محققان دانشگاه کمبریج، صفحه رایانهای غیرلمسی ساختهاند که برای پیشبینی قصد کاربر قبل از آنکه به صفحه نمایشگر دست بزند، از هوش مصنوعی استفاده میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ایندیپندنت، دانشمندان، صفحه رایانهای غیر لمسی ساختهاند که در آن از هوش مصنوعی بهره برده شده است.
این اختراع جدید میتواند در فروشگاهها و ایستگاههای قطار مورد استفاده قرار بگیرد.
محققان دانشگاه کمبریج، صفحه رایانهای غیر لمسی ساختهاند که جهت پیشبینی قصد کاربر قبل از آنکه به صفحه نمایشگر دست بزند، از هوش مصنوعی استفاده میکند.
این صفحه در اصل جهت استفاده در اتومبیل طراحی شده بود اما مهندسان سازنده آن توانستند در دوران همهگیری بیماری کرونا، موارد کاربرد آن را گسترش دهند.
فناوری لمس قابل پیشبینی، میتواند به صفحات نمایشگر موجود افزوده شود و جهت جلوگیری از شیوع پاتوژنها (عوامل بیماریزا) در صفحات لمسی، پرداخت چک-اوت در فروشگاهها، خودپردازها و دستگاههای فروش بلیط در ایستگاههای قطار، مورد استفاده قرار گیرد.
تحقیقات نشان داده است که ویروس کرونا میتواند بر سطوح پلاستیکی و شیشهای، بین دو ساعت تا یک هفته باقی بماند؛ به این معنی که جهت جلوگیری از انتقال ویروس، صفحات لمسی موجود در اماکن عمومی باید بهطور مرتب ضدعفونی شوند.
سايمون گادسیل، از بخش مهندسی دانشگاه کمبریج گفت: «صفحات لمسی و دیگر نمایشگرهای تعاملی/ارتباط متقابل (interactive)، چیزهایی هستند که بیشتر افراد در روز، چند بار از آنها استفاده میکنند اما وقتیکه فرد در حال حرکت است، استفاده از این صفحات میتواند دشوار باشد. حال چه رانندگی در اتومبیل باشد و چه پیدا کردن موسیقی روی گوشی تلفن در هنگام دویدن.»
او اظهار داشت: «ما همچنین میدانیم برخی پاتوژنها (عوامل بیماریزا ) میتوانند از طریق سطوح منتقل شوند؛ پس این فناوری میتواند به کاهش خطر این نوع انتقال کمک کند.»
با حرکت دست به سوی صفحه، این فناوری قصد کاربر به لمس صفحه را پیشبینی میکند. ترکیب هوش مصنوعی و سنسورها (حسگرها)، از راه تعقیب اطلاعات زمینهای مانند پروفایل (نمایه) کاربر، شرایط محیطی و تعقیبکننده حرکت چشم، قصد کاربر را همزمان تعیین میکند.
دیگر کاربردهای فناوری غیر لمسی، از جمله شامل کنترل حالت/اشاره (gesture control) است که در تازهترین نسل تلفنهای هوشمند گوگل، سامسونگ و برخی تلویزیونهای هوشمند نیز یافت میشود.
بازخورد فناوری لمسی، همچنین راهی جهت تعامل با ابزار دیجیتال و محیط فراهم میآورد؛ هرچند، هنوز باید توسعه یابد و با استفاده تجاری فاصله دارد.
دکتر بشار احمد، رئیس برنامه توسعه صفحات غیر لمسی، گفت: «فناوری ما برتریهای فراوانی نسبت به فنون تعاملی بینابینی ابتداییتر یا تشخیص حالتها دارد، زیرا از توان تعامل متقابل فعال (intuitive interactions) برخوردار است و با قابلیت پشتیبانی از طراحی همکنشگرهای پایهای (legacy interface designs)، کاربر نیاز به هیچگونه یادگیری نحوه کاربرد آن ندارد.»
او اظهار داشت: «این فناوری به شکل بنیادین، به سامانه بالا متکی است تا آنچه کاربر قصد دارد انجام دهد، پیشبینی کند و بتواند آن را به صفحات لمسی موجود و دیگر فناوریهای نمایش منتقل سازد.»