به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، پایگاه اینترنتی رادیو بین المللی فرانسه نوشت: آفریقای جنوبی با ۳۹۴ هزار و ۹۴۸ مورد آلودگی به ویروس کرونا و ۵ هزارو ۹۴۰ مورد مرگ بیش از همه کشورهای آفریقایی تحت تاثیر این ویروس قرار گرفته است.
مصر با ۸۹ هزار و ۷۴۵ مورد آلودگی و ۴ هزار و ۴۴۰ مورد مرگ، نیجریه با ۳۸ هزار و ۳۴۴ مورد آلودگی و ۸۱۳ مورد مرگ، غنا با ۲۹ هزا رو ۶۷۲ مورد آلودگی و ۱۵۳ مورد مرگ، الجزایر با ۲۴ هزار و ۲۶۵ مورد آلودگی و هزار و ۱۰۲ مورد مرگ، مغرب با ۱۷ هزار و ۹۶۲ مورد آلودگی و ۲۸۵ مورد مرگ و کامرون با ۱۶ هزا رو ۱۵۷ مورد آلودگی و ۳۷۳ مورد مرگ در جایگاههای بعدی قرار دارند.
وضعیت در آفریقای جنوبی بسیار نگران کننده است و این کشور هم اکنون از جمله ۵ کشور بسیار آلوده جهان به ویروس کروناست.
وضعیت آمار رسمی در سایر نقاط آفریقا بسیار ضعیف است. اما در ده کشور به ویژه در جنوب و شرق آفریقا آمار روزانه ابتلا به کووید ۱۹ از اوایل ژوئیه به طور مرتب رو به افزایش است. در ماداگاسکار به ویژه طی تنها یک ماه، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا از زمان آغاز همه گیری ۵ برابر شده است.
در مقابل در غرب آفریقا اوضاع تا این اندازه هشدار دهنده نیست. آمار ابتلای روزانه در برخی کشورها بالاست. برای مثال در ساحل عاج روزانه ۲۰۰ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا ثبت میشود. اما از دیدگاه سازمان جهانی بهداشت نوعی ثبات همه گیری در منطقه حاکم است.
از دیدگاه میشل یائو مسئول سازمان جهانی بهداشت برای عملیاتهای فوری در آفریقا این یک علامت مثبت است. وی تاکید میکند همه گیری با پایان فاصله زیادی دارد.
آفریقای جنوبی به عنوان آلودهترین کشور قاره آفریقا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت رکورد مرگ و میر ۵۷۲ نفره ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ را ثبت کرد. این آمار از زمان همه گیری در قاره آفریقا بی سابقه بود. میزان آلودگی به ویروس کرونا هم در روزهای اخیر تشدید شده است.
دانشمندان آفریقای جنوبی همچنین از تفاوت ۶۰ درصدی میان مرگ و میر طبیعی سال گذشته و امسال را گزارش کرده اند که این نتیجه را به دنبال دارد که آمار رسمی بسیار پایینتر از آمار واقعی است. در این گزارش آماده است موارد مرگ و میر ممکن است به کووید نسبت داده شوند یا ناشی از بیماریهای دیگر مانند سل گزارش شوند.
باحدود ۴۰۰ هزار مورد آلودگی به ویروس کرونا و بیش از شش هزار مورد مرگ ناشی از آن تا جمعه ۲۴ ژوئیه آفریقای جنوبی پنجمین کشور آلوده به ویروس کرونا در جهان محسوب میشود. طبق تصمیم رئیس جمهور آفریقای جنوبی که پنجشنبه اتخاذ شد مدارس دولتی این کشور بار دیگر به مدت یک ماه تعطیل خواهند شد.
سریل رامافوزا رئیس جمهور آفریقای جنوبی اعلام کرد دولت امروز تصمیم گرفت همه مدارس دولتی طی چهار هفته آینده تعطیل باشند. وی در این سخنرانی تلویزیونی گفت سال تحصیلی جاری از ژانویه تا دسامبر ۲۰۲۰ تمدید خواهد شد.
آفریقای جنوبی در حالی با موج گسترده آلودگی به کووید ۱۹ رو به رو شده است که به لطف قرنطینه جدی مدتها از آن در امان بود. اما در نهایت قرنطینه به دلیل جلوگیری از فروپاشی اقتصادی لغو شد.
طبق بیانه سازمان جهانی بهداشت بیش از ۱۰ هزار تن از کادر درمان در ۴۰ کشور آفریقایی از زمان آغاز همه گیری به ویروس کرونا آلوده شده اند. ماتشیدیسو موئتی مسئول دفتر سازمان جهانی بهداشت در آفریقا میگوید این میزان آلودگی در میان کادر درمان بسیار بالاست.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت نداشتن تجهیزات حفاظت شخصی مانند ماسک، دستکش و گان و راهکارهای پیشگیرانه و کنترل ناچیز در مراکز بهداشتی موجب میشود کادر درمان بیشتر در معرض ویروس قرار بگیرد.
در جمهوری آفریقای مرکزی، شورای ملی پزشکان، داروسازان و جراحان دندانپزشکی اعلام کرد حدود ۱۰ درصد نیروهایش به ویروس آلوده شده اند. حتی معاون این شورا هم که دکتر داروساز است به شدت بر اثر آلودگی به کرونا بیمار شده است.
دولت بورکینافاسو چهارشنبه ۲۲ ژوئیه اعلام کرد مرزهای هوایی این کشور از اول اوت پس از سه ماه بسته بودن بازگشایی خواهد شد. رمی دانجینو وزیر ارتباطات این کشور اعلام کرد بورکینافاسو با اقدامات انجام شده توسط شماری از همسایگان منطقه ساحل به ویژه نیجر که از بازگشایی حریم هوایی خود خبر داد هم سو است. با این حال مرزهای زمینی بورکینافاسو همچنان بسته خواهد ماند. رمی دانجینو همچنین گفت گفتگو با کشورهای همسایه در جریان است تا تدابیر مشابه و مشترکی اتخاذ شود.
در کنگو نیز شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در دو ماه گذشته هفت برابر شده است. این کشور حدود ۳ هزار بیمار دارد که ۹۶ درصد آنها در برازاویل و پونت نوآر شناسایی شده اند. بیماری به دلیل عدم پایبندی به پروتکلها به سرعت در حال گسترش است.
در جمهوری دموکراتیک کنگو هم مرزها از ۱۵ اوت بازگشایی میشوند. فلیکس چسیکدی رئیس جمهور این کشور سه شنبه ۲۱ ژوئیه از پایان وضعیت فوق العاده بهداشتی خبر داد. بسیاری از مغازهها و مشاغل از چهارشنبه فعالیتهای خود را از سر گرفتند.
در زامبیا یکی از نمایندگان پارلمان بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست داد. مرگ وی موجب لغو جلسات مجلس ملی شد. این کشور تا کنون ۳ هزا رو ۵۸۳ مورد آلودگی به ویروس کرونا ثبت کرده است که ۱۲۸ مورد آن به مرگ منجر شده است. زامبیا به شدت تحت تاثیر بحران اقتصادی هم قرار دارد. ادگار لونگا رئیس جمهور زامبیا از شی جینپینگ رئیس جمهور چین خواست بخشی از بدهیهای این کشور را ببخشد.
رقابتهای لیگ برتر فوتبال در مغرب پس از ۴ ماه وقفه از ۲۷ ژوئیه از سر گرفته میشود. فدراسیون بین المللی فوتبال توصیه کرده است که تیمها در طول بازی میتوانند به جای سه تعویض ۵ تعویض داشته باشند. بازیکنان نیز هر ۳۰ دقیقه میتوانند از زمان استراحت برخوردار شوند. همه بازیها نیز شبانه و بدون حضور تماشاچی برگزار میشود. هر تیم نیز دو بازی در هفته خواهد داشت.
تونس هم از ۲ اوت و مصر در ۶ اوت لیگهای خود را از سر خواهند گرفت.