پرورش شتر به علت سازگاری این حیوان با شرایط سخت و خشکسالی ، کسب و کار سود آور در سیرجان است .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان داریوش دهیادگاری مسئول امور دام جهاد کشاورزی سیرجان گفت : 400 نفر شتر در مجتمع پرورش شتر نگهداری و سالانه 60 تن گوشت و 20 تن شیر به بازار مصرف عرضه میشود.
اسماعیل محمدپور بخشدار بَلورد هم گفت:این بخش رامستعد پرورش این حیوان پرفایده دانست و از سرمایهگذاران این حوزه حمایت می شود.
نادری، رئیس شورای بخش بَلورد طرح پرورش شتر را بهترین طرح اقتصادی و با اشتغال مناسب دانست و گفت: شتر حیوانیست که به علت شرایط خاص فیزیکی و فیزیولوژی، توانایی زندگی و سازگاری با شرایط سخت را دارد و برای سرمایهگذار در آمد زاست.
امین اسدی یکی از کارشناسان حوزه فرمانداری سیرجان هم خاطر نشان کرد: شیر شتر یا همین طلای سفید خواص درمانی و آنتی بیوتیک و آنتی ویروسی دارد ومتخصصان طب سنتی مصرف آن را برای درمان اختلالات کبدی و پوکی استخوان و درمان سرطان آن را توصیه می کنند.
غلامحسین قاسمینژاد مالک و پرورش دهنده شتر در مجتمع که خود و خانوادهاش مشغول نگهداری و پرورش 250 نفر شتر هستند، میگوید: در بخش پرورش شترهشت نفر مشغول بهکار شدند و 60 هکتار مرتع برای تغذیه چراگاه شتر اختصاص یافته و در صورت حمایت مسئولان در اختصاص مرتع بیشتر و مکان عرضه محصولات اعم از شیر و گوشت این طرح توسعه می یابد.
حسین جهانشاهی از اعضای شوراهای بخش بلورد سیرجان گفت: ازسرمایهگذاری در این بخش خوب بوده وحوزه پرورش شتر استقبال شده و بر اساس هماهنگی با معین اقتصادی بخش بلورد به سرمایهگذاران وام از صندوق توسعه طرحهای اشتغالزا پرداخت می شود.
رضا عتییقی، مسئول مرکز خدمات کشاورزی بخش بلورد بیان کرد: از طرحهای اشتغالزا با راندمان اقتصادی بالا از جمله بخش مستعد طرح پرورش شتر حمایت می شود.
شایان ذکر است: به نظر کارشناسان مجتمع پرورش شتر در منطقهای غیر از زیستگاه بومی آن باید آگاهانه، با سنجیدن همه جوانب کار و با در نظر گرفتن اهمیت حفظ محیط زیست و منابع طبیعی به عنوان میراثی گرانبها انجام شود و این حیوان در استفاده از مراتع با دامهای دیگر رقابت نمیکند زیرا غذایش گیاهانی است که دیگر دامها توان استفاده از آنها را ندارند.