهگیری از هوش و استعداد پرورش یافته، تاثیرگذزاری خود را بر توسعه کشور نشان دهند.
رئیس کمیته امداد برگزاری جشن عاطفهها را فرصتی خوب برای کمک به دانشآموزان محروم دانست و گفت: همانند گذشته، معلمان دلسوز آموزش و پرورش پرچمدار برگزاری این جشن هستند و امیدواریم با کاهش مشکلات ناشی از ویروس کرونا، شاهد برپایی جشن عاطفهها در مدارس با رعایت پروتکلهای بهداشتی و همچنین از طریق روشهای مجازی باشیم.
محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش نیز در این نشست با اشاره به راهاندازی سامانه آموزش مجازی برای دانش آموزان با عنوان «سامانه شاد» گفت: در سال تحصیلی گذشته پس از شیوع کرونا، از بیش از ۱۴ میلیون دانشاموز سراسر کشور حدود ۱۰ میلیون نفر در این سامانه عضو شدند و بیش از سه میلیون دانشآموز به دلایلی همچون نداشتن گوشی هوشمند یا تبلت یا عدم دسترسی به اینترنت، امکان استفاده از این سامانه را پیدا نکردند و در خطر ترک تحصیل قرار گرفتند.
وی دسترسی به ابزارهای آموزشی فناورانه را یک ضرورت دانست و افزود: امروز مدرسه به یک تبلت تبدیل شده و نگرانیم که پیشرفتهای کشور در حوزه پوشش تحصیلی و کاهش نرخ ترک تحصیل به خطر بیفتند و اهدافی که به خوبی پیش رفته است، متوقف شود.
وزیر آموزش و پرروش بر استفاده از ظرفیت خیران برای توسعه آموزش مجازی در کشور تاکید کرد و ادامه داد: خیران مدرسهساز میتوانند با تمرکز بر خرید تبلت برای دانشآموزان، مدارس را به خانه نیازمندان ببرند.
حاجی میرزایی گفت: اصل برای ما در تحصیل دانشآموزان، برگزاری حضوری کلاسها است؛ با ستاد ملی کرونا مذاکره کردهایم و امیدواریم با برنامهریزی دقیق، در مناطقی که امکان برگزاری کلاس حضوری وجود داشته باشد مدارس از ۱۵ شهریور بازگشایی شود و در مناطق دیگر، آموزش از طریق صدا و سیما و مجازی برقرار شود.
وی اظهار کرد: ۳۰ درصد مدارس ما زیر ۳۵ نفر دانشآموز دارد که حدود ۱۰ درصد دانشآموزان کشور را شامل میشود و امکان برگزاری کلاس حضوری را دارد. در برخی مناطق نیز استفاده از روش زوج و فرد کردن دانشآموزان به عنوان یک راه حل پیشنهاد شده است تا بخشی از نگرانی مسئولان در مورد تامین ابزار و تجهیزات آموزش مجازی برطرف شود.
تعهد دولت برای تامین تجهیزات فناورانه آموزشی دانشآموزان تحت حمایت
در ادامه این جلسه، محمد امید، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با اشاره به برگزاری نشست مدیران کمیته امداد و معاون اول رئیس جمهور گفت: مکاتبات در مورد تامین تبلت برای دانشآموزان تحت حمایت امداد انجام شده و معاون اول رئیس جمهور تهیه این تجهیزات را به عنوان یک تعهد دولت پذیرفته است و بر اجرای آن تاکید دارد.
وی ادامه داد: اگر نتوانیم امکانات آموزش مجازی را برای دانشآموزان محروم فراهم کنیم، فاصله آموزشی شدت میگیرد و در آینده به یک شکاف طبقاتی غیر قابل جبران با آثار و تبعات مختلف اجتماعی تبدیل میشود.
علاوه بر تعهد وزارت ارتباطات و اپراتورهای تلفن همراه برای تامین ۲۵ هزار تبلت و فراهم کردن دسترسی به اینترنت برای دانشآموزان تحت حمایت امداد، مدیرعامل بنیاد علوی برای تهیه ۱۴ هزار تبلت اعلام و نمایندگان بنیاد برکت، بنگاههای اقتصادی همچون ایمیدرو و ... برای خرید تبلت ویژه دانشآموزان محروم اعلام آمادگی کردند.
همچنین رئیس شورای هماهنگی بانکهای دولتی بر آمادگی شبکه بانکی کشور برای اختصاص منابع بانکی حوزه مدرسهسازی برای خرید تبلت تاکید کرد.