به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، گروهی از پژوهشگران موفق به طراحی یک آزمایش خون شده اند که امکان تشخیص زودهنگام انواع سرطانها را فراهم میکند.این آزمایش خون که میتواند انواع مختلف سرطانها را حدود چهار سال زودتر از تشخیص سرطان به وسیله روشهای غربالگری فعلی، تشخیص دهد، میتواند پیشرفت مهمی در تشخیص بیماران بدون علامت باشد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، دانشگاه کالیفرنیا در سن دیگو در بیانیهای از طراحی این آزمایش خون امیدبخش توسط گروهی از پژوهشگران خبر داد.
با این آزمایش خون به نام «PanSeer» تا ۹۱ درصد در افراد بدون علامت نوعی سرطان تشخیص داده شد که این افراد در نهایت در بازه زمانی یک تا چهار سال بعد از طریق روشهای تشخیص سنتی، به عنوان بیمار تشخیص داده شدند.
این آزمایش خون همچنین توانست ۸۸ درصد بیماران را که هنگام نمونه گیری مثبت تشخیص داده شده بودند، درست تشخیص دهد.
پنج نوع سرطانی که با این آزمایش خون جدید قابل تشخیص است، سرطانهای معده، مری، ریه، کبد و کلورکتال میباشد.
نمونههای مورد استفاده در این پژوهش در چارچوب مطالعهای ۱۰ ساله که در سال ۲۰۰۷ از سوی دانشگاه فودان چین آغاز شد، جمع آوری شده است. این امر امکان دسترسی به نمونههای بیمارانی که هنوز سرطان در آنها تشخیص داده نشده و علائم بیماری را ندارند، برای پژوهشگران فراهم کرد.
کان ژانگ، یکی از مسئولان این مطالعه گفت: «هدف نهایی انجام مرتب چنین آزمایشهایی در چکاپهای سالانه است. اما اکنون هدف اصلی، انجام آزمایش در مورد افراد پرخطر با سابقههای خانوادگی، سن یا دیگر فاکتورهای خطر ابتلا به سرطان است.»
با این حال، این دانشمندان اعلام کردند پیش بینی ابتلا به سرطان در آینده با این آزمایش خون احتمال کمتری دارد. این آزمایش بیشتر برای شناسایی بیمارانی است که از قبل رشد سلولهای سرطانی در آنها اتفاق افتاده است، اما هیچ علامتی از بیماری ندارند و براساس آزمایشهای کنونی قابل تشخیص نیست.
نتایج این مطالعه در مجله علمی نیچر (Nature Communications) منتشر شده است.