۴۴ گروه ثابت و سیار نظارتی وظیفه بازرسی بهداشتی و ذبح شرعی در استان مرکزی را در عید قربان برعهده دارند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: این گروه ها متشکل از ۷۱ نفر دامپزشک، بازرس بهداشت گوشت و ناظر ذبح شرعی وظیفه کنترل و نظارت بهداشتی و شرعی بر کشتار دامها و مکانهای مجاز عرضه دام زنده در روز عید قربان را در استان مرکزی برعهده دارند.
دکتر شانقی افزود:: ذبح دام در روز عید قربان امسان تنها در کشتارگاههای استان مرکزی انجام می شود و ناظران ذبح شرعی برای بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی بر دامهای قربانی در روز عید قربان از ساعت هفت صبح تا ۱۳ ظهر در این محلها مستقر و آماده خدمت رسانی به مردم استان هستند.
او با توجه به شیوع بیماری کرونا، افزایش مبتلایان انسانی به این بیماری در هفتههای اخیر و جلوگیری از تجمعها و انتشار بیماریهای مشترک خطرناک بین انسان و دام از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تب مالت گفت: نیاز است مردم از هرگونه ذبح دام در منزل، معابر و خارج از کشتارگاه به شدت خودداری کرده و ذبح دامها در کشتارگاه ها و زیر نظر بازرسان شرعی و بهداشتی این اداره کل انجام شود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی در ادامه اظهار داشت: طبق هماهنگیهای به عمل آمده تمامی کشتارگاههای دام در شهرستانهای استان مرکزی در روز عید قربان از ساعت هفت صبح تا ۱۳ فعال و آماده ذبح دامهای قربانی خیرین به صورت رایگان هستند.
شانقی محل استقرار گروههای ثابت ناظر بهداشتی و شرعی را در کشتارگاههای دام، میادین و شبکههای دامپزشکی شهرستان ها عنوان کرد و افزود: با توجه به احتمال انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام از جمله تب خونریزیدهنده کریمه کنگو(CCHF ) توصیه میشود مردم قبل از مصرف، گوشت دامهای قربانی را به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری کنند.
او گفت: مردم میتوانند در صورت نیاز با شماره تلفن ۱۵۱۲ (سامانه اطلاع رسانی و پاسخگویی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی) و یا شماره تلفن شبکه دامپزشکی شهرستانها تماس حاصل کنند.
استان مرکزی دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.