به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ نهادهای نظارت مالی انگلیس در گزارشی با انتقاد از واکنش اقتصادی دولت به همه گیری ویروس کرونا، آن را "تعجب آور" خواندند و هشدار دادند کابینه و وزارت خزانه داری باید درسهای تازهای بگیرد وگرنه در صورت آغاز موج دوم شیوع ویروس کرونا، مرتکب اشتباهات مشابهی میشوند.
روزنامه ایندیپندنت چاپ انگلیس نوشت: "کمیته حسابهای عمومی مجلس عوام" در گزارشی اعلام کرد: برنامه ریزی مالی دولت در زمان شیوع ویروس کرونا شتابزده بود و همه بخشها را عقب انداخته است.
این کمیته افزود: با وجود این که تهدید هم گیری یک بیماری، سالها یکی از مهمترین خطرات مورد نظر دولت بوده است، مایه تعجب است که دولت نحوه برخورد با تأثیرات اقتصادی شیوع یک بیماری همه گیر را به صورت ملی بررسی نکرد.
در گزارش کمیته حسابهای عمومی مجلس عوام همچنین آمده است: وزارت خزانه داری تا ۱۱ مارس یعنی بیش از یک ماه پس از تأیید نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در انگلیس، هیچ طرحی را برای تأمین مالی و حمایت از کسب و کارها و افراد اعلام نکرده بود. همچنین تا یک هفته پس از آن که طرح مرخصی با حقوق ضروری شد، این موضوع برای وزارت خزانه داری مشخص نبود.
این کمیته افزود: فقدان بررسی قبلی درباره انواع طرحهایی که ممکن است مورد نیاز باشد موجب وقفه در اجرا شد، زیرا دولت لازم بود برنامهها را به ویژه در خصوص طرح خود اشتغالی که دولت فاقد اطلاعات کافی و موثق در خصوص آن بود، از ابتدا برنامه ریزی کند. بر اساس این گزارش، این وضعیت موجب بلاتکلیفی غیرضروری کسب و کارها و افراد شد.
مگ میلر رئیس کمیته حسابهای عمومی مجلس عوام از حزب کارگر گفت: "آمادگی برای برخورد با همه گیری، یکی از موارد ضروری برنامه ریزی دولت برای خطر است، اما ما متوجه شدیم با این موضوع صرفاً به صورت یک موضوع بهداشتی برخورد شده و هیچ برنامه ریزی برای تأثیرات اقتصادی وجود نداشته است. این به معنای آن است که راهبرد اقتصادی، شتابزده و واکنشی بود و در ابتدا پاسخی برای همه موارد وجود نداشت. این وضعیت باعث شد مردم و تمام بخشهای اقتصادی عقب بیفتند. یک دولت کارآمد به این شکل عمل نمیکند و مردم را به این صورت در یک بحران بهداشتی و اقتصادی جهانی هدایت نمیکند. دولت انگلیس باید اقدامات صادقانه صورت دهد، درسهای تازهای بگیرد و هر جا لازم باشد، مسیر خود را به سرعت تغییر دهد. ما نیازمند تضمین در این باره هستیم که طرز تفکری جدی در خصوص نحوه مدیریت اوضاع در دومین دور افزایش شیوع ویروس کرونا وجود خواهد داشت. در اینجا، رقابتِ (حزبی) مطرح نیست، بلکه مسئله جان مردم انگلیس مطرح است. "
این گزارش خواستار شفافیت بیشتر دولت در خصوص تصمیم گیری شد و اعلام کرد: دولت در خصوص موضوعات مهم مانند تست گرفتن سامانه ملی بهداشتی انگلیس از مردم و برنامه شناسایی افراد بیمار، عملکردی کند داشته است.