نشست کارشناسی برنامه ۲۵ ساله ایران و چین با حضور تعدادی از کارشناسان حوزه شرق آسیا، آغاز شد.
در این نشست علاوه بر حضور سفرای اسبق ایران در چین، تعدادی از کارشناسان ارشد دانشگاهی این حوزه و همچنین کارشناسان چینی، که برخی به صورت حضوری و برخی دیگر از طریق فضای مجازی به ارائه دیدگاهای خود درباره چشم انداز مناسبات ایران و چین در دو دهه آینده میپردازند.
برنامه ۲۵ ساله همکاریهای ایران و چین، تضمین کننده منافع دو کشور
سفیر سابق جمهوری خلق چین در ایران، برنامه ۲۵ ساله همکاریهای تهران - پکن را به نفع دو ملت و دولت دانست.
نشست کارشناسی برنامه ۲۵ ساله ایران و چین امروز (دوشنبه) با حضور تعدادی از کارشناسان حوزه شرق آسیا، با همکاری مجمع بین المللی اساتید مسلمان دانشگاهها برگزار شد.
آقای فواد ایزدی کارشناس مسائل سیاسی آمریکا در این نشست، به ضرورت توجه به راهبرد همکاریهای ایران و چین اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران میتواند از ظرفیتهای چین برای توسعه همکاریها در بخشهای مختلف استفاده کند.
کارشناس مسائل سیاسی آمریکا، با اشاره به نگرانیهای آمریکا از همکاریهای ایران و چین و برنامه ۲۵ ساله همکاریها میان تهران و پکن، افزود: قدرت اقتصادی جدیدی در جهان در حال شکل گیری است و چین در این زمینه پیشتاز است، در همین زمینه همکاری کشورهای تاثیرگذار با چین، موجب نگرانی مقامات واشنگتن شده است.
آقای سید محمد حسین ملائک سفیر اسبق ایران در چین نیز در این نشست، با تشریح ظرفیتهای اقتصادی و تجاری چین، گفت: هنوز در داخل کشور شناخت دقیقی از این ظرفیتها صورت نگرفته است، ایران و چین میتوانند با توجه به قدرت منطقهای و جهانی، شریک تجاری بسیار قوی برای یکدیگر باشند و سطح روابط دوجانبه را بیش از پیش ارتقاء دهند.
آقای غلامعلی خوشرو نماینده سابق جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد هم در این نشست، به تبلیغات منفی رسانهای آمریکا علیه همکاریهای ایران و چین پرداخت و گفت: چین بعنوان قدرت بزرگ اقتصادی و تجاری، آمریکا را با چالشهای متعددی مواجه کرده است.
همچنین در این نشست آقای "هوا لی مین" سفیر سابق جمهوری خلق چین در ایران، از طریق فضای مجازی به ارائه دیدگاههای خود درباره چشم انداز مناسبات تهران - پکن در دو دهه آینده پرداخت.
سفیر سابق جمهوری خلق چین در ایران، برنامه ۲۵ ساله همکاریهای دو کشور را در صورت نهایی شدن به نفع دو ملت و دو دولت دانست.