پخش زنده
امروز: -
زنانی که غذای فیبری بیشتری میخورند ۸ درصد کمتر از زنانی که رژیم کم فیبر دارند به سرطان سینه مبتلا میشوند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری دانشگاه هاروارد، تحلیل محققان بر روی ۲۰ مطالعه در دانشگاه هاروارد نشان میدهد زنانی که غذای فیبری بیشتری میخورند ۸ درصد کمتر از زنانی که رژیم کم فیبر دارند به سرطان سینه مبتلا میشوند.
کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، هم در زنان در سنین میان سالی و هم پس از یائسگی مشاهده شده است. همچنین رژیم غذایی سرشار از فیبر، بر کاهش خطر ابتلا به همه انواع سرطان سینه موثر است.
محققان دانشگاه هاروارد میگویند ممکن است این کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، از تاثیر فیبر بر کاهش میزان قند خون و کاهش استروژن بدن سرچشمه گرفته باشد.
سرطان سینه ناشی از رشد خارج از قاعده سلولهای غیرطبیعی در سینه است. در هر دو نوع تومورهای خوش خیم و بدخیم، رشد سریع و زیاد سلولها وجود دارد. روند زیاد شدن سلولها در تومورهای خوش خیم در مرحله مشخصی متوقف میشود، در تومورهای بدخیم این رشد به صورت غیر قابل مهار ادامه مییابد تا حدی که در صورت عدم درمان، تمامی قسمتهای بدن را تحت تأثیر قرار داده و از کار میاندازد.
شایعترین نوع سرطان سینه، سرطان از منشاء مجاری شیری است و از آنجا که این نوع بافت بیشتر در یک چهارم بالایی و خارجی سینه وجود دارد، در حدود نیمی از سرطانهای سینه در ربع فوقانی و خارجی آن یافت میشوند.
سرطان سینه شایعترین سرطانی است که خانمها به آن مبتلا میشوند. در کشورهای غربی این بیماری بیشتر در سنین بالای ۵۰ سال دیده میشود، ولی در کشور ما بیماران جوانتر هستند و در بسیاری از موارد به علت عدم آگاهی از علائم بیماری در مراحل پیشرفته تری مراجعه میکنند.
هر چقدر سرطان سینه زودتر تشخیص داده شود، درمان آن آسانتر و موفقیت آمیزتر است. به همین دلیل لازم است بانوان جهت حفظ سلامت خود، حقایقی را در مورد این بیماری بدانند.
مهمترین عواملی که باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه میشوند عبارتند از:
سابقه فامیلی ابتلا به سرطان سینه، به خصوص در مادر، خواهر یا دختر
سابقه سرطان سینه در خود فرد
سن اولین زایمان بیشتر از ۳۵ سال
نازایی
بلوغ زودرس
یائسگی دیررس
چاقی پس از یائسگی
مصرف زیاد چربی حیوانی در رژیم غذایی
سابقه تابش اشعه زیاد به قفسه سینه