استیصال دولت نتانیاهو در برابر بحران کرونا، مشکلات جدی اقتصادی و اختلاف نظرهای جدی با مقامات ارشد رژیم صهیونیستی مخصوصاً اختلاف با «بنی گنتس» نخست وزیر تناوبی از دیگر علل مهم توقف اجرای طرح الحاق بوده است.
پژوهش خبری صداوسیما: «دونالد ترامپ» روز ۲۸ ژانویه ۲۰۲۰ (هشتم بهمن 13298) در کنفرانس مطبوعاتی مشترک خبری با «نتانیاهو» در کاخ سفید از طرح ننگین «معامله قرن» رونمایی کرد. نتانیاهو روز ۱۷ مه ۲۰۲۰ (۲۸ اردیبهشت 1399) طی سخنرانی در کنست گفت: دیگر زمان الحاق شهرکهای یهودینشین در کرانه باختری به خاک اسرائیل فرا رسیده، و یک هفته پس از آن نیز اعلام کرد که الحاق بخشهایی از کرانه باختری یکم ژوئیه (۱۱ تیرماه) انجام میشود؛ هرچند که اجرای این طرح به دلایلی، در موعد مقرر اجرا نشد.
طرح جنجالی الحاق بخش هایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی، واکنش های شدید و مخالفتها و محکومیتهای جهانی را برانگیخت. «محمود عباس»، رئیس دولت فلسطین نیز روز 19 ماه مه، در نشستی با مقامات عالی رتبه دولتی در «رامالله»، در واکنش به طرح الحاق بخشهایی از کرانه باختری به رژیم اسرائیل اعلام کرد که توافقنامههای امضا شده با اسرائیل و آمریکا را لغو خواهد کرد. دولت های سازشکار عرب که برخی از آنها آشکار و نهان، مراودات اقتصادی، سیاسی و حتی امنیتی با رژیم صهیونیستی برقرار کرده و اساساً عادی سازی روابط با اشغالگران را به صورت سیستماتیک در دستور کار قرار داده بودند، در مخالفت با طرح الحاق، اعلام مواضع کردند و بیانیه صادر نمودند.
در این نوشتار کوشش شده واکنش های کشورهای سازشکار عرب و دوستان رژیم صهیونیستی، مواضع سازمان های بین المللی و همچنین دیدگاه های برخی اندیشکده ها و رسانه های غربی در زمینه یاد شده مرور و به دو سؤال پاسخ داده شود که اولاً چه علل و عواملی مانع از اجرای طرح الحاق در تاریخ اول جولای شدند؟ ثانیاً آیا پرونده الحاق بخش هایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی کاملاً بسته شده است؟
این پژوهش به روش اسنادی تهیه شده و اطلاعات آن برگرفته از پژوهش های پیشین، مقالات، تحلیل ها، مصاحبه های کارشناسان و گزارش های مندرج در روزنامه های رسمی و پایگاه های خبری تحلیلی معتبر است.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهشگر:مرجان شریف زاده