به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، پایگاه سازمان ملل نوشت: تدابیر مربوط به مقابله با شیوع کرونا و درگیریها در برخی کشورها باعث شده است، میلیونها نفر از فقیرترین مردم جهان به لبه پرتگاه نزدیک شوند و در صورتی که اقدامی اتخاذ نشود، بسیاری جان خود را بر اثر گرسنگی از دست خواهند داد.
به نوشته پایگاه این سازمان، گزارش سازمان برنامه جهانی غذا و سازمان فائو حکایت از آن دارد که بیشترین نیاز مردم به غذا در آفریقا و کشورهای آمریکای لاتین، دریایی کارائیب، خاور میانه و آسیا و نیز کشورهایی با درآمد متوسط است.
بر اساس این گزارش، امکان دارد تعداد افرادی که از نبود امنیت غذایی در کشورهای در معرض خطر رنج میبرند، افزایش یابد. تعداد این افراد پیش از شیوع ویروس کرونا ۱۴۹ میلیون نفر بود و در صورتی که به سرعت برای نجات آنها کمکی داده نشود، ممکن است تعداد آنها پیش از پایان سال به ۲۷۰ میلیون نفر افزایش یابد.
دیوید بیزلی مدیر اجرایی برنامه جهانی سه ماه پیش با انتشار بیانیهای به شورای امنیت درباره خطر گرسنگی گسترده هشدار داد. وی افزود: «میلیونها نفر از فقیرترین مردم جهان به لبه پرتگاه نزدیک شده اند. منابع رزق و روزی مردم به طور بی سابقهای از میان رفته است. اکنون آنها در معرض خطر گرسنگی قریب الوقوع قرار دارند. اگر اکنون برای پایان دادن به این درد و رنج بشری کاری نکنیم، بسیاری جان خود را از دست خواهند داد.»
گزارشها به امکان فوت روزانه حدود شش هزار کودک اشاره دارد. علت خطر گرسنگی به تنشهای مرتبط با شیوع کرونا بر میگردد که میتوان طی شش ماه آینده از آن پیشگیری کرد.
سودان، لبنان و تا حدودی هم الجزائر، مصر، تونس اردن از این موضوع متاثر هستند. کشورهای صادر کننده نفت مانند عراق و لیبی یا کشورهای وارد کننده غذا همانند یمن، لیبی، لبنان و اردن هم به شدت تحت تاثیر این رویداد هستند.
بر اساس این گزارش این پدیده بر سبک زندگی در فلسطین بسیار تاثیر گذار بوده و توصیه شده است کمکهای غذایی به این کشور ادامه یابد. این گزارش همچنین درباره وخامت اوضاع غذایی در یمن، سوریه، عراق و لیبی در صورت تشدید درگیریها هشدار داده است.
بر اساس گزارشهای برنامه غذایی جهان در سال ۲۰۲۰ آوارگان داخلی ۱۰ درصد تعداد ساکنان لیبی را تشکیل میدهند و این موضوع خود امکان کمک رسانیهای غذایی را کم کرده و به افزایش قیمت مواد غذایی منجر شده است. افزون بر آن بیش از ۶۵۰ هزار مهاجر در این کشور زندگی میکنند و به صورت گستردهای به اقتصاد غیر رسمی تکیه دارند.
۱۵.۹ میلیون نفر در یمن یعنی ۵۳ درصد از مردم این کشور، در ماه دسامبر سال ۲۰۱۸ با نبود غذا مواجه بودند. گزارشهای منتشر شده در ژوئیه سال ۲۰۱۹ نشان میدهد ۱.۲ میلیون نفر در ۲۹ استان از ۴۵ استان یمن از نبود امنیت غذایی رنج میبرند. بر اساس این گزارش یمن با بزرگترین بحران غذایی و انسانی مواجه است.
به گفته سازمان برنامه جهانی غذا، چه بسا در سال ۲۰۲۰ در سوریه دو میلیون نفر دیگر هم به ۹.۳ میلیون فردی اضافه شوند که اکنون از نبود امنیت غذایی رنج میبرند.
بر اساس این گزارش، تداوم تدابیر مرتبط با مقابله با شیوع کرونا به اقتصاد خسارت وارد میکند و این خود باعث کمبود فرصت کسب درآمد و افزایش بیکاری خواهد شد.