پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت:جدیدترین مطالعه احتمال ارتباط بین گروه خون افراد و ابتلای قطعی به کووید-19 و شدت علائم ناشی از این ویروس را تأیید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان انتقال خون ایران؛ آقای دکتر پیمان عشقی با اعلام این خبر که در مطالعات پیشین فقط بر اساس تنوع گروه خون مبتلایان به کووید-19 اطلاعاتی منتشر شده بود، گفت: در پژوهش های قبلی فقط به این موضوع پرداخته شده بود که مبتلایان کووید-19 دارای چه گروه های خونی هستند و پاسخی به اینکه گروه های خون می تواند عامل خطر برای امکان ابتلای بیشتر باشد داده نشده بود.
وی ادامه داد: پس از انتشار مقاله ای در مجله معتبر The NEW ENGLAND JOURNAL of MEDICINE و در تاریخ 17 ژوئن می توان گفت احتمال ریسک فاکتور بودن گروه های خون در ابتلای افراد به بیماری کووید-19 وجود دارد.
وی افزود: در این مطالعه و پس از انجام آزمایش های ژنتیکی مشخص شده است که افراد با گروه خون A از احتمال بیشتری در ابتلا به کووید-19 برخوردار هستند و در عین حال گروه خون O اثر محافظتی در برابر این ویروس را دارا است و دارندگان این گروه خون با احتمال کمتری به این ویروس مبتلا می شوند.
آقای دکتر عشقی با یادآوری اینکه این مطالعه بر روی هزار و 980 بیمار مبتلا به کووید 19 در 7 بیمارستان کشورهای ایتالیا و اسپانیا انجام گرفته است تأکید کرد: مطالعات در این خصوص ممکن است قابلیت تعمیم به دیگر نقاط جهان را نداشته باشد.
وی با بیان اینکه وجود یک نوع گروه خون تنها عامل خطر و زمینه ساز در ابتلا به این ویروس نیست، افزود: ویژگی های ژنتیکی افراد در جوامع مختلف نیز ممکن است در ابتلا به کووید-19 مؤثر باشد.
از آنجا که عده زیادی از مردم و رسانه ها پرسشگر سؤالاتی درباره ارتباط گروه خون و میزان ابتلا به کووید -19 بودند سازمان انتقال خون وظیفه خود دانست که پاسخ به روز و روشن تری را بر اساس مستندات علمی ارائه دهد.
مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران تأکید کرد: از این نتایج نمی توان به هیچ وجه برای کاهش اقدامات پیشگیرانه ای استفاده کرد که هر کس با صرف نظر از گروه خونی اش، موظف به رعایت آن هاست.
آقای دکتر عشقی گفت: بطور قطع نمی خواهیم که مردم فکر کنند که چون دارای گروه خونیO هستند، در برابر ابتلا به ویروس در امانند و نیازی به رعایت اقدامات پیشگیرانه ندارند.
وی ادامه داد: هیچ گروه خونی در برابر این ویروس به طور قطعی در امان نیست و رعایت همه موارد پیشگیرانه مانند استفاده از ماسک و حفظ فاصله گذاری اجتماعی و شستن مکرر دست ها با آب و صابون ضروری و برای کاهش ریسک ابتلا به این بیماری اجتناب ناپذیر است.
گفتنی است هرچند شواهد دست یافته قانعکننده است اما هنوز راه طولانی پیش روی محققان است.