سازمان انتقال خون و دانشگاه علوم پزشکی ایران با هدف توسعه همکاری و تعاملات آموزشی و پژوهشی در زمینه طب انتقال خون تفاهم نامه همکاری دو ساله امضا کردند.
آقای دکتر پیمان عشقی با بیان اینکه موسسه عالی طب انتقال خون از سال ۱۳۸۸ تاکنون با هدف تخصصیتر کردن آموزشهای طب انتقال خون در حال فعالیت بوده است گفت: این موسسه همگام با سازمان انتقال خون در تلاش برای دستیابی به اهداف عالی در زمینه طب انتقال خون است.
وی افزود: این موسسه موفق عمل کرده است و دانشجویان پیشین آموزش یافته آن اکنون معاونت و مدیریت کل بخشهایی از سازمان را عهده دار شده اند که موجب افتخار است.
آقای دکتر عشقی با اشاره به اینکه در حوزه طب انتقال خون مشکلاتی وجود دارد ادامه داد: دانش طب انتقال خون باید بیش از این و به درستی به گروه هدف که بیمارستان ها، دانشگاهها و مراکز مصرف خون است منتقل شود.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با تأکید بر اینکه پزشکان و کادر درمان میبایست آشنایی کاملی با طب انتقال خون داشته باشند اظهار داشت: این عدم آشنایی موجبات اتلاف خون و فرآورده ها، افزایش هزینههای درمان و بروز عوارض ناشی از تزریق خون میشود.
آقای دکتر عشقی به نحوه مصرف خون در بحران کووید ۱۹ نیز اشاره کرد و ادامه داد: درخواست خون و فرآوردهها باید منطبق با استاندارد باشد و عادت مراکز درمانی به ثبت درخواست بیش از حد لزوم خون و فرآوردهها موجب تشویش و بی نظمی در فعالیتهای مرکز درمانی و سازمان انتقال خون میشود.
وی یادآور شد: سازمان انتقال خون آیین نامه مدیریت مصرف خون را با همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تصویب رسانده است و امیدواریم که عملیاتی شدن آن را با کاهش عوارض و بهینه شدن مصرف خون در سطح کشور شاهد باشیم.
آقای دکتر پیمان عشقی افزود: طب انتقال خون فقط دریافت گزارش عوارض از مراکز درمانی نیست و از این پس سازمان انتقال خون بیمارستانها و خدمات ارائه شده به آنها را سطح بندی خواهد کرد.
وی هدف سازمان انتقال خون را ایجاد الزام برای حضور پزشک مشاور انتقال خون در همه شیفتهای کاری مراکز درمانی عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: تامین این تعداد نیروی پزشک با دانش طب انتقال خون مستلزم آموزش است که این تفاهم نامه همکاری نیز در این راستا تنظیم شده است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران آموزش ماما ها، پرستاران و دانشجویان پزشکی و پزشکان عمومی را نیازمند بازنگری از منظر طب انتقال خون برشمرد و گفت: بهبود شاخصهای طب انتقال خون در مراکز درمانی نیازمند اعتلا و ارتقای دانش این گروه از کارکنان کادر درمان است.
اقای دکتر عشقی با یادآوری اینکه سازمان انتقال خون با هدف توسعه این آموزشها نیازمند همراهی دانشگاههای مادر در سطح کشور است خاطر نشان ساخت: برگزاری دورههای کوتاه مدت هموویژیلانس و و کارگاههای ایمونوهماتولوژی برای پرستاران، پزشکان، مسئولین فنی آزمایشگاهها و کارشناسان بانک خون بیمارستانی از جمله مفاد این تفاهم نامه است.
گفتنی است این تفاهم نامه که توسط آقای دکتر پیمان عشقی، مدیرعامل و سرپرست موسسه طب انتقال خون و آقای دکتر جلیل کوهپایه زاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت درمانی ایران به امضا رسید در دو محور آموزشی و پژوهشی تنظیم شده است و آموزش دانشجویان و توسعه آزمایشگاه بانک خون در یکی از بیمارستانهای منتخب از جمله مهمترین اهداف آن است.